Videotár

A világban megtermelt élelmiszer elegendő lehetne mindannyiunk számára, mégis egyre többen élnek nélkülözésben.

2020.10.19

Az új kutatások alapján alulbecsültük az elpazarolt élelmiszer mennyiségét a világban.

Bővebben +

A klímaváltozásért 10%-ban az élelmiszerpazarlás felelős.

2020.10.19

Sokat olvasunk a klímaváltozásról, tudományos alapon magyarázzák a folyamatot, de saját bőrünkön is érezhetjük minden nap a változásokat.

Bővebben +

90 tonna élelmiszeradományt szállított a jubileumi élelmezési világnapi konvoj

2020.10.16

Az elmúlt 15 év során az ENSZ FAO és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület több mint 670 tonna élelmiszerrel segítette a rászoruló családokat

Bővebben +

Karácsonyi vállalati adományozási lehetőségek: Élelmiszerbank Jótékonysági kártya

2020.10.14

Ajándékozza meg partnereit vagy kollegáit a segítés örömével, jótékonysági e-üdvözlőkártya által!

Bővebben +

Karácsonyi vállalati adományozási lehetőségek: Egyedi csomagolású kézműves kekszek

2020.10.14

Élelmiszerbank JótéKonyha egyedi csomagolású kézműves kekszei a nélkülözőkért! Az Élelmiszerbank JótéKonyha jótékonysági kézműves keksszel készül az év végére, mellyel vállalati partnerei az élelmiszerpazarlás elleni küzdelmet és a nélkülözőket segíthetik!

Bővebben +

"Élj maradéktalanul! – Digitális konferencia az élelmiszerpazarlásról

2020.10.05

A találkozón négy rövid szekcióban dolgozzák fel, milyen környezeti és társadalmi hatása van az élelmiszerpazarlásnak, illetve mit tehet a média, emellett pozitív példákat, innovatív kezdeményezéseket is bemutatunk.

Bővebben +

Édességgel az élelmiszer-pazarlás ellen

2020.09.30

Október első két hetében újra összefog a Nestlé és a Tesco az élelmiszer-pazarlás és a nélkülözés ellen.

Bővebben +

Az Élelmiszerbank elindítja Együnk Egymásért kampányát a nélkülözők segítésére

2020.09.30

Az Élelmiszerbank elindítja Együnk Egymásért kampányát a nélkülözők segítésére - Felhívás csatlakozásra! - Az Együnk Egymásért, nélkülözőket segítő kampányt immáron 9. alkalommal indítja útjára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A járvány elhúzódó hatása a nélkülözőket kilátástalan helyzetbe hozza. A kampány célja, hogy a beérkező támogatáson keresztül a nélkülözők élelmiszer ellátást kaphassanak.

Bővebben +

2,3 millió forinttal támogatja az Élelmiszerbankot a Tesco és a Mars

2020.09.19

2,3 millió forinttal támogatja az Élelmiszerbankot a Tesco és a Mars Összesen 2,3 millió forinttal támogatja a Mars és a Tesco a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját az őszi összefogásuknak köszönhetően. A jótékonysági akció keretében a Mars az augusztus 13. és 26. között eladott állateledelek értékének egy százalékát ajánlotta fel jótékony célra, amely értéket a Tesco megduplázott. Az Élelmiszerbank a támogatásból élelmiszercsomagokat juttat el rászoruló családok számára.

Bővebben +

Együnk Egymásért kampányunk elindult

2020.09.08

Az Együnk Egymásért kampányt immáron 9. alkalommal indítja útjára a Magyar Élelmiszerbank, amelynek fontossága idén még nagyobb: felhívjuk a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre és a nélkülözők segítségére ebben a különösen nehéz, járvánnyal terhelt időszakban, így megnövelve a kampány adományaival megmenthető élelmiszerek mennyiségét. A jelenlegi járványügyi helyzet a nélkülözőkre még inkább kedvezőtlenül hat, tízezrek maradtak munka, megtakarítás és jövőkép nélkül.

Bővebben +

PÉLDÁTLAN ÖSSZEFOGÁS: ÉLELMISZERGYŰJTŐ AKCIÓ INDULT A RÁSZORULÓ CSALÁDOKNAK

2020.07.21

A vírushelyzet számos családot hozott váratlanul nehéz helyzetbe, ezért az egyik legnagyobb áruházlánc és a Magyar Élelmiszerbankkal karöltve szeretne segíteni a nehéz helyzetben élőknek.

