Aktuális

Rendezvény kivitelezési munkatársat keresünk! (projektkoordinátor)

2020.01.13

Az Élelmiszerbank (www.elelmiszerbank.hu) csapatába keresünk egy új kollégát, rendezvény kivitelezési munkakörbe. A feladat része a rendezvények esetén anyagbeszerzés, logisztikai feladatok ellátása, helyszínek berendezése, arculati elemek beillesztése, egyéb, a programokat érintő feladatok megvalósítása.

Bővebben +

IRODAI RENDSZERES MUNKÁRA KERESÜNK ÖNKÉNTESEKET

2020.01.01

Rendszeres segítőket keresünk irodai feladatok ellátására az alábbiak szerint.

Bővebben +

Online kommunikációs munkatársat keresünk

2019.12.05

A pályázó feladata lesz az Egyesület magánadományozói köréhez kapcsolódó online kommunikációs kampányok tervezése és lebonyolítása.

Bővebben +

Az 1+1 több mint 8 millió forint lett

2019.12.04

Összesen 8,1 millió forinttal támogatja a Nestlé és a Tesco a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját az őszi összefogásuknak köszönhetően. A kéthetes őszi jótékonysági akció keretében a Nestlé az eladott termékei értékének egy százalékát ajánlotta fel jótékony célra, amely értéket a Tesco megduplázott. Az Élelmiszerbank a támogatásból élelmiszercsomagokat juttat el rászoruló családok számára.

Bővebben +

283 tonna tartós élelmiszer segíti a nélkülözőket az Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtése keretében

2019.11.25

Országszerte 120 településen, több mint 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 283 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel 5.400 önkéntese segítségével. Az adományokból közel 57.000 ezer élelmiszercsomag készül, amelyeket a gyűjtésben részt vevő önkéntesek juttatnak el a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz.

Bővebben +

Országosan több mint 200 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület november 22. és 24. között

2019.11.18

2019-ben ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Három napon keresztül, november 22-én, 23-án és 24-én országszerte közel 120 település több mint 200 áruházában várják a lakosság élelmiszeradományait.

Bővebben +

Szervezett élelmiszermentés

2019.11.18

Az élelmiszer-hulladék mindössze 5%-a keletkezik az áruházakban, azonban mértéke így sem csekély. Ezek jelentős részée a Tesco és az Élelmiszerbank közös munkája révén kerül megmentésre. Nézd meg, hogy is történik mindez a gyakorlatban!

Bővebben +

Karácsonyi adományozás az Élelmiszerbank egyedi csomagolású Együnk Egymásért kézműves kekszével!

2019.11.08

Ajándékozza meg ügyfeleit, dolgozóit az Élelmiszerbank egyedi csomagolású Együnk Egymásért kézműves kekszével! A doboz keksz által most Ön és partnere, munkatársa közösen segíthetik a nélkülözők élelmezését: minden egyes doboz keksz megvásárlásával 36 élelmiszercsomag eljuttatásához járul hozzá, hogy a nélkülözők asztalára is kerülhessen étel karácsonykor.

Bővebben +

Rekordmennyiségű élelmiszert szállított az élelmezési világnapi konvoj

2019.10.16

Rekordmennyiségű élelmiszert szállított az élelmezési világnapi konvoj Az ENSZ FAO és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Adománykonvoja az egészséges táplálkozásra és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet

Bővebben +

Hogyan válhatunk tudatossá az élelmiszerfogyasztásban?

2019.10.08

Miért ne dobjunk ki élelmiszert? Hogyan hat ez a környezetünkre? Erről beszélgettünk a Fem3 Café-ban.

Bővebben +

Ész nélkül dobjuk ki az élelmiszert

2019.10.02

Az élelmiszerpazarlás világjelenség, amely Magyarországon is jelen van és óráisi mértékű. Csaknem 2 millió tonna élelmiszer kerül kidobásra hazánkban, melynek túlnyomó része az élelmiszer-előállítás, -szállítás és -gyártás során történik, de a háztartások is egyre fokozódó mértékben veszik ki belőle a részüket. A ternedekről és azok hatásáról beszélgettünk a TrendFM adásában. Hallgassátok meg!

