Hírek

236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak az Élelmiszerbank

2017.11.29

Budapest, 2017. november 27. Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtése a CIB Bank főtámogatásával. Az országszerte közel 120 településen, majd 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes. Az adományokból az Élelmiszerbank több mint 39 ezer csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családokhoz.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a CIB Bank által támogatott, 2017-es karácsonyi élelmiszer gyűjtése során idén ismét három napon át: november 24-én, 25-én és 26-án közel 200 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók összesen 236 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a rászorulók számára, amely 5 százalékkal meghaladja a tavalyi mennyiséget. Az Auchan, a METRO és a Tesco áruházakban az Élelmiszerbank 5000 önkéntese, köztük az akció főtámogatójának, a CIB Banknak több mint 190 munkatársa segítette az adományok összegyűjtését. A jótékonysági akció során aktív szerepet vállaltak a Centrál Színház művészei is, akik közül többen már évek óta magánemberként is részt vesznek a gyűjtésben.

Idén több mint 39 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank önkéntesei az élelmiszerüzletekben átadott adományokból. A lakosság adományait – amelynek nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepek miatt kiemelten fontos szaloncukor és édesség – helyi karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő családokhoz juttatja el az Élelmiszerbank.

„Az összegyűlt 236 ezer kg élelmiszerből összeállított csomaggal az idén a tavalyinál több, 39 ezer  nélkülözőnek tudunk segíteni. A csomagok még karácsony előtt célba érnek. Minden adományozónak köszönjük, hogy gondolt nehéz sorsú embertársaira, és köszönjük önkénteseinknek, főtámogatónknak és partnereinknek, hogy idén is megszervezhettük a gyűjtést” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

 

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítsük az éhezés és az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon. Egyesületünk működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat. Az Élelmiszerbank több mint 12 éves fennállása óta gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2016-ban 5 000 tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 000 nélkülözőt segítettünk rendszeresen. www.elelmiszerbank.hu



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!