Aktuális

Rekordmennyiségű élelmiszert szállított az élelmezési világnapi konvoj

2019.10.16

Rekordmennyiségű élelmiszert szállított az élelmezési világnapi konvoj Az ENSZ FAO és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Adománykonvoja az egészséges táplálkozásra és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet

Bővebben +

Hogyan válhatunk tudatossá az élelmiszerfogyasztásban?

2019.10.08

Miért ne dobjunk ki élelmiszert? Hogyan hat ez a környezetünkre? Erről beszélgettünk a Fem3 Café-ban.

Bővebben +

446 kilogramm élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra a 79. OMÉK kiállítói

2019.10.01

Idén is gyűjtöttek élelmiszert a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára a 79. OMÉK kiállítói. A hétvégén zárult Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár résztvevői a kiállítás végén megmaradt még fogyasztható, bontatlan csomagolású, főként tartós élelmiszereket ajánlhatták fel, amelyet az Egyesület a következő napokban rászoruló családoknak, gyermek- és idősotthonoknak juttat el. A felajánlásoknak köszönhetően összesen 446 kg élelmiszer gyűlt össze.

Bővebben +

1+1, most sokkal több, mint 2 A Tesco és a Nestlé újra együtt segít a nélkülözőkön az Élelmiszerbank bevonásával

2019.09.26

1+1, most sokkal több, mint 2 A Tesco és a Nestlé újra együtt segít a nélkülözőkön az Élelmiszerbank bevonásával Budapest, 2019. szeptember 26. Szeptember 26. és október 9. között újra összefog a Nestlé és a Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen. A kampányidőszakban a Nestlé a hazai Tesco hipermarketekben megvásárolt termékek értékének 1 százalékát a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek ajánlja fel, amelyet a Tesco a kampány végén ugyanakkora összeggel kiegészít. Az Élelmiszerbank a befolyt támogatásnak köszönhetően nélkülöző családoknak segít élelmiszercsomagok összeállításával, és a rászorulókhoz való eljuttatásával.

Bővebben +

Idén is jótékony célra fordítják az OMÉK-on megmaradt élelmiszert A Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatja el a rászorulókhoz

2019.09.18

Évente a világ lakossága mintegy 1,6 milliárd tonna élelmiszert pazarol el, ez az előállított élelmiszerek egyharmadát jelenti. Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer végzi a kukában, miközben a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) adatai szerint fejenként évente 68 kg élelmiszert dobnak ki, amelyből 33 kg kidobását lehetne tudatos vásárlással megakadályozni. Éppen ezért tűzte zászlajára a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szervezőjeként az Agrármarketing Centrum, hogy a két évvel ezelőtti rendezvényen már nagy sikert aratott kezdeményezést folytatja, és a kiállítás végén megmaradó, fogyasztható élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára ajánlják fel.

Bővebben +

790.000 konzervvel a rászorulókért

2019.09.12

A feleslegként megmaradt tartós élelmiszert a Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatta el a hátrányos helyzetű családoknak. Ezzel nemcsak ételt tett az asztalukra, de egyidőben 553 tonna CO2 kibocsájtástól mentette meg a Földet. A példaértékű együttműködés megosztásával az Egyesület az élelmiszergyártók és kereskedők élelmiszermentésben vállalt szerepének fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Bővebben +

Közel 8 millió forint támogatás gyűlt össze a nélkülözők számára

2019.08.01

A Tesco és a Mars május 16-tól május 30-ig tartó akciója során a vásárlóknak köszönhetően összesen 7,7 millió forintot adományozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, akik a felajánlásból élelmiszercsomagok összeállítását, és a nélkülözőkhöz való eljuttatását finanszírozzák.

Bővebben +

Az év első felében mentett élelmiszerből készített több mint 1.250.000 élelmiszercsomagot osztott ki a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2019.07.16

Az Élelmiszerbank által összegyűjtött élelmiszerfelesleg mennyisége folyamatosan, évről évre nő, ami jó hír a nélkülözők számára, hiszen ezeket a csomagokat ők kapják meg, rossz hír viszont az élelmiszerpazarlás szempontjából, mert ez azt jelenti, hogy még bőven van mit tennünk.

Bővebben +

Legyél a követünk! Segítsük együtt a rászorulók élelmezését!

2019.07.08

Az Új Nap, Új Remények civil szervezeteket támogató adománygyűjtő kampányának részeként szeretnénk meghívni egy közös sétára, amin ha te is részt veszel követként és csatlakozol hozzánk az azt megelőző kampányba, még több élelmiszert tudunk együtt megmenteni és eljuttatni oda, ahol pótolhatatlan értéke van minden falatnak.

