Áruházi mentés

Az Élelmiszerbank másik fontos élelmiszerpazarlást csökkentő tevékenysége az áruházakban keletkező feleslegek megmentése.
 

Az áruházak esetében az élelmiszerfeleslegek keletkezésének helye, illetve a közeli lejárati határidő megkívánja, hogy a termékeket még aznap eljuttassuk partnerszervezeteink segítségével a környékbeli nélkülözőkhöz. Áruházi mentési folyamatunk lényege, hogy az adott áruházakból a közelben működő partnerszervezeteink közvetlenül szállítják el és osztják ki az élelmiszereket a rászorulóknak.

 

Az áruházi élelmiszermentés eredményeként nagyon sok értékes élelmiszer – elsősorban pékáru, zöldség, gyümölcs – szétosztására van lehetőség. Ezek a termékek napi segítséget nyújtanak nehezebb sorsú embertársainknak, így a rendszeres, kiszámítható adományok életminőség váltást is eredményezhetnek.

E folyamatban szervező, koordináló, ellenőrző szerepet töltünk be. Az Élelmiszerbank szerepe itt egyrészt a kapcsolatok kiépítése, a kiválasztott átvevő szervezetek megfelelő felkészítése, majd az egyes áruházakban a mentés beindítása, másrészt a működtetés során a folyamat monitorozása, amely elsősorban problémamegoldást és az elszállítások és kiosztáshoz kapcsolódó adminisztráció folyamatos ellenőrzését jelenti.

Jelenleg a Tesco, Aldi, Auchan, Metro, Penny, Lidl és foodora Market áruházláncokkal, valamint a KFC éttermekkel dolgozunk együtt. Összesen több mint 700 üzletből mentjük nap mint nap az élelmiszerfeleslegeket. Folyamatosan kapcsolunk be újabb áruházakat a folyamatba, így növeljük a megmentett élelmiszerek mennyiségét, és juttatunk több és több embert élelemhez.

Tevékenységünk eddigi eredményeit itt megtekintheti.

Segítsen, hogy még több élelmiszert menthessünk meg a megsemmisítéstől, és juttathassunk el a rászorulókhoz, támogassa munkánkat itt!

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!