1% felajánlás

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület hazánk egyik legnagyobb hatású jótékonysági szervezete. Évente 10 millió kiló lejáratközeli, illetve csomagolási hibás élelmiszert mentünk áruházakból és gyártóktól, hogy azok ne a kukában végezzék, hanem a nélkülözésben élők asztalára kerüljenek. Élelmiszeradományainkkal évente 250 ezer nehézsorsú embernek segítünk. Idén minden korábbinál nagyobb szükségünk van a támogatásokra, hogy az egyre növekvő rászorulói igényeket ki tudjuk elégíteni!

Adó 1%-ával Ön is rengeteget segíthet a nélkülözők ellátásában! Rendelkezzen és ajánlja nekünk SZJA 1%-át, és mi megsokszorozzuk annak értékét! Az élelmiszermentés a rászorulók segítésének egyik leghatékonyabb módja:

 • 3 000 Ft-ból 54 db élelmiszercsomagot juttatunk célba.
 • 5 000 Ft-ból 89 nélkülöző ember étkezését biztosítjuk.
 • 10 000 Ft-ból 300 000 Ft értékű élelmiszerfelesleget mentünk meg a kidobástól és juttatunk el a nélkülözőkhöz.

A legfontosabb adatok a felajánláshoz:

Név: Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Adószám: 18120141-2-42  

Rendelkező nyilatkozatát adóbevallásától függetlenül, 2024. május 21-ig bármikor megküldheti a NAV-nak!
 

 

Hogyan szeretne rendelkezni felajánlásáról?

 1. Lépjen be ITT eSZJA oldalára
 2. Válassza az 1+1% felajánlás opciót
 3. A Keresőbe írja be: „Magyar Élelmiszerbank Egyesület”
 4. Egy kattintással küldje be felajánlását
 1. Töltse ki az online rendelkező nyilatkozatot ITT, ha a név és email mezőket is kitölti, akkor értesíteni tudjuk a jövőben arról, hogy adományát mire használtuk fel. A legfontosabb adatok a felajánláshoz:

Név: Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Adószám: 18120141-2-42  

 1. Nyomtassa ki
 2. Írja alá a boríték hátsó oldalát a lezárást keresztezve
 3. Postázza el nyilatkozatát 2024. május 21-ig a NAV-nak
 1. Töltse le a rendelkező nyilatkozatot ITT
 2. Nyomtassa ki
 3. Töltse ki adatait, ha a név és email mezőket is kitölti, akkor értesíteni tudjuk a jövőben arról, hogy adományát mire használtuk fel
 4. Írja alá a boríték hátsó oldalát a lezárást keresztezve
 5. Postázza el nyilatkozatát 2024. május 21-ig a NAV-nak

Ossza meg ismerőseivel, hogy ők is segíthessenek!

 

Miért érdemes az Élelmiszerbankot támogatnia az adója 1%-ával?

Egyszerre több ügyet is segíthet általunk! Az egyszázalékos felajánlások felhsználásával megmentett élelmiszerekből gyermekotthonok lakóihoz, tanodák növendékeihez, fogyatékkal élőkhöz, nagycsaládosokhoz, hajléktalanokhoz és idős emberekhez is jut. Ráadásul velünk a környezetet is védheti. A lejáratközeli és csomagolási hibás termékek nélkülünk a kukában végeznék. Velünk új értéket nyernek és nem terhelik a természetet.

Mit értünk el eddig?

A nélkülözőknek minden forint számít!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az Ön adója 1%-ából jelentős élelmiszerfelesleget ment meg a megsemmisítéstől vagy kidobástól. Az önkéntes munkatársaknak, a jól felépített logisztikai háttérnek valamint az egyre bővülő élelmiszeripari támogatói hálózatnak köszönhetően minden 1 000 Ft-ból 30 000 Ft értékű élelmiszert juttatunk el a rászorulók asztalára.

2023-ban 6.360.346 Ft-ot gyűjtöttünk össze az 1%-okból, ennek az összegnek a felhasználásával 190 millió forint értékű élelmiszert tudtunk összegyűjteni és célba juttatni. Köszönjük mindenkinek, aki az Élelmiszerbanknak ajánlotta fel adója 1 %-át!

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!