Vendéglátós vagyok

Magyar Élelmiszerbank Egyesület - Együnk Egymásért adománygyűjtő program

 

Felhívás Éttermek és Cukrászdák részére

Az Élelmiszerbank idén 10. éve rendezi meg az Együnk Egymásért programot, mely egy szeptembertől decemberig tartó eseménysorozat számos vállalat, étterem és cukrászda részvételével. Hazánk legnagyobb hagyományú adománygyűjtésének bevételeiből 9 év alatt már több mint 400.000 élelmiszercsomagot tudott az Élelmiszerbank eljuttatni rászoruló emberekhez szerte az országban.

Évente többtucatnyi étterem és cukrászda választ ki és ajánl fel egy-egy fogást vagy desszertet az étlapjáról, aminek időszakos bevételeivel a jó célt támogatják. Minden vendéglátóhely maga dönti el, hogy milyen süteménnyel vagy egyéb étellel csatlakozik az összefogáshoz, és hogy szeptember és december között pontosan mennyi ideig hívja vele közös jótékonyságra a vendégeit. Önökön múlik, hogy a kiválasztott étel teljes értékével vagy annak egy részével segítik az Élelmiszerbank munkáját (pl. 300 Ft).

A program célja:

Az Együnk Egymásért program célja 250 000 adag étel eljuttatása nélkülözőkhöz ebben a különösen nehéz, járvánnyal terhelt időszakban.

A program keretében vendéglátó helyeket is meghívunk, hogy vegyenek részt a kampányban, ezáltal támogatva a fenti célt. A gyűjtött adományból sokan mások is jól fognak lakni! Az Élelmiszerbank reklámanyagokat is biztosít a gördülékeny szervezéshez.


Jelenlegi akció2021 ősz, szeptember – december

Hogyan segíthet? Javasolt támogatási módok:

 • Egy adott étel/sütemény vagy menü kijelölése a kínálatból, melynek árára támogatási összeg kerül (pl. 300 Ft)
 • Az egyik menü/sütemény átnevezése az időszakra, pl. a B= Együnk Egymásért menü/ sütemény, melynek árára támogatási összeg kerül (pl. 300 Ft)
 • Egy külön Együnk Egymásért menü/ sütemény kialakítása támogatási összeg megjelölésével (pl. 300 Ft)

Természetesen egyéb megoldásokra is nyitottak vagyunk. Tapasztalataink szerint az emberek nyitottak, és szívesen adományoznak még ebben a jelenlegi nehéz helyzetben is. Nagyon jól reagálnak a jótékonysági kezdeményezésekre, és megbecsülnek minden összefogást, ami segítséget jelent ezekben a nehéz hónapokban. 


Miért lépjen be?

 • Az Önök által gyűjtött adományt az Élelmiszerbank a munkájával megsokszorozza, így 1.000 Ft adományból 30.000 Ft értékben tudunk mentett élelmiszert eljuttatni az arra rászorulóknak.*
 • A karitatív cél felkarolása, a felelős vezetés nagyobb elfogadottságot, bizalmat épít a vendégek körében
 • Gyors, könnyű alkalmazás, helybeszállított koncepció, az Élelmiszerbank által biztosított reklámanyagokkal
 • Az étterem/cukrászda az összegyűjtött adományról az adóalapot 120%-ban csökkentő igazolást kap
 • Oklevél átadása az esemény zárásaként a programban elért eredményről, mely bemutatja hány emberen segítettek
 • Forgalom generálás 

 

A csatlakozás menete:

 • Kérjük, e-mailben jelezze részvételi szándékát, ezután felhívjuk Önt egyeztetés céljából. Számunkra fontos megtudni, mely időszakban tervezi részvételét és milyen jótékonysági felajánlást tud megvalósítani (feljebb talál erre javaslatokat).
 • Kollegánkkal folytatott telefonos egyeztetés után kapni fog egy regisztrációs e-mailt, és néhány adat megadása után visszaigazoljuk részvételét.
 • A regisztrációt követően az étterem felkerül a weboldalon a program oldalra, mint támogató.
 • A programban való részvétel megkezdése előtt kézhez kapja a program reklám anyagait - plakát, asztalra állítható ismertető angol/magyar nyelven -  mellyel éttermében a kampány ideje alatt jelzi fogyasztói felé, hogy étterme részt vesz az Együnk Egymásért programban, melyben vendégei fogyasztásukkal támogatják az élelmiszerpazarlás elleni küzdelmet, a rászorulók élelmezését.

 

 Az Együnk Egymásért program kommunikációja:

 • Az esemény megjelenik számos médiumban, pl. life time magazinok, TV műsorok, rádió
 • Az Élelmiszerbank közel 70.000-es címlistájú hírlevelében
 • Az Élelmiszerbank 15.000 tagot számláló FB oldalán – minden csatlakozó éttermet és cukrászdát külön posztban bemutatunk

 
Kiegészítő helyi kommunikáció:

 • Az Élelmiszerbank a résztvevők rendelkezésére bocsát reklámanyagokat, segítve az akciók sikerességét
 • Ön igényelhet tőlünk vendégekhez szóló asztali információs lapot a projekt kiemelt üzenetével, melyet célszerű az asztalokon a tálak mellett elhelyezni, vagy terítéskor/tálaláskor külön odaadni nekik
 • Javasoljuk az Élelmiszerbank logó használatát a kiemelt menü/fogás mellett, melyet matrica formájában igény szerint biztosítunk
 • A kampány fő eleme a fali plakát A1 méretben, mely a jótékonysági akcióra tereli a fogyasztók figyelmét

 

Az adomány átadása, technikai tudnivalók:

 • Az étterem/cukrászda a regisztrációs e-mail visszaigazolásával elfogadja a program feltételeit
 • Program időszak: 2021. ősz – az Ön által kiválasztott hónap/ok
 • A program lezártával Partner jelzi az Élelmiszerbank felé a befolyt adomány nagyságrendjét.
 • Ezt követően Élelmiszerbank megküldi részére a támogatói szerződést, melyet kitöltés után visszaküldeni szíveskedjenek
 • A szerződés aláírása és az adomány beérkezése után az Élelmiszerbank kiállítja az adományról az adójóváírásra jogosító igazolást
 • Köszönő oklevelek átadása, mely tartalmazza a Partner által megsegített nélkülözők számát


A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről:

Az idén 16 éve működő Magyar Élelmiszerbank Egyesület céljahogy összegyűjtse a Magyarországon gyártásban, kereskedelemben felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassa azokat minél több magyarországi rászorulóhozezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.
2020-ban 400+ partnerszervezeten keresztül több mint 250.000 embernek juttattunk el ingyenesen több mint 8 300 tonna élelmiszeradományt Magyarországon. A Magyar Élelmiszerbankmivel az élelmiszert minden esetben ingyen veszi át és adja tovább, „csak” a raktározás, szállítás, operációs és bérköltség azok, melyeket fedezni kell, így működése során 10.000 Ft adományból, azt megsokszorozva, 300.000 Ft értékű élelmiszer csomagot juttat el a nélkülözőknek.*

Kérjük, részvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni!
Amennyiben bármilyen információra szükségük lenne még, kérem, keressenek minket!

 

Horváth-Halmai Eszter
mobil +36 30 626 8954
horvath-halmai.eszter@elelmiszerbank.hu


Ha jelenleg nincs lehetősége bekapcsolódni az Együnk Egymásért akciónkba, mégis szeretné növelni a megmentett élelmiszerek mennyiségét, az adományozási formákról ITT részletes információt talál.

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!