Aktuális

Ételmentőinknek 300 db thermoláda kell a hőhullámok leküzdésére. Segítene?

2021.07.16

A nyári hónapokban is többtízezer nélkülöző embert segítenek naponta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszercsomagjai. A hőség azonban komolyan megnehezíti az adományaink eljuttatását a rászorulókhoz

Bővebben +

MIÉRT LANDOL OLYAN SOK ÉLELMISZER A SZEMÉTBEN?

2021.06.24

A Very Important Planet blog az élelmiszerpazarlás elleni fellépés hazai lehetőségeiről kérdezte elnökünket, Cseh Balázst.

Bővebben +

Több mint 7 500 édességcsomag gyermeknap alkalmából

2021.06.17

„Csokifoltot minden ünneplő ruhára!” Ez a cél vezérelte az Élelmiszerbank munkatársait és önkénteseit, amikor néhány éve elindítottuk az országos hatókörű ünnepi élelmiszeradományozási programunkat rászoruló gyerekek számára. Allianz Hungária Zrt. támogatásának köszönhetően 2021-ben a gyereknap alkalmából 7 516 édességcsomagot tudtunk szétosztani.

Bővebben +

Raktárost keresünk!

2021.06.10

Olyan embert keresünk, aki a komissiózási feladatok mellett, szívesen részt vesz szállítmányozási és karbantartási feladatokban is. A feladat érdekessége és kihívása is, hogy az állandó munkatársak mellett önkéntesekkel, önkéntes csapatokkal is együtt kell működni a terület sikere érdekében.

Bővebben +

Önkéntes diákmunka lehetőség az Élelmiszerbanknál az OTP Junior Next applikáción keresztül

2021.05.27

Az Élelmiszerbank csatlakozik az OTP Bank Zrt. idei kezdeményezéséhez, azokhoz a civil egyesületekhez, melyek számára fontos a társadalmi felelősségvállalás jegyében a fiatalok diákmunka lehetőségeinek támogatása.

Bővebben +

JótéKonyha - 2020-as eredmények

2021.04.12

Az előző évektől eltérően a 2020-as év nem volt könnyű a Jótékonyha társadalmi vállalkozásunknak. A pandémia új helyzet elé állította a vendéglátást, köztük minket is. Szerencsére sikerült forrásainkat átcsoportosítanunk, és erőinket az Élelmiszerbank alaptevékenységében hasznosíthattuk. Ennek köszönhetően idén nem anyagilag, hanem tevékenyen tudtuk támogatni az Élelmiszerbank - járvány okozta - megnövekedett munkáját.

Bővebben +

Miskolcon nyitott új raktárat az Élelmiszerbank

2021.03.30

Megkezdte működését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület új telephelye Miskolcon. A helyi Élelmiszerbank célja, hogy közelebb vigyék a segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nélkülözőkhöz, a helyi élelmiszerforgalmazó és -gyártó cégek támogatásával hatékonyabb ellátást biztosítsanak a térségben működő karitatív szervezeteknek, és több mentett élelmiszer jusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Bővebben +

STRATÉGIAI PARTNERSÉGRE LÉP AZ ÉLELMISZERBANK ÉS A MUNCH

2021.03.03

Befektetési megállapodást kötött egymással a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Munch, az Ételmentő társadalmi vállalkozás. Az Élelmiszerbank és a Munch együttműködésének köszönhetően a vendéglátás során keletkezett ételfeleslegekhez nélkülözők is hozzájuthatnak a jövőben.

Bővebben +

Segítség az élelmiszeripari cégeknek, segítség a nélkülözőknek

2021.02.22

150 tonna élelmiszer felajánlás érkezett a nélkülözők megsegítésére az Agrárminisztérium által élelmiszeripari cégek számára 2020-ban kiírt támogatási pályázat keretében.

Bővebben +

Eredményeink 2020-ban

2021.02.16

2020-ban közel 400 partnerszervezeten keresztül 250 000 embernek juttattunk el ingyenesen élelmiszeradományt Magyarországon, összesen 7 milliárd forint értékben, mely magában foglalja Karácsonyi gyűjtésünk (250 tonna) eredményét is.

Bővebben +

Mit lehet tenni az élelmiszerpazarlás ellen?

2021.01.27

Az ATV Start vendége Sczígel Andrea külső kapcsolatok igazgató, Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Bővebben +

A K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft. és az Élelmiszerbank együtt segíti a nélkülözőket

2021.01.25

A K és V Nemzetközi Fuvarozó sok éve segíti az Élelmiszerbank munkáját pro bono szállítási szolgáltatásával.

Bővebben +

ÖRÖKBEFOGADÁS PROGRAMUNK 2020

2021.01.22

Az Örökbefogadás programnak köszönhetően az Élelmiszerbank 2020-ban országos szinten több mint 864 tonna élelmiszert juttatott el közel 30.000 rászorulóhoz, ezzel támogatva egy-egy nehéz helyzetű térség ellátását.

Bővebben +

Külső kapcsolatok igazgató - keressük új kollégánkat

2021.01.21

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület Külső kapcsolatok igazgatót keres egy 5 fős marketing, kommunikációs és adományszervezési csapat vezetésére. Az Élelmiszerbank nonprofit szervezet, 13 fős csapatában jó hangulatú, rugalmas munkavégzést, motiváló szervezetet és egy jó célért való közös munkát ígérünk.

Bővebben +

KÖZEL 41. 000 ÉLELMISZERCSOMAG KERÜLHETETT SZÉTOSZTÁSRA AZ EGYÜNK EGYMÁSÉRT PROGRAMUNK KERETÉBEN

2021.01.20

A tavalyi évben rendhagyó módon és nehezített körülmények között szerveződött az Élelmiszerbank Együnk Egymásért adománygyűjtő programja. Az akcióban az éttermek, a cukrászdák és a vállalati partnerek közös részvételével így is 3,8 millió forint adomány gyűlt össze.

Bővebben +

Az Európai Élelmiszerbankok szerepe az élelmiszer-pazarlás megelőzésében

2021.01.18

A video megtekintéséhez kattintson tovább!

Bővebben +

Kevesebb élelmiszert dobnak ki a magyar háztartásokban

2021.01.14

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felmérése szerint 4%-kal csökkent a magyar háztartásokban keletkező élelmiszer-hulladék mennyisége az elmúlt három évben.

Bővebben +

A világban megtermelt élelmiszer elegendő lehetne mindannyiunk számára, mégis egyre többen élnek nélkülözésben.

2021.01.06

Az új kutatások alapján alulbecsültük az elpazarolt élelmiszer mennyiségét a világban.

Bővebben +

A klímaváltozásért 10%-ban az élelmiszerpazarlás felelős.

2021.01.06

Sokat olvasunk a klímaváltozásról, tudományos alapon magyarázzák a folyamatot, de saját bőrünkön is érezhetjük minden nap a változásokat.

Bővebben +

128 tonna élelmiszer és 15 millió forint adomány egyetlen hétvége alatt

2020.12.16

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a vírushelyzet okozta rendkívüli körülmények között is megszervezte szokásos karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő akcióját, amihez az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is csatlakozott a Tesco. Az áruházlánc vásárlóinak köszönhetően november utolsó hétvégéjén az áruházakban 128 tonna élelmiszer gyűlt össze a rászorulók számára, amit a Tesco 15 millió forint adománnyal egészít ki, ezzel is támogatva az egyesület munkáját.

Bővebben +
ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!