Bővebben +

446 kilogramm élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra a 79. OMÉK kiállítói

2019.10.01

Idén is gyűjtöttek élelmiszert a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára a 79. OMÉK kiállítói. A hétvégén zárult Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár résztvevői a kiállítás végén megmaradt még fogyasztható, bontatlan csomagolású, főként tartós élelmiszereket ajánlhatták fel, amelyet az Egyesület a következő napokban rászoruló családoknak, gyermek- és idősotthonoknak juttat el. A felajánlásoknak köszönhetően összesen 446 kg élelmiszer gyűlt össze.

Bővebben +

1+1, most sokkal több, mint 2 A Tesco és a Nestlé újra együtt segít a nélkülözőkön az Élelmiszerbank bevonásával

2019.09.26

1+1, most sokkal több, mint 2 A Tesco és a Nestlé újra együtt segít a nélkülözőkön az Élelmiszerbank bevonásával Budapest, 2019. szeptember 26. Szeptember 26. és október 9. között újra összefog a Nestlé és a Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen. A kampányidőszakban a Nestlé a hazai Tesco hipermarketekben megvásárolt termékek értékének 1 százalékát a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek ajánlja fel, amelyet a Tesco a kampány végén ugyanakkora összeggel kiegészít. Az Élelmiszerbank a befolyt támogatásnak köszönhetően nélkülöző családoknak segít élelmiszercsomagok összeállításával, és a rászorulókhoz való eljuttatásával.

Bővebben +

OMÉK 2019

2019.09.18

Ott voltunk az OMÉK-on, ahol a kiállítók 446 kg élelmiszert ajánlottak fel az Élelmiszerbanknak, ezzel is növelve a rászorulóknak eljuttatható csomagok mennyiségét. Köszönjük a támogatást!

Bővebben +

Idén is jótékony célra fordítják az OMÉK-on megmaradt élelmiszert A Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatja el a rászorulókhoz

2019.09.18

Évente a világ lakossága mintegy 1,6 milliárd tonna élelmiszert pazarol el, ez az előállított élelmiszerek egyharmadát jelenti. Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer végzi a kukában, miközben a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) adatai szerint fejenként évente 68 kg élelmiszert dobnak ki, amelyből 33 kg kidobását lehetne tudatos vásárlással megakadályozni. Éppen ezért tűzte zászlajára a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szervezőjeként az Agrármarketing Centrum, hogy a két évvel ezelőtti rendezvényen már nagy sikert aratott kezdeményezést folytatja, és a kiállítás végén megmaradó, fogyasztható élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára ajánlják fel.

Bővebben +

790.000 konzervvel a rászorulókért

2019.09.12

A feleslegként megmaradt tartós élelmiszert a Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatta el a hátrányos helyzetű családoknak. Ezzel nemcsak ételt tett az asztalukra, de egyidőben 553 tonna CO2 kibocsájtástól mentette meg a Földet. A példaértékű együttműködés megosztásával az Egyesület az élelmiszergyártók és kereskedők élelmiszermentésben vállalt szerepének fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Bővebben +

Közel 8 millió forint támogatás gyűlt össze a nélkülözők számára

2019.08.01

A Tesco és a Mars május 16-tól május 30-ig tartó akciója során a vásárlóknak köszönhetően összesen 7,7 millió forintot adományozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, akik a felajánlásból élelmiszercsomagok összeállítását, és a nélkülözőkhöz való eljuttatását finanszírozzák.

Bővebben +

Ételmentők

2019.07.29

Tavaly 11 ezer tonna élelmiszert mentett meg az enyészettől a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Ezzel 300 ezer emberen segített. És még így is mennyi étel ment veszendőbe. A Klub rádióban beszélgettünk a témáról, hallgassátok meg!

Bővebben +

Az év első felében mentett élelmiszerből készített több mint 1.250.000 élelmiszercsomagot osztott ki a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2019.07.16

Az Élelmiszerbank által összegyűjtött élelmiszerfelesleg mennyisége folyamatosan, évről évre nő, ami jó hír a nélkülözők számára, hiszen ezeket a csomagokat ők kapják meg, rossz hír viszont az élelmiszerpazarlás szempontjából, mert ez azt jelenti, hogy még bőven van mit tennünk.

Bővebben +

Legyél a követünk! Segítsük együtt a rászorulók élelmezését!

2019.07.08

Az Új Nap, Új Remények civil szervezeteket támogató adománygyűjtő kampányának részeként szeretnénk meghívni egy közös sétára, amin ha te is részt veszel követként és csatlakozol hozzánk az azt megelőző kampányba, még több élelmiszert tudunk együtt megmenteni és eljuttatni oda, ahol pótolhatatlan értéke van minden falatnak.

Bővebben +
ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!