Aktuális

250 TONNA TARTÓS ÉLELMISZER JUT EL A NÉLKÜLÖZŐKHÖZ MÉG KARÁCSONY ELŐTT AZ ÉLELMISZERBANK ADOMÁNYGYŰJTÉSE KERETÉBEN

2020.11.30

Országszerte 160 településen, több mint 250 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 250 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel 6.000 önkéntese segítségével. Az adományokból közel 50.000 ezer élelmiszercsomag készül, amely segítséget nyújt a nélkülözőknek.

Bővebben +

Országosan több mint 250 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést az Élelmiszerbank a Covid-19 rászorulókat érintő hatásának enyhítésére

2020.11.23

2020-ban a Covid-19 hatásainak enyhítésére és az ünnepi időszak Karácsonyi Adománygyűjtését. Három napon keresztül, november 27-én, 28-án és 29-én országszerte közel 160 település több mint 250 áruházában várják a lakosság élelmiszeradományait.

Bővebben +

Már online is adományozhatunk tartós élelmiszert a Tescónál

2020.11.19

A rendkívüli körülmények ellenére sem marad el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára szervezett hagyományos karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtés a Tescókban, hiszen az adományokra nagyobb szükség van, mint valaha.

Bővebben +

Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés - Önkéntes toborzó

2020.11.17

Tudjuk, hogy a pandémiás helyzet sokakat visszariaszt attól, hogy részt vegyen a gyűjtésben, és ez teljes érthető és elfogadható. Sajnos azonban a rászorulók száma nem csökkent ebben az évben sem, sőt a visszajelzések szerint drámai módon nőtt a kialakult helyzet miatt.

Bővebben +

KÉZMŰVES KEKSZEK KARÁCSONYI AJÁNDÉKOZÁSHOZ

2020.11.16

Ajándékozza meg barátait, ismerőseit, kollegáit, ügyfeleit az Élelmiszerbank karácsonyi kézműves kekszével!

Bővebben +

Családbarát magazin az Élelmiszerbank Adománykonvojról

2020.11.13

Az idei Adománykonvojról beszélgettünk az Élelmiszerpazarlás elleni és az Élelmezési vilgánap kapcsán a Duna TV-ben.

Bővebben +

A világban megtermelt élelmiszer elegendő lehetne mindannyiunk számára, mégis egyre többen élnek nélkülözésben.

2020.10.19

Az új kutatások alapján alulbecsültük az elpazarolt élelmiszer mennyiségét a világban.

Bővebben +

A klímaváltozásért 10%-ban az élelmiszerpazarlás felelős.

2020.10.19

Sokat olvasunk a klímaváltozásról, tudományos alapon magyarázzák a folyamatot, de saját bőrünkön is érezhetjük minden nap a változásokat.

Bővebben +

Önkéntesünk gondolatai az Adománykonvojról

2020.10.17

Emlékszem, mekkora kincs volt annak idején egy igazi Matchbox. Nekem, pontosabban az öcsémmel együtt nekünk is volt néhány. Volt köztük közös is, de a többség egyikünké, vagy másikunké volt. Szerettünk velük játszani, de szerettük csak úgy nézegetni is őket. A kedvenc időtöltésünk viszont az volt, hogy sorba állítottuk az autókat és néha araszoltunk is velük ide-oda a gyerekszobában.

Bővebben +

90 tonna élelmiszeradományt szállított a jubileumi élelmezési világnapi konvoj

2020.10.16

Az elmúlt 15 év során az ENSZ FAO és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület több mint 670 tonna élelmiszerrel segítette a rászoruló családokat

Bővebben +

Élelmiszerbank Jótékonysági Üdvözlőkártya - Év végi vállalati adományozási lehetőség

2020.10.14

Ajándékozza meg partnereit vagy kollegáit a segítés örömével, jótékonysági e-üdvözlőkártya által!

Bővebben +

Egyedi csomagolású kézműves kekszek - Év végi vállalati adományozási lehetőség

2020.10.14

Élelmiszerbank JótéKonyha egyedi csomagolású kézműves kekszei a nélkülözőkért! Az Élelmiszerbank JótéKonyha jótékonysági kézműves keksszel készül az év végére, mellyel vállalati partnerei az élelmiszerpazarlás elleni küzdelmet és a nélkülözőket segíthetik!

