Áruházi mentés

Az Élelmiszerbank másik fontos élelmiszerpazarlást csökkentő tevékenysége az áruházakban keletkező feleslegek megmentése.
 

Az áruházak esetében az élelmiszerfeleslegek keletkezésének helye, illetve a közeli lejárati határidő megkívánja, hogy a termékeket még aznap eljuttassuk partnerszervezeteink segítségével a környékbeli nélkülözőkhöz.
Áruházi mentési folyamatunk lényege, hogy az adott áruházakból a közelben működő partnerszervezeteink közvetlenül szállítják el és osztják ki az élelmiszereket a rászorulóknak.

 

Az áruházi élelmiszermentés eredményeként nagyon sok értékes élelmiszer – elsősorban pékáru, zöldség, gyümölcs – szétosztására van lehetőség. Ezek a termékek napi segítséget nyújtanak nehezebb sorsú embertársainknak, így a rendszeres, kiszámítható adományok életminőség váltást is eredményezhetnek.

E folyamatban szervező, koordináló, ellenőrző szerepet töltünk be. Az Élelmiszerbank szerepe itt egyrészt a kapcsolatok kiépítése, a kiválasztott átvevő szervezetek megfelelő felkészítése, majd az egyes áruházakban a mentés beindítása, másrészt a működtetés során a folyamat monitorozása, amely elsősorban problémamegoldást és az elszállítások és kiosztáshoz kapcsolódó adminisztráció folyamatos ellenőrzését jelenti.

Jelenleg az Aldi, Auchan, Metro és Tesco áruházláncokkal dolgozunk együtt. Összesen 400 üzletből mentjük nap mint nap az élelmiszerfeleslegeket. Folyamatosan kapcsolunk be újabb áruházakat a folyamatba, így növeljük a megmentett élelmiszerek mennyiségét, és juttatunk több és több embert élelemhez.

Tevékenységünk eddigi eredményeit itt megtekintheti.

Segítsen, hogy még több élelmiszert menthessünk meg a megsemmisítéstől, és juttathassunk el a rászorulókhoz, támogassa munkánkat itt!

 

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!