Tevékenységünk
Hová kerülnek a megmentett élelmiszerek?
Közel 450 karitatív szervezettel működünk együtt, hogy élelmiszert juttassunk több mint 250.000 rászorulónak.
Bővebben
Élelmiszert mentünk a gyártóktól
A gyártóknál keletkező élelmiszerfeleslegeket az Élelmiszerbank raktárába gyűjti be.
Bővebben
Élelmiszert mentünk az áruházakból
Az áruházi élelmiszermentés eredményeként nagyon sok értékes élelmiszer – elsősorban pékáru, zöldség, gyümölcs – szétosztására van lehetőség.
Bővebben
Az élelmiszerfeleslegek útja - az Élelmiszerbank operatív működése
Az évek során olyan logisztikai hátteret építettünk ki, amely lehetővé teszi a évente beérkező több ezer tonnányi élelmiszermennyiség fogadását, tárolását és kiadását, ahelyett, hogy azok a szemétbe kerülnének.
Bővebben
Készétel mentése a vendéglátásból
Az Élelemiszerbank a közelmúltban sikeresen elindította a vendéglátás szektorban keletkező, még fogyasztható élelmiszerfeleslegek karitatív célú mentését is. Már a tevékenység első évében 50 ezer adag feleslegessé vált melegételt tudtunk összegyűjteni és rászorulóknak adományozni.
Bővebben
Ételmentés iskolákból
Számoljunk le a közétkeztetésben tapasztalható élelmiszerpazarlással! Naponta többezer adag feleslegessé vált, hibátlan minőségű ebédet menthetünk meg az általános és középiskolák menzáiról, hogy nélkülözőknek segítsünk velük.
Bővebben