Hírek

Új thermoládáinkkal még biztonságosabb az élelmiszermentés

2021.10.28

Új thermoládáinkkal még biztonságosabb az élelmiszermentés

A 2021 júniusában és júliusában tapasztalt kánikula komolyan megnehezítette az Élelmiszerbank adománycsomagjainak eljuttatását a rászorulókhoz. A súlyos melegben az élelmiszerek gyorsan veszíthetnek a minőségükből, ezért mindenképp meg kellett előznünk, hogy a szállításkor vagy a kiosztás idején túlmelegedjenek. A kritikus helyzetben az Élelmiszerbank közösségi adománygyűjtést indított, hogy professzionális thermoládákat tudjunk beszerezni az élelmiszermentéshez.

A felhívásunk gyors eredményre vezetett, hamarosan 250 hőntartó ládát szerezhettünk be, amiket azonnal használatba vettünk. A kétszáznál is több önzetlen adományozónak köszönhetően az ország legtávolabbi pontjaiban is gördülékenyebben működhet akár a húsáruk és a tejtermékek mentése is.


Szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani, aki adományával lehetővé tette a gyors reagálást a nyári hőségre.

Persze ezeknek a támogatásoknak nem csak rövidtávon van hatásuk, a thermodobozoknak hosszú éveken át, télen-nyáron nagy hasznát fogjuk venni. Jó példa erre az a szeptemberi eset, amikor néhány nap alatt 95 000 (kilnecvenötezer) pohár közeli lejáratú joghurtot tudtunk biztonságosan elszállítani egy gyártótól, és rövidesen nélkülöző emberekhez eljuttatni.

A közös összefogással beszerzett thermoládák abban is segítenek, hogy munkánk hosszú távon fenntarthatóvá és kiszámíthatóvá váljon, hiszen a rászorulók számítanak ránk az év minden napján.
 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!