Rendezvény catering

A „JótéKonyha” a Magyar Élelmiszerbank Egyesület társadalmi célú vállalkozása.

Rendezvény catering szolgáltatásunkat olyan cégek, szervezetek számára ajánljuk, akik konferenciát, családi napot vagy egyéb rendezvényt szerveznek, és egy olyan catering szolgáltatást szeretnének igénybe venni, amelyet egyszerre jellemez a minőség és a társadalomtudatosság.

Civil szervezetként, de profi szolgáltatóként működünk. Csapatunkban a vendéglátás és rendezvényszervezés területén több tízéves tapasztalattal rendelkező kollégák dolgoznak, és rendelkezünk a megvalósításhoz szükséges engedélyekkel és eszközparkkal is.

Catering kínálatunkban a magyar és nemzetközi konyha kínálata is megtalálható, és alkalmazkodni tudunk minden speciális diétás és egyéb igényhez is. Szabadtéri rendezvényekhez különösen ajánljuk a helyben, üstökben készített vagy grillezett ételeinket.

A JótéKonyha nyereségét az Élelmiszerbank működési költségeinek fedezésére, így az általunk ellátott nélkülözők élelmezésére fordítjuk.  Minden 1000 Ft többlet bevételünk mintegy 30.000 Ft értékű élelmiszeradomány célba juttatásában segít, így a catering tőlünk való megrendelése esetén az Önök vendégeinek ellátása  mellett egyúttal segíthetnek abban is, hogy sok olyan ember is jóllakhasson, akinek ez csak ritkán adatik meg.

Szolgáltatásunk fontos jellemzője még, hogy környezettudatos, élelmiszerpazarlás-csökkentő cateringet biztosítunk (ld. egyéb információk).

Szolgáltatásunk igénybe vétele ezért újfajta CSR megoldást  is jelent, amely

  •   jól közvetíti a felelős vállalati működést;
  •   növeli a munkavállalói elköteleződést;
  •   segíti az ismeretátadást, szemléletformálást.

Az Élelmiszerbank a catering szolgáltatás keretei között is támogatja alaptevékenységét, ennek érdekében a tervezés és megvalósítás során figyelembe vesszük az élelmiszerpazarlás csökkentésének szempontjait:

  • az alapanyag-hatékonyság érdekében nem túl széles menükínálattal dolgozunk;
  • olyan menüt kínálunk, melyben nincsenek különösen kényes ételek (pl. nyers hal, tejszínes-gombás ételek), ezáltal biztosítjuk az esetlegesen megmaradó feleslegek adományozhatóságát ;
  • figyelünk az adagméretekre annak érdekében, hogy ne legyen maradék a tányéron – ennek érdekében büfé jellegű étkeztetések során kisebb kiszerelésben (nagyobb volumen mellett) tálaljuk ételeinket;
  • az élelmiszerpazarlás-tudatos cateringre a vendégek figyelmét is felhívjuk, és egyben a partnerségüket is kérjük abban a formában, hogy csak annyit vegyenek a tányérjukra, amennyit valóban el fognak fogyasztani (azzal, hogy igény szerint természetesen többször is kiszolgálhatják magukat)
  • a rendezvények után megmaradó, még fogyasztható feleslegeket rászorulóknak juttatjuk el.

 

Reméljük, hogy hamarosan Önöket is a JótéKonyha ügyfelei között üdvözölhetjük!

Kapcsolat:
jotekonyha@elelmiszerbank.hu , (+36) 20 468 9593,  (+36) 30 497 9625
 

 

 

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!