Hírek

13 millió forintnyi édes élmény

2021.09.13

Több mint 5.000 nehéz sorsú gyermek nyári táborozását tették még édesebbé az Élelmiszerbank csomagjai az Allianz Hungária Zrt. támogatásával

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület gyermekpályázatai olyan kezdeményezéseket támogatnak, amelyek nélkülöző gyerekeknek kínálnak élményekben gazdag, színvonalas programokat. A nyár folyamán 51 karitatív célú tábornak nyújtottunk segítséget édességcsomagok formájában, összesen 5.161 rászoruló táborozónak tudtunk édes pillanatokat biztosítani.

Az Élelmiszerbank 16 éve kutat fel, és ment meg olyan élelmiszereket, amelyek a kereskedelmi láncoknál vagy gyártóknál felesleggé válnak. A többségében lejáratközeli vagy csomagolási hibás, de minden esetben biztonsággal fogyasztható termékeket rászorulók számára juttatjuk el az ország egész területén. 250.000 nélkülöző kaphat így segítséget a mindennapokban, akiknek közel kétharmadát gyermekek és családok teszik ki.

Az Élelmiszerbanknál kiemelten kezeljük a gyermekeket az ellátotti körünkben, hiszen az ő helyzetük a legkritikusabb a nélkülöző csoportok között. A szegénység és a nélkülözés egész életükre kihathat. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy a jeles ünnepekkor és a nyári szünet idején olyan kezdeményezések mellé is odaálljunk, amelyek nélkülöző gyerekeknek kínálnak élményeket.

Az Allianz Hungária Zrt. támogatásának köszönhetően idén augusztusban 51 karitatív célú nyári tábornak tudtunk segíteni 13,1 millió forint értékű élelmiszeradománnyal. A finomságokból álló adománycsomagok 5.161 olyan gyermek élményeihez járultak hozzá, akik a nyári szünetben többnyire csak a szomszéd település meglátogatásáról vagy egy laktató ebédről szőttek álmokat. A karitatív táborozások ehhez képest életre szóló élményeket adtak nekik, a meglepetésként kapott finomságok pedig a habot jelentették azon a bizonyos tortán.

„A járványhelyzet hatásai sokak életét nehezítették meg, azonban leginkább a nélkülözők és azon belül is a gyermekek életében okoztak megpróbáltatásokat anyagi, fizikai, érzelmi szinten. A gyermekek érzékenyebbek, és sérülékenyebbé váltak ebben a hosszantartó krízishelyzetben, ezért a róluk való gondoskodás minden korábbinál hangsúlyosabbá vált. Azért álltunk a Magyar Élelmiszerbank programja mellé, hogy az édességcsomagok kiosztásával örömet és olyan boldog pillanatokat csempésszünk a rászoruló gyermekek életébe, amire szívesen emlékeznek majd vissza. Az Allianz Hungária Zrt. jövőbiztosítóként fontosnak tartja a következő generáció jóléttét, valamint fejlődését. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület programjainak támogatásával, illetve a szervezet munkájának köszönhetően tehetünk is ezért a nemes célért.” – mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője.

„A COVID-hullámok kezdete óta napról napra nő a segítséget kérők száma. Köztük talán a leghalkabbak, a legeszköztelenebbek a gyermekek. Nagyon megnyugtató számunkra, hogy olyan vállalati partnert találtunk a programunk megvalósításához, akiknek szintén fontos az ő segítésük. Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. anyagi támogatását” – mondta Nagygyörgy András, egyesületünk külső kapcsolatok igazgatója.

Az Allianz Hungária Zrt. nem először állt az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkája mellé. Tavaly tavasszal kiemelt támogatást nyújtottak a COVID következtében megnőtt rászorulói igények ellátásához, idén pedig 7.516 nélkülöző gyermek édességcsomagjának az összeállítását tették lehetővé Gyermeknap alkalmából.ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére