KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Támogassa munkánkat!
Főoldal / Projektjeink / Karácsonyi adománygyűjtés

Karácsonyi adománygyűjtés

Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtése 2017. november 24. és 26. között. Az országszerte közel 120 településen, az Auchan, a METRO és a Tesco áruházakban, majd 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes. Az adományokból az Élelmiszerbank több mint 39 ezer csomagot állít össze karitatív szervezetek közreműködésével, amelyeket még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családokhoz.

 

A lakossági gyűjtések során áruházanként fél és egy tonna közötti adomány gyűlik össze, ami a többi élelmiszerrel hasonló módon jut el a rászorulókhoz. A lakossági gyűjtések célja a szétosztható élelmiszerkészlet növelésén túl szervezetünk tevékenységének szélesebb körben való megismertetése is. A karácsonyi gyűjtés főtámogatója a CIB Bank Zrt.

Akikért gyűjtünk, igaz történetek a Karácsonyi adománygyűjtés kapcsán:


 Képzeljenek el egy családot Magyarországon. Átlagos életet élnek, apa a helyi benzinkúton dolgozik, mondjuk Csömörön. Minden második nap ő viszi a 3 gyereket az iskolába. Utána a délutáni műszakra megy dolgozni. A felesége otthon van, jobb híján háztartásbeli, korábbi munkahelye már megszűnt. Képzeljék el, hogy hitelt vesznek fel, hogy nagyobb házat építhessenek. Képzeljék el, hogy eladósodnak, és aztán a fejük felől a bank elárverezi az otthonukat. Képzeljék el, hogy a következő évben az édesapáról kiderül, daganata van. Méltósággal viseli a betegséget, egyszerűen szembenéz az élet eme fordulójával is. A közös, családdal töltött idő pótolhatalan kincssé válik napról napra. Képzeljék el, hogy ebben a nehéz sorban élő családot a az Élelmiszerbank egyik partner egyesülete a karácsonyi gyűjtéskor majdnem 40 kilógrammnyi élelmiszerrel tudta támogatni. Képzeljék el, hogy a családnak fogalma sem volt róla, az édesapa zokogott a meghatottságtól. Képzeljék el, hogy a következő év karácsonyára az édesapa felett győzött a betegség, és az édesanya egyedül maradt három gyermekükkel. Képzeljék el, hogy ez a család, az Élelmiszerbank partner egyesületeinek összefogása révén idén is kap csomagot. És most képzeljék el, hogy az összes mondat, ami úgy kezdődik: „képzeljék el…”, az maga a valóság. El tudják képzelni?

Egy gyűjtő csapat vezetőjének beszámolója:

"„Anya, nézd ennivalót kapunk.”- mondta egy mezítlábas kisfiú, aki az adományt szállító kocsink elé szaladt. Amikor meghallottam ezt a mondatot a könnyeimet nyeltem vissza, hiszen én vagyok a segítő, nem lenne méltó a helyzethez.

Tudom, hogy örülni és várni fogják a csomagot újra, idén is. Az általunk gyűjtött kakaóra, csokoládéra, lekvárra, nasikra számítanak a családok 2015 decemberében is. Menetrendszerűen Karácsony előtt érkezünk a nehéz sorsú gyerekekhez, családokhoz.

Tavaly egy hatgyermekes családnál voltam. Az édesanya tartja fenn és látja el a gyerekeit, illetve a 16 éves fia, aki iskola mellett munkát kényszerül vállalni, így támogatva édesanyját.  Óriási segítség az az  étel, ami az élelmiszer bankon keresztül  az ő asztalukra kerül.

 Az az öröm, és mosolyáradat, ami felém áramlott, velem maradt egész évben, és most, hogy közeledik az újabb élelmiszerbankos segítség Karácsony előtt, arra bíztatunk mindenkit, hogy a  bevásárlólista készítésnél gondoljon egy másik családra is, ahol szenteste a segítségünkkel „ennivaló” kerülhet  az asztalukra..

Ahogy ők, én sem felejtem el azokat a pillanatokat, amikor csöndben, szótlanul pakolták le az autónkról az ünnepi vacsorát…"

Az adomány útja: 


 

2017-es Karácsonyi adománygyűjtésünk során 236 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, köszönjük!

A 2017. november 24-25-26-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
A 2016. november 25-26-27-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
A 2015. november 27-28-29-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
A 2014. november 28-29-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.

 

Kapcsolódó képek

HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Csipák Péterné Irénke
Fészek Gyermekvédő Egyesület - Elnök, nevelőszülő
A minden esetben megbízható, korrekt, precíz segítség, amelyben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől részesülünk, felbecsülhetetlen nevelőszülői családjaink, illetve átmeneti gyermekotthonunk lakói számára.