Videotár

Beszámoló az elmúlt, rendkívüli hónapokról 2020. március-április-május-június

2020.07.13

Az elmúlt hónapok COVID-19 okozta nehézségei nagy kihívás elé állították szervezetünket és partnereinket, a leginkább rászorulókra a járvány következményei hosszú távon jelentenek veszélyt, hiszen helyzetük, ellátásuk, anyagi kilátásaik még bizonytalanabbá váltak. Az elmúlt 4 hónapban 2669 tonna élelmiszert mentettünk meg és osztottunk ki az országban, ez a tavalyi év ugyanezen időszakához képest több mint kétszer akkora segítséget jelentett a nélkülözésben élőknek.

Bővebben +

Segítség az élelmiszeripari cégeknek, segítség a nélkülözőknek

2020.06.24

Segítség az élelmiszeripari cégeknek, segítség a nélkülözőknek - újabb esély a nélkülözőknek a járványhelyzet okozta nehézségek leküzdésére - Budapest, 2020.06.24. A COVID-19 okozta nehézségek hosszú távon érintik a nélkülözőket Magyarországon is. A válság elhúzódó hatásait most együtt próbálja enyhíteni a kormányzat, a gazdasági és a civil szféra. Az Agrárminisztérium a héten egy olyan rendeletet adott ki, mely a válságban különösen érintett élelmiszeripari cégek megsegítését tűzte ki célul, oly módon, hogy közben a rászorulók is részesülnek a támogatásból, így a rendelet egyben az ő helyzetük javítását is célozza.

Bővebben +

Rendkívüli élelmiszeradomány-gyűjtő akciót hirdetett a Tesco

2020.06.22

A koronavírus járvány számos családot hozott rendkívül nehéz helyzetbe. Nekik nemcsak az elmúlt hónapokban volt szükségük támogatásra, de talpra állásukban a legkisebb figyelmesség is sokat számít majd az elkövetkező időszakban. A Tesco tavasszal nagy összegű élelmiszer-adománnyal támogatta a rászorulókat: 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, valamint tisztító- és babaápolási szereket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A vállalat azonban nem áll meg itt, most egy rendkívüli, nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akcióval szeretne további segítséget adni a nehéz helyzetben élőknek. A nyár végéig a vásárlók mind a 201 magyarországi Tesco áruházban adományozhatnak élelmiszert az Élelmiszerbankon keresztül a rászorulók számára.

Bővebben +

Az Allianz 10 millió forinttal segíti a rászorulókat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület fenntarthatósági programján keresztül

2020.06.17

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, miközben az országban több tízezer nélkülöző gyermek él. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület felkutatja és összegyűjti az élelmiszerfelesleget, majd eljuttatja azt a rászorulókhoz, ezáltal csökkentve a nélkülözést és a pazarlást. A COVID-19 járvány kapcsán felmerülő, a szokásosnál nagyobb mértékű szociális problémák kezelésében az Allianz Hungária Zrt. azonnali pénzadománnyal segíti a szervezet élelmiszermentő munkáját és a nélkülözők élelmezését.

Bővebben +

Adományozásra buzdítja az „élelmiszerhalmozókat” a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2020.06.02

Adományozásra buzdítja az „élelmiszerhalmozókat” a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Budapest, 2020. június 2. Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A program célja, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz. A szervezők 2020. június 16-ig országszerte 89 átvételi ponton várják a tartósélelmiszer-adományokat.

Bővebben +

Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe helyi kirendeltség vezető munkatársat keresünk

2020.05.13

Az Élelmiszerbank (www.elelmiszerbank.hu) csapatába keresünk egy új kollégát, kirendeltség vezető munkakörbe. A feladat a helyi (Borsod-Abaúj-Zemplén megyei) Élelmiszerbank infrastrukturális kialakítása, a helyi operatív működés megszervezése, majd ennek hosszú távú, folyamatos irányítása és fejlesztése.

Bővebben +

Interjú az Inforádióban a jelenlegi válsághelyzet kapcsán.

2020.04.23

Hallgassák meg, hogyan végzi tevékenységét az Élelmiszerbank a járvány időszakában!

Bővebben +

Most még nagyobb szükség van 1%-ára!

2020.04.14

A rendkívüli helyzetben még nagyobb szükség van minden segítségre! Mi a vészhelyzetben is tovább dolgozunk a rászorulókért, kérjük, hogy szánjon rá pár percet és rendelkezzen 1%-áról!

Bővebben +

Veszélyhelyzetben is a nélkülözőkért - 1,5 milliárd forint értékű élelmiszert osztott az Élelmiszerbank az elmúlt 3 hónapban -

2020.04.08

Az elmúlt hetek, a COVID-19 okozta nehézségek különös kihívást jelentettek a nélkülözők számára, hiszen helyzetük, ellátásuk, kilátásaik még bizonytalanabbá válik. Annak érdekében, hogy ebben a nehéz időszakban is támogatásban részesüljenek, még inkább megnő az őket segítő szervezetek szerepe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 300.000 nélkülöző ellátását segíti országszerte ezekben a hetekben is.

Bővebben +

A rendkívüli helyzetben is folytatjuk munkánkat.

