Élelmiszerbank
Kövessen minket a facebookon!


Kedves Partnerünk/Támogatónk!

A mentett élelmiszerek sokfelé okoztak örömet az országban

Március – április hónapban is rengeteg élelmiszer felajánlás érkezett.
Az elmúlt hónapban összesen 92 346 kg mentett élelmiszert adtunk ki budapesti raktárunkból.

Az élelmiszerek az ország különböző régióiba utaztak, a szélrózsa minden irányába, ahol partnerszervezeteinken keresztül kerülnek kiosztásra. Az adományok között volt: üdítő, többféle sajt, szezonális csokoládé termékek, konzervek, többféle joghurt, tea, jégkrém, fagyasztott péksütemény illetve tejföl.

A mentett élelmiszerek sokfelé okoztak örömet az országban

Az élelmiszeradományok nagy örömet okoztak ellátottjainknak, szerte az országban!

Tovább olvasom »

Idén is megrendezzük Szervezeti napunkat

A 2015. április 23-án Budapesten megrendezésre kerülő esemény fő célja a partnerszervezetekkel való személyes kapcsolattartás, tevékenységünk hatékonyságának növelése.

Az Élelmiszerbank szervezeti nyílt napján a partnerszervezeteinkkel való hatékony együttműködés fejlesztése a cél. A délelőtti szekcióban előadásokat hallhatnak a Magyar Élelmiszerbanktól: beszámolunk eredményeinkről, legújabb projektjeinkről, adományosztási szempontjainkról, élelmiszerbiztonsági szabályokról, valamint az adományosztási adminisztrációs munkafolyamatokról.

Rendezvényre partnerszervezeteinket várjuk, előzetes regisztráció szükséges.

Tovább olvasom »

Idén is megrendezzük Szervezeti napunkat

Lavina pályázatunk nyertesei átvették az elnyert vetőmag csomagokat

Az 52 nyertes pályázó önkormányzat illetve karitatív szervezet nevét honlapunkon tettük közzé, megjelölve a megye szerinti elhelyezkedésüket. Köszönjük minden pályázónak a részvételt.

A nyertesek előzetes egyeztetés alapján vették át a vetőmag adományokat, amelyek közt volt uborka, cukkini, paprika, káposzta, zöldborsó, kukorica, karfiol és vetőburgonya is. Bízunk benne, hogy pályázatunk elnevezéséhez hűen a megtermelt élelmiszer mennyisége lavinaként segíti majd a rászorulókat minden egyes régióban.

Tovább olvasom »

Lavina pályázatunk nyertesei átvették az elnyert vetőmag csomagokat

Beszámoló a Macaron napról

Március 20-án sikerrel lezajlott a negyedik Macaron nap, amelyen a Magyar Élelmiszerbank Egyesület is jelen volt. A rendezvény zárásaként feleslegessé váló macaronokat mentettünk és juttattunk el a rászorulóknak.

Két karitatív szervezethez juttattuk el a süteményeket: az Anyaoltalmazó Alapítvány Anya-Gyermek otthonába illetve a Menedékház Alapítványhoz, ahol hatalmas örömmel fogadták az adományt.
Ezúton is köszönjük a felajánlóinknak, a Macaron nap szervezőinek és önkénteseinknek, akik nélkül ez az adományozás nem jöhetett volna létre!

Tovább olvasom »

Beszámoló a Macaron napról

TESCO pályázat: Minden falat kenyér számít!

2015-ben is folytatjuk és bővítjük TESCO expressz árumentő programunkat. Ebben az évben több mint 50 további TESCO áruházat vonunk be a programba. Olyan partnerszervezeteket kerestünk pályázatunkban, akik napi szinten át tudják venni az el nem adott pékárut közvetlenül az áruházaktól. Célunk, hogy az el nem adott pékárut eljuttassuk azokhoz, akiknek nem jut minden nap kenyér az asztalára.

Pályázatunk határideje március 6-án lejárt. Rengeteg pályázat érkezett be. A kiértékelést befejeztük és az összes pályázót értesítettük az eredményekről. Több szervezet a második körbe jutott, az ő pályázataikat is elbíráljuk a következő hetekben. Vannak olyan TESCO áruházak, amelyekbe sok szervezet jelentkezett, de vannak olyanok is, amelyekbe még nincs jelentkező az átvételre. A még betöltetlen áruházakat pályázat útján újra meghirdetjük majd.
Köszönjük beküldött pályázataikat!

Tovább olvasom »

TESCO pályázat: Minden falat kenyér számít!

Segítse munkánkat adójának 1%-ával, hogy még több élelmiszert menthessünk meg!

Kérjük, hogy 2015-ben is támogassa munkánkat! Célunk, hogy idén 1700 tonna élelmiszert mentsünk meg és juttassunk el a rászorulókhoz!. A tavalyi évben 1 052 471 Ft adófelajánlást kapott Egyesületünk az 1%-okból, mely összeg segítségével közel 10 000 nélkülözőt láttunk el élelmiszercsomaggal.

Köszönjük bizalmukat!

Segítse munkánkat adójának 1%-ával, hogy még több élelmiszert menthetssünk meg!

1172 Budapest, Lokátor u. 3. Tel.: +36 1 261 3991
e-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Kiemelt támogatónk: CIB Bank Zrt.

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kérjük, hogy jelezze ezt az unsubscribe@elelmiszerbank.hu címre küldött "leiratkozas" tárgyú e-mailben.