KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1% amiből sokan jóllakhatnak
Főoldal / Projektjeink / SavingFood

SavingFood

​Mi legyen a megmaradt élelmiszerrel? Hogyan használjuk a telefonunkat az élelmiszerfelesleg megmentésére? A Savingfood projekt nemzetközi csapata éppen a válaszon dolgozik. A projekt két éve alatt a Savingfood partnerek azon munkálkodnak, hogy egy olyan, telefonról és számítógépről is elérhető alkalmazást fejlesszenek ki, ahol az élelmiszerfelesleg gazdára és fuvarra talál, egy olyan felületen, amit egyszerű használni, és a folyamat minden résztvevője számára elérhető.

Hol keletkezhet az az élelmiszerfelesleg, amit a Savingfood alkalmazásával célba lehet juttatni? Például boltokban, pékségekben valamint éttermekben és rendezvények során. Az alkalmazás a termény betakarításkor a földeken, gyümölcsösökben maradó olyan zöldség-gyümölcsök megmentését is segíteni fogja, amelyek begyűjtéséhez lelkes önkéntes kezekre van szükség.

Hova jut az élelmiszer? Terveink szerint a Savingfood eszköz abban is segít a felajánlónak, hogy földrajzi helye, tevékenysége és egyéb tulajdonságai alapján megkeresi a megfelelő átvevő karitatív szervezetet. Innen természetesen a rászorulókhoz kerül az élelmiszer.

Hogyan jut el az élelmiszer az átadótól az átvevőig? A felületre önkéntesek is bejelentkezhetnek, akikre többek között az élelmiszer elszállításában is számítunk. Az önkéntesek többek közt meghatározhatják saját szállítási kapacitásukat, preferált útvonalaikat és az erre szánt idejüket is, és az eszköz segítségével saját lehetőségeinek megfelelően vehet részt az élelmiszermentésben.

Kik azok, akik a Savingfood eszközt? A 2016 januárjában indult projektet a görög ViLabs koordinálja, a konzorcium tagjai pedig a Boroume, IT Innovation, Magyar élelmiszerbank Egyesület, FiLab, Feedback és iMinds.

A projekt során teszteljük a kifejlesztett eszközt, amelyhez mindhárom résztvevői csoportból (felajánló, karitatív szervezet és önkéntes) jelentkezőket várunk. Jelentkezni, további információt kérni az alábbi email-címen lehet:

schwikker.zsofia@elelmiszerbank.hu

Az eszköz tesztelése 2016 második felében történik, a végleges verzió következő év elejére várható.

A projekt weboldala: http://savingfood.eu/

HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Csipák Péterné Irénke
Fészek Gyermekvédő Egyesület - Elnök, nevelőszülő
A minden esetben megbízható, korrekt, precíz segítség, amelyben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől részesülünk, felbecsülhetetlen nevelőszülői családjaink, illetve átmeneti gyermekotthonunk lakói számára.