2020.03.23

Az Élelmiszerbank a jelenlegi pandémiás helyzetben is rendületlenül dolgozik. Folyamatosan fogadjuk a cégektől érkező élelmiszer felajánlásokat, raktárunk változatlanul üzemel, legfontosabb célunk most, hogy az egyre növekvő rászorulói igényeket ellássuk.

Bővebben +

Az élelmiszerpazarlás, mint óriás ökológiai lábnyom

2020.03.03

Évről-évre csökkenő édesvíz készletünk felhasználásának 70%-a a mezőgazdasághoz kötődik. Az élelmiszerpazarlással évről évre óriási ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, amit már nem tudunk semlegesíteni.

Bővebben +

Élelmiszerpazarlás és környezetszennyezés, ami a klímaváltozásért 10 %-ban felelős

2020.03.03

A klímaváltozásért felelős üvegházhatású gázok 10%-át az élelmiszerpazarlás okozza. Az EU-ban keletkezett élelmiszerhulladék 53%-áért a háztartások felelősek.

Bővebben +

AZ ELECTROLUX LEHEL KFT. ÚJRA ÖRÖKBEFOGADÓ PARTNERÜNKKÉ VÁLIK

2020.02.10

Az Electrolux Lehel Kft. 2020. január 31-ével újra Jász-Nagykun-Szolnok megye Jászberényi járásának, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nyíregyházi járásának, valamint Budapest XIII. kerületének Örökbefogadójává válik. A program által az adott régiók élelmiszermentés-finanszírozásához járulnak hozzá, ezzel segítve a rászorulók élelmezését.

Bővebben +

Tesco: közel 25 ezer tonnányi mentett élelmiszerrel a pazarlás ellen

2020.02.06

A Tesco Magyarországon már több mint öt éve működteti élelmiszermentő programját, amelynek keretében ez idő alatt közel 25 ezer tonna fogyasztásra alkalmas ételt adott át jótékony célra. A vállalat Közép-Európában a kiskereskedelmi láncok közül egyedüliként rendszeresen publikálja a működése során keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét, amely a legutóbbi mérések szerint 43 százalékkal kevesebb, mint a 2016/17-es pénzügyi évben volt. Az áruházlánc ezzel megközelítette az ENSZ 2030-as célkitűzését, és közel felére csökkentette a kidobásra ítélt élelmiszerek volumenét.

Bővebben +

11.000 tonna élelmiszert mentett meg a megsemmisítéstől a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2019-ben

2020.01.30

11.000 tonna élelmiszert mentett meg a megsemmisítéstől a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2019-ben - Az Élelmiszerbank az élelmiszermentéssel a nélkülözők segítése mellett a klímaváltozás ellen is küzd - Kevesen tudják, hogy az élelmiszerfeleslegek keletkezése több szempontból is károsan hat környezetünkre. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2019-ben 11.000 tonna élelmiszert mentett meg, ezzel jelentősen csökkentve a klímaváltozást okozó CO2 kibocsátást. Az élelmiszerek megmentésével az Egyesület a nélkülözők mindennapjait is könnyebbé teszi.

Bővebben +

141.000 családon segít az Együnk Egymásért program eredménye a téli időszakban

2020.01.29

Kiemelkedő eredménnyel zárult le az Együnk Egymásért adománygyűjtő programunk. Az akcióban éttermi és vállalati partnerek közös részvételével 7,9 millió forint adomány gyűlt össze.

Bővebben +

13.000 nélkülöző gyermek kapott ajándékcsomagot az ünnepek alatt az Élelmiszerbank programjában a Bonduelle támogatásával

2020.01.17

Az év vége, az ünnepek mindenki számára kiemelt időszak. A gyermekek különösen várják az ünnepeket. Sok olyan gyermek él az országban, aki számára nem hozott volna ajándékot a karácsony, ha nem fognánk össze, nem segítenénk nekik. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2019-ben is különleges pályázattal készült az ünnepi időszakra. Közel 13.000 rászoruló gyermek kapott javarészt édességeket tartalmazó adománycsomagot a program keretében, melyet a Bonduelle Central Europe Kft. támogatott.

Bővebben +

JótéKonyha - 2019-es eredmények

2020.01.15

Az előző évhez hasonlóan, eredményes évet zárt a JótéKonyha elnevezésű társadalmi célú vállalkozásunk, teljes mértékben teljesült az éves célkitűzés.

Bővebben +

A CARGILL MAGYARORSZÁG ZRT. 2020-ban is Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok megyék örökbefogadója lesz!

2020.01.13

A Cargill Magyarország Zrt. 2020-ban tovább folytatja Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok megyék Örökbefogadását, ezzel segítve a rászorulók élelmezését. A két megyében az Élelmiszerbank közel 20.000 nélkülözőt lát el. A Cargill Magyarország Zrt. támogatása a tavalyi évben indult, a nélkülözők helyi ellátását segíti 2020-ban is.

Bővebben +

Rendezvény kivitelezési munkatársat keresünk! (projektkoordinátor)

2020.01.13

Az Élelmiszerbank (www.elelmiszerbank.hu) csapatába keresünk egy új kollégát, rendezvény kivitelezési munkakörbe. A feladat része a rendezvények esetén anyagbeszerzés, logisztikai feladatok ellátása, helyszínek berendezése, arculati elemek beillesztése, egyéb, a programokat érintő feladatok megvalósítása.

Bővebben +
ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!