Hírek

Sajtóközlemény:Több mint 50 tonna élelmiszer a nélkülözőknek - Egész éves összefogás a Heves megyében élő rászorulókért

2016.12.20

Rengeteg olyan nélkülöző él a Heves megyében, akik számára komoly problémát okoz a mindennapi étkezés. Az Élelmiszerbank és a B. Braun - együttműködésüknek köszönhetően - közel 1000 rászorulónak tudtak rendszeres segítséget nyújtani idén, hogy legyen mit az asztalra tenniük.

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik. A Magyar Élelmiszerbank azon dolgozik, hogy ebből minél többet megmentsen és eljuttassa oda, ahol a legnagyobb a szükség van rá. Heves megyében 2016-ban az Élelmiszerbank a partnerszervezeteinek és olyan támogatóinak köszönhetően mint a B. Braun, több mint 50 tonna élelmiszert juttatott el a régióban élő közel 1000 rászorulóhoz.

A B. Braun az Élelmiszerbank több kezdeményezését is segíti, amik közül az Örökbefogadás program az egyik legjelentősebb. A cég dolgozói azonban - a B. Braun Gyöngyösi Kézilabdacsapattal közösen - évek óta részt vesznek az Élelmiszerbank karácsonyi élelmiszergyűjtési akciójában is, ahol idén több mint 2300 kilógramm élelmiszert gyűjtöttek össze. Ezért aztán, amikor az Egyesület tavaly elindította napi élelmiszermentési akcióját a régió egyik nagy élelmiszeráruházában Gyöngyösön, nem volt kérdés, hogy ezen élelmiszeradományok szállításában is segítenek céges erőforrással és szállító járművel. Az áruházból történő napi élelmiszer mentés több száz rászoruló mindennapi élelmezési problémáját enyhíti.  A többoldalú együttműködésnek köszönhetően több mint 21 millió forint értékben jutott el élelmiszer a megyében élő nélkülözőkhöz 2016-ban.

„Örömmel tapasztaltam, hogy a tavalyihoz képest idén majdnem háromszor annyi élelmiszert sikerült közös erővel a környéken élő rászorulók asztalára tennünk. Az Élelmiszerbankkal már több mint 10 éve tart az együttműködésünk; egyforma értékeket képviselünk, ezért minden új kezdeményezésükhöz szívesen csatlakozunk, hisz a cél mindig ugyanaz, segíteni a rászorulókat” – nyilatkozta az idei éves eredmények kapcsán Bognár József a B. Braun termelési divíziójának igazgatója.

„Munkánkban nagyon nagy előrelépés volt, hogy az olyan állandó támogatóknak köszönhetően, mint a B. Braun, több száz rászoruló tud rendszeres élelmiszeradományhoz jutni. Az Élelmiszerbanknál minden nap azért  dolgozunk, hogy minél több élelmiszert mentsünk meg a kidobástól és ezeket a fogyasztható, jó minőségű élelmiszereket eljuttassuk oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, a nélkülözők asztalára” – tette hozzá Sczígel Andrea az Élelmiszerbank Egyesület munkatársa.További információ:

Sczígel Andrea

külső kapcsolatok igazgató

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

mobil +36 30 619 9940

sczigel.andrea@elelmiszerbank.hu



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!