Készétel mentése a vendéglátásból

Az Élelemiszerbank a közelmúltban sikeresen elindította a vendéglátás szektorban keletkező, még fogyasztható élelmiszerfeleslegek karitatív célú mentését is. Már a tevékenység első évében 50 ezer adag feleslegessé vált melegételt tudtunk összegyűjteni és rászorulóknak adományozni. A program bővítéséhez újabb átadó partnereket, rendezvényhelyszíneket és catering szolgáltatókat keresünk.

Önt is zavarja a maradék? Adja át jótékony célra!

Önnek kevesebb költség, a nélkülözőknek komoly segítség és a bolygó is jól jár.

  • A megmaradt, még fogyasztható készételeket
  • A pékárut, zöldség-gyümölcsöt, csomagolt élelmiszereket
  • A fel nem használt alapanyagokat

Szaktudástól az eszközöket mindent biztosítunk!

  • A megvalósításához szükséges (NÉBIH-hel is egyeztetett) módszertani segítséget
  • Az adományok elszállítását és nélkülözőknek történő eljuttatását
  • Az átvett ételek megfelelő hűtésének biztosítását
  • A dobozokat, amikbe az ételek csomagolhatók
  • A dokumentációt, nyomonkövetést és a teljeskörű felelősségvállalást
  • Visszajelzéseket az adományok felhasználásáról
  • Társasági adókedvezményre jogosító adóigazolást

Tényleg működik és biztonságos!

  • 19 éve foglalkozunk élelmiszermentéssel, túl vagyunk százmillió kiló adományozásán.
  • A módszertanunkat a NÉBIH-hel is egyeztettük és laborvizsgálatokkal is igazoltuk.
  • A hűtési láncot Európa első készétel-mentő teherautójával és számos sokkoló hűtővel tartjuk.
  • Száznál is több bevetésen jártunk, több mint 40 ezer adag melegételt mentettünk.
  • Az adományokat átlátható módon, hiteles karitatív szervezeteken keresztül osztjuk ki.
  • És ezt a szakma is elismeri: turisztikai Fenntarthatósági Díjat nyertünk 2024-ben.

Ha Ön is szívesen segítene, keresse munkatársunkat!

Hajnal Henriett, fejlesztési vezető, e-mail: hajnal.henriett@elelmiszerbank.hu, telefonszám: 06-30-225-0233

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!