Hírek

Sajtóközlemény: Több mint 3500 szociálisan rászorult ember jutott élelemhez

2017.01.06

2016 decemberében hét olyan szervezethez juttatott el adományt a Raben Trans European Hungary Kft. együttműködve a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, akik bár szociális rászorulók és pályáztak is adományért az egyesülethez, de szűkös erőforrásaik miatt nehezen tudják megoldani az adományok elszállítását.

„Kiemelten fontos volt számunkra a Raben felajánlása, hiszen olyan rászoruló embereken tudtunk segíteni karácsony előtt, akik különösen hátrányos helyzetű térségekben laknak.” – mesélte Szabó Szilvia, az egyesület ügyvezető igazgatója.

Debrecen, Bököny, Balatonlelle, Kaposfő, Sárbogárd, Madaras, Tiszanána városokba – összesen több mint 10 tonna tartós élelmiszert juttatott el az Élelmiszerbank hét partnerszervezete, hogy közel 4000 ember karácsonyát tegye könnyebbé.

„Az idei évben is szeretnénk minél inkább támogatni a rászorulókat azzal, amiben mi otthon vagyunk, és amire van erőforrásunk - elszállítjuk, eljuttatjuk az adományt azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Szállítmányozó cégként nekünk a távolság nem jelent akadályt, nekik viszont igen.” – mondta Bolyki Ágnes, a Raben Trans European Hungary Kft. PR és marketing szakértője, CSR koordinátora.


A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

Az Élelmiszerbank több mint 10 éves fennállása óta folyamatosan növeli az általa megmentett és összegyűjtött élelmiszerfeleslegek mennyiségét. 

Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az így összegyűjtött élelmiszerrel az Élelmiszerbank országosan segíti a nélkülözőket. 

Az Egyesület 2015-ben 2600 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen nélkülözőkhöz. 300 partnerszervezetén keresztül közel 300 000 rászorulót lát el rendszeresen. 2005-ös megalakulása óta 37 400 tonna élelmiszert osztott ki közel 17,2 milliárd forint értékben.

Raben Group

A Raben Group szolgáltatásokat kínál, többek között belföldi és nemzetközi disztribúciót, légi, tengeri és intermodális szállítmányozást. 11 európai országban rendelkezik tagvállalattal és 1.100.000 m² raktárterület áll rendelkezésére. További információ elérhető a www.raben-group.com weboldalon.

A Raben Trans European Hungary vállalat 2010. óta van jelen Magyarországon, az ügyfelek részére 40.000 m2 raktározási területen végez raktárlogisztikai-szolgáltatást a belföldi – nemzetközi illetve a légi – tengeri szállítmányozás mellett. ISO 9001, ISO 14001, Biokontroll, HACCP és AEOF tanúsítványok garantálják a magas minőséget

Sczígel Andrea

külső kapcsolatok igazgató

mobil +36 30 619 9940

sczigel.andrea@elelmiszerbank.hu

www.elelmiszerbank.hu

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!