Bővebben +

Száznál is több ALDI üzlet ment élelmiszereket rászorulók számára az Élelmiszerbankkal együttműködve

2020.10.07

Biatorbágy, 2020. október 7. – A kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek megmentése érdekében az ALDI Magyarország tovább bővítette partnerségét a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. A 2016-ban indult együttműködés újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen idén már a 100-at is meghaladja azon ALDI üzletek száma, amelyek bekapcsolódtak a programba, így már az áruházlánc boltjainak csaknem háromnegyede támogatja naponta élelmiszeradománnyal a rászorulókat. Az ALDI 2020 első felében a tavalyi év hasonló időszakához képest 20%-kal több, azaz mintegy 630 tonna élelmiszert juttatott el az Egyesületen keresztül az érintett családok számára. Az élelmiszerek átadásán felül az áruházlánc idén egymillió forinttal is támogatja az Élelmiszerbank operatív működését.

Bővebben +

"Élj maradéktalanul! – Digitális konferencia az élelmiszerpazarlásról

2020.10.05

A találkozón négy rövid szekcióban dolgozzák fel, milyen környezeti és társadalmi hatása van az élelmiszerpazarlásnak, illetve mit tehet a média, emellett pozitív példákat, innovatív kezdeményezéseket is bemutatunk.

Bővebben +

Édességgel az élelmiszer-pazarlás ellen

2020.09.30

Október első két hetében újra összefog a Nestlé és a Tesco az élelmiszer-pazarlás és a nélkülözés ellen.

Bővebben +

Az Élelmiszerbank elindítja Együnk Egymásért kampányát a nélkülözők segítésére

2020.09.30

Az Élelmiszerbank elindítja Együnk Egymásért kampányát a nélkülözők segítésére - Felhívás csatlakozásra! - Az Együnk Egymásért, nélkülözőket segítő kampányt immáron 9. alkalommal indítja útjára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A járvány elhúzódó hatása a nélkülözőket kilátástalan helyzetbe hozza. A kampány célja, hogy a beérkező támogatáson keresztül a nélkülözők élelmiszer ellátást kaphassanak.

Bővebben +

2,3 millió forinttal támogatja az Élelmiszerbankot a Tesco és a Mars

2020.09.19

2,3 millió forinttal támogatja az Élelmiszerbankot a Tesco és a Mars Összesen 2,3 millió forinttal támogatja a Mars és a Tesco a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját az őszi összefogásuknak köszönhetően. A jótékonysági akció keretében a Mars az augusztus 13. és 26. között eladott állateledelek értékének egy százalékát ajánlotta fel jótékony célra, amely értéket a Tesco megduplázott. Az Élelmiszerbank a támogatásból élelmiszercsomagokat juttat el rászoruló családok számára.

Bővebben +

Együnk Egymásért kampányunk elindult

2020.09.08

Az Együnk Egymásért kampányt immáron 9. alkalommal indítja útjára a Magyar Élelmiszerbank, amelynek fontossága idén még nagyobb: felhívjuk a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre és a nélkülözők segítségére ebben a különösen nehéz, járvánnyal terhelt időszakban, így megnövelve a kampány adományaival megmenthető élelmiszerek mennyiségét. A jelenlegi járványügyi helyzet a nélkülözőkre még inkább kedvezőtlenül hat, tízezrek maradtak munka, megtakarítás és jövőkép nélkül.

Bővebben +

PÉLDÁTLAN ÖSSZEFOGÁS: ÉLELMISZERGYŰJTŐ AKCIÓ INDULT A RÁSZORULÓ CSALÁDOKNAK

2020.07.21

A vírushelyzet számos családot hozott váratlanul nehéz helyzetbe, ezért az egyik legnagyobb áruházlánc és a Magyar Élelmiszerbankkal karöltve szeretne segíteni a nehéz helyzetben élőknek.

Bővebben +

Beszámoló az elmúlt, rendkívüli hónapokról 2020. március-április-május-június

2020.07.13

Az elmúlt hónapok COVID-19 okozta nehézségei nagy kihívás elé állították szervezetünket és partnereinket, a leginkább rászorulókra a járvány következményei hosszú távon jelentenek veszélyt, hiszen helyzetük, ellátásuk, anyagi kilátásaik még bizonytalanabbá váltak. Az elmúlt 4 hónapban 2669 tonna élelmiszert mentettünk meg és osztottunk ki az országban, ez a tavalyi év ugyanezen időszakához képest több mint kétszer akkora segítséget jelentett a nélkülözésben élőknek.

Bővebben +
ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!