KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Magnet Bank Közösségi Adományozási Program
Főoldal / Hírek / Híreink / Helyi szinten erősítjük az élelmiszermentést

Híreink

Helyi szinten erősítjük az élelmiszermentést

2015.11.25

A Helyi Élelmiszermentő Hálózatok kialakítása elnevezésű, a Norvég Civil Alap támogatásával megvalósuló projektünk célja, hogy helyi szinten tegye lehetővé civil szervezetek számára az önálló, hosszú távú élelmiszermentést. A projekt keretein belül 8 városban (Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szolnok) indítottunk képzést. A képzés során a résztvevők elsajátíthatják az élelmiszerfeleslegek megmentésének módszereit.

A projekt szeptemberben debütált egy közös budapesti nyitó képzési alkalommal, több mint 80 civil, karitatív szervezet részvételével. A projekt és az Élelmiszerbank bemutatása után a résztvevők részletesen megismerkedtek az élelmiszerek útjával a termelőtől a polcokig és onnan a kukákig, és közösen rámutattunk az élelmiszermentés lehetséges pontjaira. Ezen a napon lehetősége volt a résztvevőknek a saját városi élelmiszermentő hálózatuk többi tagjának megismerésére, az együttműködés alapjainak átbeszélésére.

Az ősz többi része a helyi képzési alkalmak megtervezésével és kivitelezésével telt. Októberben és novemberben meglátogattuk az összes, képzésben részt vevő várost, és mindenhol egy egész napos képzés keretein belül részletesen, gyakorlati szempontból átbeszéltük, hogyan lehet és érdemes megkeresni potenciális együttműködő cégeket, hogyan tárgyaljunk, mire érdemes figyelni az élelmiszerfeleslegek átvételénél, tárolásánál és kiosztásánál, illetve miért és miként érdemes dokumentálni és értékelni az egész folyamatot.

A képzési alkalmak jó hangulatban teltek, a résztvevők megosztották személyes tapasztalataikat, aggályaikat, terveiket is.

A projekt következő időszakában indul el a képzések alapján a helyi élelmiszermentés, kezdve a cégek megkeresése. Reméljük, a projektben részt vevő szervezetek nyitott fülekre és együttműködési készségre találnak.

A képzési alkalmak és a projekt egyik fő üzenete: nem adományt kérünk, hanem partnerséget, szolgáltatást ajánlunk.

 

 

 
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Echter Edina
OD Partner Kft. - Szervezetfejlesztési tanácsadó
Örömmel járulunk hozzá ahhoz, hogy a szervezet működésének és a csapat együttműködésének fejlesztésével a jó ügy érdekében végzett munka hatékonyabb, és még örömtelibb legyen.