Média megjelenések

Videóösszeállítás 348 tonna tartósélelmiszer kiosztásáról

2022.02.02

Az Élelmiszerbank és karitatív partnerei az évvégi ünnepek idején és a leghidegebb januári napokon juttatták el a rászorulókhoz a novemberi tartósélelmiszer-gyűjtő akció adományaiból összeállított csomagokat.

Minden idők legeredeményesebb hazai tartósélelmiszer-gyűjtő akcióját valósította meg 2021 novemberében a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Közel 300 karitatív szervezet közreműködésével és 6.500 önkéntes segítségével fogadtuk a vásárlók felajánlásait az ország 315 Tesco, ALDI, Auchan és Metro áruházában.

A háromnapos megmozdulás minden egyes percében 223 kilónyi adomány érkezett a jószándékú adományozóktól. Így összesen 348 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, a kivételes összefogás eredményeként 70 ezer élelmiszercsomagot tudtunk összeállítani nélkülöző emberek részére.

Az adományokat az évvégi ünnepek idején, valamint a leghidegebb januári napokon juttattuk el azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége volt rá. Több ezer idős embernek, gyermekotthonok lakóinak, családok átmeneti otthonában élőknek, nagycsaládosoknak, hajléktalan embereknek és fogyatékkal élőknek tudtunk segíteni.

A jótékonysági akció során 150 ezernél is több vásárló adott le olyan alapvető élelmiszereket, mint a liszt, a tészta, a rizs, a húskonzervek vagy a bébiételek. Hálánk jeléül szeretnénk megosztani mindenkivel az adományok sorsát bemutató videót. Köszönjük a figyelmét, köszönjük a figyelmességét.

21 ezer kiló élelmiszeradomány az év minden napján

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület természetesen az ünnepi időszakot követően sem tétlenkedik. Az ország egyik legnagyobb hatású civil szervezeteként folyamatosan segítjük a nélkülözőket. Partnereinkkel és önkénteseinkkel áruházláncok polcairól és élelmiszergyártóktól gyűjtünk lejáratközeli és csomagolási hibás termékeket, hogy azok ne a kukában végezzék, hanem nehéz sorsú emberek asztalára kerüljenek. Naponta átlagosan 21 ezer kiló jó minőségű élelmiszert mentünk meg a megsemmisítéstől, így éves szinten 8 ezer tonna adományt tudunk szétosztani közel 250 ezer rászoruló között. Köszönjük, hogy figyelemmel követi, és segíti étel- és életmentő munkánkat.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!