Bővebben +

Beszámoló az elmúlt, rendkívüli hónapokról 2020. március-április-május-június

2020.07.13

Az elmúlt hónapok COVID-19 okozta nehézségei nagy kihívás elé állították szervezetünket és partnereinket, a leginkább rászorulókra a járvány következményei hosszú távon jelentenek veszélyt, hiszen helyzetük, ellátásuk, anyagi kilátásaik még bizonytalanabbá váltak. Az elmúlt 4 hónapban 2669 tonna élelmiszert mentettünk meg és osztottunk ki az országban, ez a tavalyi év ugyanezen időszakához képest több mint kétszer akkora segítséget jelentett a nélkülözésben élőknek.

Bővebben +

Segítség az élelmiszeripari cégeknek, segítség a nélkülözőknek

2020.06.24

Segítség az élelmiszeripari cégeknek, segítség a nélkülözőknek - újabb esély a nélkülözőknek a járványhelyzet okozta nehézségek leküzdésére - Budapest, 2020.06.24. A COVID-19 okozta nehézségek hosszú távon érintik a nélkülözőket Magyarországon is. A válság elhúzódó hatásait most együtt próbálja enyhíteni a kormányzat, a gazdasági és a civil szféra. Az Agrárminisztérium a héten egy olyan rendeletet adott ki, mely a válságban különösen érintett élelmiszeripari cégek megsegítését tűzte ki célul, oly módon, hogy közben a rászorulók is részesülnek a támogatásból, így a rendelet egyben az ő helyzetük javítását is célozza.

Bővebben +

Rendkívüli élelmiszeradomány-gyűjtő akciót hirdetett a Tesco

2020.06.22

A koronavírus járvány számos családot hozott rendkívül nehéz helyzetbe. Nekik nemcsak az elmúlt hónapokban volt szükségük támogatásra, de talpra állásukban a legkisebb figyelmesség is sokat számít majd az elkövetkező időszakban. A Tesco tavasszal nagy összegű élelmiszer-adománnyal támogatta a rászorulókat: 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, valamint tisztító- és babaápolási szereket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A vállalat azonban nem áll meg itt, most egy rendkívüli, nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akcióval szeretne további segítséget adni a nehéz helyzetben élőknek. A nyár végéig a vásárlók mind a 201 magyarországi Tesco áruházban adományozhatnak élelmiszert az Élelmiszerbankon keresztül a rászorulók számára.

Bővebben +

Az Allianz 10 millió forinttal segíti a rászorulókat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület fenntarthatósági programján keresztül

2020.06.17

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, miközben az országban több tízezer nélkülöző gyermek él. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület felkutatja és összegyűjti az élelmiszerfelesleget, majd eljuttatja azt a rászorulókhoz, ezáltal csökkentve a nélkülözést és a pazarlást. A COVID-19 járvány kapcsán felmerülő, a szokásosnál nagyobb mértékű szociális problémák kezelésében az Allianz Hungária Zrt. azonnali pénzadománnyal segíti a szervezet élelmiszermentő munkáját és a nélkülözők élelmezését.

Bővebben +

Adományozásra buzdítja az „élelmiszerhalmozókat” a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2020.06.02

Adományozásra buzdítja az „élelmiszerhalmozókat” a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Budapest, 2020. június 2. Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A program célja, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz. A szervezők 2020. június 16-ig országszerte 89 átvételi ponton várják a tartósélelmiszer-adományokat.

Bővebben +

Interjú Cseh Balázzsal a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnökével

2020.06.01

Cseh Balázzsal a hazánkban 15 éve működő egyesületről, és az élelmiszerfelesleg jótékony célra történő eljuttatásáról beszélgettünk.

Bővebben +

Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe helyi kirendeltség vezető munkatársat keresünk

2020.05.13

Az Élelmiszerbank (www.elelmiszerbank.hu) csapatába keresünk egy új kollégát, kirendeltség vezető munkakörbe. A feladat a helyi (Borsod-Abaúj-Zemplén megyei) Élelmiszerbank infrastrukturális kialakítása, a helyi operatív működés megszervezése, majd ennek hosszú távú, folyamatos irányítása és fejlesztése.

Bővebben +

Interjú az Inforádióban a jelenlegi válsághelyzet kapcsán.

2020.04.23

Hallgassák meg, hogyan végzi tevékenységét az Élelmiszerbank a járvány időszakában!

Bővebben +

Most még nagyobb szükség van 1%-ára!

2020.04.14

A rendkívüli helyzetben még nagyobb szükség van minden segítségre! Mi a vészhelyzetben is tovább dolgozunk a rászorulókért, kérjük, hogy szánjon rá pár percet és rendelkezzen 1%-áról!

Bővebben +
ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!