Tevékenységünk

Hová kerülnek a megmentett élelmiszerek?

Közel 450 karitatív szervezettel működünk együtt, hogy élelmiszert juttassunk több mint 250.000 rászorulónak.



Bővebben

Élelmiszert mentünk a gyártóktól

A gyártóknál keletkező élelmiszerfeleslegeket az Élelmiszerbank raktárába gyűjti be.



Bővebben

Élelmiszert mentünk az áruházakból

Az áruházi élelmiszermentés eredményeként nagyon sok értékes élelmiszer – elsősorban pékáru, zöldség, gyümölcs – szétosztására van lehetőség.



Bővebben

Az élelmiszerfeleslegek útja - az Élelmiszerbank operatív működése

Az évek során olyan logisztikai hátteret építettünk ki, amely lehetővé teszi a évente beérkező több ezer tonnányi élelmiszermennyiség fogadását, tárolását és kiadását, ahelyett, hogy azok a szemétbe kerülnének.



Bővebben

Készétel mentése a vendéglátásból

Az Élelemiszerbank a közelmúltban sikeresen elindította a vendéglátás szektorban keletkező, még fogyasztható élelmiszerfeleslegek karitatív célú mentését is. Már a tevékenység első évében 50 ezer adag feleslegessé vált melegételt tudtunk összegyűjteni és rászorulóknak adományozni.



Bővebben

Ételmentés iskolákból

Számoljunk le a közétkeztetésben tapasztalható élelmiszerpazarlással! Naponta többezer adag feleslegessé vált, hibátlan minőségű ebédet menthetünk meg az általános és középiskolák menzáiról, hogy nélkülözőknek segítsünk velük.



Bővebben

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!