Önkénteskedjen nálunk

Önkéntes vezetőket keresünk

Az Élelmiszerbank tevékenységeit jelenleg egy 30 tagú (különféle területeken szerzett menedzsment tapasztalattal rendelkező) csapat vezeti, a csapatban önkéntes és alkalmazott vezetők dolgoznak együtt. Mivel folyamatosan növekszünk és több új fejlesztési lehetőség is áll előttünk, ezért új (önkéntes) vezetőkre van szükségünk.

Amennyiben a lent jelzett önkéntes vezetői pozíciók valamelyike felkelti érdeklődésedet és

 • gondolkodsz azon, hogy szeretnél tenni valami értelmes dolgot a körülötted levőkért,
 • rendelkezel megfelelő menedzsment tapasztalatokkal ahhoz, hogy létrehozz valami újat és/vagy vezess egy csapatot,
 • keresel egy helyet, ahol megvannak az adottságok, hogy mindezt komoly háttérrel, megfelelő körülmények között tedd meg,
 • rendszeresen – munkaidőben is (!) – rá tudsz szánni az önkéntes munkára hetente legalább 8-10 órát és ezt hosszabb távon tudod tervezni/ígérni, akkor jelezd ezt felénk, megjelölve, mely pozíció keltette fel érdeklődésedet.

Jelenleg nyitott önkéntes pozíciók:

Az önkéntes pozíciókhoz kötődő általános információk letölthetők innen. A pozíciók profiljait a pozícióra kattintva töltheted le.

Ha jelentkezni szeretnél, akkor írj a hr@elelmiszerbank.hu címre Sczígel Andreának, küldd el önéletrajzodat és hamarosan keresni fogunk.

Támogasd önkéntes munkáddal szervezetünket, céljainkat!

 

További lehetőségek az Élelmiszerbanknál:

Ha szakirányú önkéntesség érdekelne, jó vagy egy bizonyos szakterületen, ha van tapasztalatod és időd, akkor olvasd el felhívásunkat, amelyben szakirányú feladatokra keresünk önkénteseket.

Ha adminisztratív feladatokban, vagy könnyű fizikai munkával, esetleg önkéntes sofőrködéssel segítenél szívesen, akkor olvasd el az irodai, raktári besegítő önkénteseknek szóló felhívásunkat.

Ha állandó feladatot nem tudsz vállalni, de néha szívesen segítenél, akkor az alkalmi önkéntesnek szóló felhívásunkat olvasd el.

Ha úgy érzed, nincs elég időd és úgy döntesz, inkább anyagilag támogatnál minket, számunkra minden forint hatalmas segítség, 1 000 Ft-ból 30 000 Ft értékű adományt tudunk eljuttatni a rászorulókhoz! A támogatási lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

Szakirányú önkéntes segítőket keresünk

Ha gondolkodsz azon, hogy szeretnél tenni valami jó dolgot tenni a körülötted élő nélkülözőkért,
- ha rendelkezel megfelelő szakmai tapasztalattal az alább felsorolt területeken,
- ha keresel egy helyet, ahol mindezt önkéntesként kamatoztathatod
- rendszeresen – munkaidőben is (!) – rá tudsz szánni az önkéntes munkára hetente legalább 8-10 órát és ezt hosszabb távon tudod tervezni/ígérni,

Akkor nézd át az alábbi területeket, ahol segítőket keresünk:

 • Grafikus
 • Film vágó, szerkesztő
 • Fotós
 • Újságíró (storytelling)
 • Sales/Fundraising

Ha érdekel a fenti feladat valamelyike és szívesen segítenél, akkor kérjük, hogy jelentkezz a jelentkezési űrlap kitöltésével.

Irodai önkénteseket keresünk

Az élelmiszeradományokkal kapcsolatos adminisztrációhoz és a partnerszervezettel való kapcsolattartáshoz keresünk olyan önkéntes segítőket, akik hetente legalább 2-szer 6 órában (munkaidőben) tudnak segíteni nekünk. A munka nagy része számítógépen zajlik, az Élelmiszerbank saját logisztikai rendszerének használatával. Főbb feladatok: bejövő/kimenő posta kezelése, beérkező adomány elszámolások ellenőrzése és ezek egyeztetése a partnerszervezetekkel, egyéb irodai feladatok.

Az önkéntes munkavégzés helye az Élelmiszerbank központi irodájában (1172 Bp., Lokátor u. 3.) van, időpontja: munkanapokon 9 és 15 óra között.

Akik vállalják, hogy hetente legalább 12 órát önkénteskednek nálunk, azoknak BKK bérletet és a munkavégzés napjaira meleg ételt biztosítunk!

Ha érdekel a fenti feladat és szívesen segítenél, akkor kérjük, hogy jelentkezz a jelentkezési űrlap kitöltésével.

Raktári önkénteseket keresünk

Segítség raktári munkákban (pakolás, címkézés, dobozolás, stb.), szállítás az Élelmiszerbank kisteherautójával (3,5 t, „B” kategóriás jogosítvány és vezetési gyakorlat szükséges hozzá).

Az önkéntes munkavégzés helye az Élelmiszerbank központi raktárában (1172 Bp., Lokátor u. 3.) van, időpontja: munkanapokon 8 és 14 óra között.

Akik vállalják, hogy hetente legalább 12 órát önkénteskednek nálunk, azoknak BKK bérletet és a munkavégzés napjaira meleg ételt biztosítunk!

Ha érdekel a fenti feladat és szívesen segítenél, akkor kérjük, hogy jelentkezz a jelentkezési űrlap kitöltésével.

Alkalmi önkénteseket keresünk

Ha nem tudsz állandó feladatot vállalni, de alkalmilag szívesen segítenél nekünk, amikor szükség van rá (és Te is ráérsz), akkor jelentkezz alkalmi önkéntesnek!

Milyen jellegű feladatokhoz keresünk alkalmanként segítőt?

 • Rendezvények/akciók lebonyolítása (helyszíni segítség)
 • Áruházi gyűjtési akciók
 • Működéssel kapcsolatos eseti feladatok

Akik alkalmi önkéntesnek jelentkeznek, felkerülnek egy olyan listára, akiket akkor értesítünk, amikor éppen ilyen jellegű segítségre van szükségünk és ilyenkor mindenki az adott feladat/időpont ismeretében tud jelentkezni. Az alkalmi önkéntes feladatok jellemzően hétvégén vannak, néha hétköznap.

Ha érdekel a fenti feladat és szívesen segítenél, akkor kérjük, hogy jelentkezz a jelentkezési űrlap kitöltésével.

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!