Gyakran ismételt kérdések

Mi az Együnk Egymásért program?

Október 16. az Élelmezés Világnapja, egyben az Élelmiszerbanknál a téli időszakra való felkészülés kezdete, amikor is több százezer ember élelmezését kell segítenünk az országban. Az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódóan az Élelmiszerbank biztonságos működéséhez szükséges anyagi forrásainak bővítésére 2012-ben kitaláltuk az Együnk Egymásért Adománygyűjtő Programot, amelyet minden év októberében rendeztünk meg, azonban idén már akár négy hónapon keresztül is kampányunk résztvevője lehet.

A programnak három ága van attól függően, hogy magánszemély szervezi az adománygyűjtő akciót a számunkra, vállalatként szervez sütemény- és menzahetet, vagy étterem vesz részt a támogató promócióban.
 

Hogyan csatlakozhatok a programhoz?

Ha Ön vendéglátós, itt olvashatja el a csatlakozási feltételeket.

Ha Ön munkahelyén szervezne süteményvásárt, menzahetet jó ügyünk javára, tekintse meg a részleteket itt. 

Ha Ön szívesen rendezne jótékonysági sütizést, vacsorát otthonában, akkor itt találja meg a program leírását.

 

Külföldön élek, hogyan tudok részt venni a programban?

Külföldről is várjuk az egyéni események szervezőit, részleteket ezen az oldalon olvashat. Ha csak adománnyal kívánja támogatni programunkat, látogasson el az Élelmiszerbank Virtuális Éttermébe, ahol az általunk korábban főzött ételek közül válogathat, virtuálisan.

 

Mire használjuk fel az adományokat?

A program során befolyt összegből a téli időszakhoz kötődő megemelkedett üzemeltetési- és szállítási költségek kerülnek fedezésre, amellyel közel 300 000 ezer rászoruló téli időszakban történő élelmiszersegély-ellátást fedezzük.
 

Hogyan adom le az összegyűjtött pénzadományt?

Egyéni esemény szervezőjeként az összegyűjtött adományt átutalással (11600006-00000000-85841769), bankkártyás fizetéssel vagy munkaidőben, egy előre egyeztetett időpontban személyesen tudja hozzánk eljuttatni. Utóbbi esetben szívesen megmutatjuk irodánk és raktárunk működését!

Ha vendéglátósként csatlakozott programunkhoz, miután Ön összesítette a támogatásként befolyt összeget, egyesületünk és a cége között elkészítünk egy egyszeri adományozási szerződést vagy megállapodást, amely alapján támogatását át tudja hozzánk utalni, illetve mi ki tudjuk állítani az adóalap-csökkentő igazolást. Ha meg szeretné nézni szervezetünk működését, szívesen körbevezetjük irodánkban, raktárunkban!

 

Mikor zárul a program?

Az Együnk Egymásért Adománygyűjtő Akció 2017-ben szeptember 1. és december 31. között tart.

Egyéni szervezőként meddig jelentkezhetek?

Adománygyűjtő akciónk 2017-ben szeptember 1. és december 31. között tart.
Ahhoz, hogy sikeresen megszervezzen egy sütivásárt, baráti vacsorát, úgy gondoljuk, legalább egy héttel előtte neki kell fogni az előkészületeknek, meghívásoknak. Ezért az egyéni esemény szervezőinek jelentkezését az alkalmat megelőző két hétig várjuk. Részleteket ezen az oldalon talál.

 

Hogyan csatlakozhat egy étterem legegyszerűbben a programhoz?

Eddigi tapasztalataink alapján a legegyszerűbb csatlakozási mód egy fogás vagy menü kiemelése a csatlakozási időszak alatt, amelynek árából egy előre meghatározott összeget az egyesület kap meg a program végén adományként. További csatlakozási módokért kattintson ide.

 

Hogyan tudom megjeleníteni az éttermemben a programot?

A programban résztvevő éttermek számára kétnyelvű (magyar és angol) plakátokat és asztali ismertetőket biztosítunk, illetve egy olyan plakátot, amely kitölthető a csatlakozási móddal. Igény szerint az Egyesületünk és a program logóját is elküldjük az éttermeknek, hogy saját weboldalukon vagy egyéb szóróanyagokon, kijelzőkön, heti menüben használhassák a program népszerűsítésére.

 

Kik léptek már be a programba?

A csatlakozott éttermeket itt nézheti meg.

 

Mindenképp ki kell tennem a plakátot és az asztali ismertetőt?

A programhoz való csatlakozásnak nem feltétele a plakátok és asztali ismertetők használata. Mivel ezek a programot és az Élelmiszerbankot hivatottak bemutatni a vendégekkel, javasoljuk, hogy ezek hiányában valamilyen más módon értesítse a fogyasztókat az Együnk Egymásért akcióról, pl. heti menüben, a weboldalán és facebook-oldalán, egyéb kijelzőkön, szóróanyagokon.
 

 

 

 

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!