Bővebben +

Az élelmiszermentés szállítmányozás nélkül nem működne

2019.07.02

Sokat beszélünk a felmelegedés kapcsán az élelmiszerpazarlás káros hatásairól. Tudjuk, hogy ha az élelmiszerpazarlás káros hatásait nézzük és úgy tekintünk a pazarlásra mint egy országra, akkor Amerika és Kína után a 3. legnagyobb szennyező lenne. Ezért is fontos napi szinten foglalkozni az élelmiszerpazarlással. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület legfontosabb feladata az élelmiszermentés, amelynek célja a nélkülözők ellátásán túl az élelmiszerek megsemmisítése okozta jelentős környezetterhelés csökkentése is.

Bővebben +

Raktári, konyhai, karbantartó segítő munkatársat keres az Élelmiszerbank

2019.06.27

Raktári, konyhai, karbantartó segítő munkatársat keres a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Bővebben +

IRODAI RENDSZERES MUNKÁRA KERESÜNK ÖNKÉNTESEKET

2019.06.07

Rendszeres segítőket keresünk irodai feladatok ellátására az alábbiak szerint.

Bővebben +

Adománykoordinátort keres a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2019.06.06

Feladata az Élelmiszerbank egyik fő tevékenységének, az adománykiosztásnak a működtetése, fejlesztése lesz. Olyan embert keresünk, aki jól tervez és szervez, de emellett rugalmasan kezeli az ad hoc feladatokat is. Kihívás a feladatban hogy mind írásban, mind szóban jól kell kommunikálni, gyorsan meg kell találni a hangot a szervezetek kapcsolattartóival.

Bővebben +

AZ ELECTROLUX LEHEL KFT. ÖRÖKBEFOGADÓ PARTNERÜNKKÉ VÁLIK

2019.06.04

Az Electrolux Lehel Kft. 2019. június 1-jével Jász-Nagykun-Szolnok megye Jászberényi járásának, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nyíregyházi járásának, valamint Budapest XIII. kerületének Örökbefogadójává válik.

Bővebben +

Itt a válasz arra, meddig fogyaszthatod el a lejárt ételt

2019.06.03

Végigvettük mit jelent valójában a lejárati idő és meddig is fogyaszthatók az ételek, amiket veszünk – vásárolj, egyél, tudatosan, hogy ezáltal minél kevesebb étel kerüljön a szemétbe feleslegesen!

Bővebben +

Több mint 10 000 gyermek kap édességcsomagot gyermeknapon!

2019.05.24

Május utolsó vasárnapja gyermeknap, erre az eseményre egy különleges pályázattal készül a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amelynek keretében rászoruló gyermekek kapnak kiemelt figyelmet. Nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy hozzájuthat apró ajándékokhoz, mint egy tábla csokoládé, vagy egy finom cukorka. Az ő számukra szeretné a Magyar Élelmiszerbank Egyesület felejthetetlenné tenni idén is a gyereknapot!

Bővebben +

Család-barát - Új élelmiszermentő projekt

2019.05.21

A Mars - Tesco - Élelmiszerbank Egyesület közös akciójáról beszélgettünk a Családbarát Magazinban.

Bővebben +

Élelmiszer-pazarlás elleni akciót indít a Tesco és a Mars a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatására

2019.05.20

Az élelmiszer-pazarlás fontos kérdés a Tesco számára, melynek csökkentéséért mindennapi tevékenységével és több programmal is fellép. Ilyen például a május 16-tól május 30-ig tartó támogató akció is, amelyet a Marssal együttműködve hirdetett meg az áruházlánc. Az akció keretein belül a partnerek a kijelölt Tesco hipermarketekben eladott Mars termékek értékének egy százalékát ajánlották fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, melyet a kampány végén ugyanakkora összeggel ki is egészít az áruházlánc. Az Élelmiszerbank az összegből élelmiszercsomagok összeállítását és a nélkülözőkhöz való eljuttatását finanszírozza.

Bővebben +

A Cargill Magyarország Zrt. Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok megyék Örökbefogadójává válik

2019.05.02

A Cargill Magyarország Zrt. két megye Örökbefogadójaként támogatja a helyi rászorulók élelmezését.

Bővebben +

RAKTÁRI RENDSZERES MUNKÁRA KERESÜNK ÖNKÉNTESEKET!

2019.05.02

Rendszeres segítőket keresünk raktáros feladatok ellátására az alábbiak szerint.

Bővebben +
ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!