Aktuális

Látványos adománykonvoj a Hősök terén

2021.10.21

A theVIP.hu fenntarthatósági blog videós beszámolója a XVI. Adománykonvojról az élelmezési világnap alkalmából.

Bővebben +

Élelmiszerbank kekszek: ünnepi ajándékozás és év végi jótékonyság egyben

2021.10.21

A népszerű csokis kekszek az idei évtől elegáns fémdobozban, nagyobb kiszereléssel is elérhetőek. Még több öröm a megajándékozottaknak, még több segítség a nélkülözőknek!

Bővebben +

Adománykonvoj a rászorulókért

2021.10.15

A FAO és az Élelmiszerbank szervezésében megvalósuló élelmezési világnapi akciót élelmiszeripari és -kereskedelmi cégek összefogása tette lehetővé. 16 kamionban összesen 33 tonna élelmiszeradomány gurult keresztül a fővároson.

Bővebben +

A rászorulók is jóllakhatnak, ha magunknak vásárolunk

2021.09.29

Szeptember 30. és október 13. között a Nestlé a hazai Tesco hipermarketekben vásárolt, meghatározott termékeinek értékéből egy százalékkal támogatja az Élelmiszerbank tevékenységét, az összeget pedig a Tesco megduplázza.

Bővebben +

13 millió forintnyi édes élmény

2021.09.13

Több mint 5.000 nehéz sorsú gyermek nyári táborozását tették még édesebbé az Élelmiszerbank csomagjai az Allianz Hungária Zrt. támogatásával

Bővebben +

50 milliárd forintnyi megmentett élelmiszer 16 év alatt

2021.09.10

Honnan indult és hová jutott 16 év alatt az Élelmiszerbank ételmentő hálózata? Mekkora élelmiszerfelesleg keletkezik évente Magyarországon, és mik a kockázatai a környezetre nézve? A Spektrum Home Magazin interjújából kiderül.

Bővebben +

Jótékonysági összefogás 250 ezer adag ételért

2021.09.06

Hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszer landol a szemetesben, miközben sokaknak nincs mit az asztalra tenniük és nélkülözni kényszerülnek. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által életre hívott Együnk Egymásért program a rászorulók élelmezését segíti az őszi hónapokban, amihez most vendéglátóhelyek és munkatársi közösségek jelentkezését várjuk.

Bővebben +

Raktárost keresünk!

2021.08.23

Olyan embert keresünk, aki a komissiózási feladatok mellett, szívesen részt vesz szállítmányozási és karbantartási feladatokban is. A feladat érdekessége és kihívása is, hogy az állandó munkatársak mellett önkéntesekkel, önkéntes csapatokkal is együtt kell működni a terület sikere érdekében.

Bővebben +

50 milliárd forintnyi ételt mentett az Élelmiszerbank!

2021.08.09

Júliusban lépte át az 50 milliárd forintot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által valaha megmentett és rászoruló emberekhez eljuttatott élelmiszerek értéke! Egyesületünk 16 év alatt néhány barát közös álmából Magyarország legnagyobb hatású étel- és életmentő hálózatává fejlődött.

Bővebben +

Elstartolt a Tescoval közös nyári élelmiszeradomány-gyűjtő akciónk

2021.08.02

Augusztus elején startolt el a Tesco legújabb, közel egy hónapon át tartó élelmiszeradomány-gyűjtő akciója, amellyel a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve a nehéz helyzetben élőket kívánja segíteni az áruházlánc.

Bővebben +

Ételmentőinknek 300 db thermoláda kell a hőhullámok leküzdésére. Segítene?

2021.07.16

A nyári hónapokban is többtízezer nélkülöző embert segítenek naponta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszercsomagjai. A hőség azonban komolyan megnehezíti az adományaink eljuttatását a rászorulókhoz

Bővebben +

MIÉRT LANDOL OLYAN SOK ÉLELMISZER A SZEMÉTBEN?

2021.06.24

A Very Important Planet blog az élelmiszerpazarlás elleni fellépés hazai lehetőségeiről kérdezte elnökünket, Cseh Balázst.

Bővebben +

Több mint 7 500 édességcsomag gyermeknap alkalmából

2021.06.17

„Csokifoltot minden ünneplő ruhára!” Ez a cél vezérelte az Élelmiszerbank munkatársait és önkénteseit, amikor néhány éve elindítottuk az országos hatókörű ünnepi élelmiszeradományozási programunkat rászoruló gyerekek számára. Allianz Hungária Zrt. támogatásának köszönhetően 2021-ben a gyereknap alkalmából 7 516 édességcsomagot tudtunk szétosztani.

Bővebben +

Önkéntes diákmunka lehetőség az Élelmiszerbanknál az OTP Junior Next applikáción keresztül

2021.05.27

Az Élelmiszerbank csatlakozik az OTP Bank Zrt. idei kezdeményezéséhez, azokhoz a civil egyesületekhez, melyek számára fontos a társadalmi felelősségvállalás jegyében a fiatalok diákmunka lehetőségeinek támogatása.

Bővebben +

JótéKonyha - 2020-as eredmények

2021.04.12

Az előző évektől eltérően a 2020-as év nem volt könnyű a Jótékonyha társadalmi vállalkozásunknak. A pandémia új helyzet elé állította a vendéglátást, köztük minket is. Szerencsére sikerült forrásainkat átcsoportosítanunk, és erőinket az Élelmiszerbank alaptevékenységében hasznosíthattuk. Ennek köszönhetően idén nem anyagilag, hanem tevékenyen tudtuk támogatni az Élelmiszerbank - járvány okozta - megnövekedett munkáját.

Bővebben +

Miskolcon nyitott új raktárat az Élelmiszerbank

2021.03.30

Megkezdte működését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület új telephelye Miskolcon. A helyi Élelmiszerbank célja, hogy közelebb vigyék a segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nélkülözőkhöz, a helyi élelmiszerforgalmazó és -gyártó cégek támogatásával hatékonyabb ellátást biztosítsanak a térségben működő karitatív szervezeteknek, és több mentett élelmiszer jusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Bővebben +

STRATÉGIAI PARTNERSÉGRE LÉP AZ ÉLELMISZERBANK ÉS A MUNCH

2021.03.03

Befektetési megállapodást kötött egymással a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Munch, az Ételmentő társadalmi vállalkozás. Az Élelmiszerbank és a Munch együttműködésének köszönhetően a vendéglátás során keletkezett ételfeleslegekhez nélkülözők is hozzájuthatnak a jövőben.

Bővebben +

Segítség az élelmiszeripari cégeknek, segítség a nélkülözőknek

2021.02.22

150 tonna élelmiszer felajánlás érkezett a nélkülözők megsegítésére az Agrárminisztérium által élelmiszeripari cégek számára 2020-ban kiírt támogatási pályázat keretében.

Bővebben +

Eredményeink 2020-ban

2021.02.16

2020-ban közel 400 partnerszervezeten keresztül 250 000 embernek juttattunk el ingyenesen élelmiszeradományt Magyarországon, összesen 7 milliárd forint értékben, mely magában foglalja Karácsonyi gyűjtésünk (250 tonna) eredményét is.

Bővebben +

Mit lehet tenni az élelmiszerpazarlás ellen?

2021.01.27

Az ATV Start vendége Sczígel Andrea külső kapcsolatok igazgató, Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Bővebben +
ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!