Hírek

Folyamatosan bővítjük áruházi élelmiszermentési tevékenységünket

2016.06.21

Áruházi élelmiszermentési tevékenységünk keretében nap mint nap hozzák el karitatív partnerszervezeteink az élelmiszerfeleslegeket az áruházakból. Már négy kereskedelmi lánccal működünk együtt ebben: a METRO-val, a TESCO-val és az Auchannal évek óta tart az együttműködés, ebben az évben pedig az ALDI is csatlakozott az áruházi élelmiszermentéshez.

Nagy örömünkre szolgál, hogy mind a négy lánccal kapcsolatban bővülésről, fejlődésről számolhatunk be.

Év eleje óta kettőről nyolcra bővült azoknak az Auchan üzleteknek a száma, ahonnan minden nap megmentjük a felesleggé vált kenyeret és finom pékárut. Hat áruházba partnerszervezeteink mennek az élelmiszerekért, további két üzletből pedig a DB Schenker segítségével raktárunkba kerül be az élelmiszer, ahol kisebb mennyiségekre bontva, több szervezeten keresztül jut el a rászorulókhoz.

Az ALDI-val való együttműködés a budakeszi üzlettel indult meg, innen partnerszervezetünk minden nap vegyes élelmiszert szállít el a környéken élő rászorulókhoz. Nagy öröm számunkra, hogy egy új áruházlánc kapcsolódott be élelmiszermentési tevékenységünkbe. Terveink szerint az első áruházat a jövőben az összes többi is követi majd.

Az ország különböző pontjain lévő Tesco áruházakkal folyamatosan indul az együttműködés. Júniusban összesen 64 Tescóból szállítják el az élelmiszerfelesleget partnerszervezeteink. Nemcsak az áruházak száma, de a felajánlott élelmiszerek köre is bővült: a kenyér mellett május eleje óta már a felesleggé váló zöldséget és gyümölcsöt felajánlják az áruházak. Ennek köszönhetően olyan egészséges élelmiszerekhez juthatnak a nélkülözők, amit nagyon ritkán, szinte soha nem engedhetnek maguknak. Májusban összesen 118 tonna zöldség-gyümölcsöt, és 80  tonna pékárut mentettünk meg és juttattunk el sokezer rászorulónak. 2014. szeptember óta így összesen már 1606 tonna élelmiszert mentettünk meg a kidobástól.

A 13 magyarországi METRO áruházból eddig 12 üzletből szállítottuk el az élelmiszereket (minden típusú, aznap lejáró élelmiszert) a nélkülözőkhöz. Júniusban elindul az együttműködés a tizenharmadik METRO áruházzal is, így a METRO az első áruházlánc, amelynek minden üzletéből eljuttatjuk az élelmiszerfeleslegeket a nélkülözőkhöz.

Áruházi élelmiszermentési tevékenységünknek köszönhetően országszerte nap mint nap rászorulók ezreinek segítünk. Nagyon fontos a rendszeres segítség, amit ezáltal nyújtunk számukra. Szegény családok, fogyatékkal élők, gyermekotthonban élő gyerekek, kisnyugdíjasok életét teszik kicsit könnyebbé ezek az adományok. Ezért dolgozunk!

A résztvevő áruházak dolgozói fontos közreműködői az élelmiszermentésnek: az ő napi segítségük (az élelmiszerek összekészítése, adminisztrálása, lemérése, átadása, a partnerszervezetekkel való folyamatos kommunikáció és egyeztetés) sikerünk egyik záloga!

Köszönjük minden résztvevő áruház munkatársainak folyamatos segítségét, együttműködését!



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!