Élelmiszerbank - 1 %, amiből sokan jóllakhatnak
Kövessen minket a facebookon!


Kedves Partnerünk/Támogatónk!

Gondoljon ránk adója 1%-val!

Adjon, hogy adhassunk!

Az Ön adójának 1%-a hozzásegít minket ahhoz, hogy még hatékonyabban gyűjtsük be az élelmiszerfeleslegeket a gyártóktól és forgalmazóktól, hogy napi szinten menthessünk meg közeli lejáratú élelmiszereket a kidobástól.

Közel 300 000 rászoruló számára juttatunk ételt, több száz civil szervezet és önkormányzat segítségével. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tagja az Etikus Adománygyűjtőket tömörítő szövetségnek.

Hány joghurtot, konzervet jelent az Ön adójának 1%-a a nélkülözők számára?
Nézze meg itt! »

Gondoljon ránk adója 1%-val!

Közösségek pályázatát várjuk az Élelmiszerlavina programba

Hatodik alkalommal indult el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja. Az önkormányzatok és civil szervezetek idén is több millió forint értékű zöldség vetőmagra pályázhatnak március 6-ig.

Olyan tevékeny pályázókat várunk, akik vállalják, hogy a földjeiken szakmai felügyelettel a Syngenta által felajánlott értékes zöldség vetőmagból élelmiszernövényeket termelnek rászorulók aktív bevonásával, majd a terményeket odaadják a környéken élő hátrányos helyzetűeknek, időseknek, fogyatékkal élőknek. Az Élelmiszerlavina így tulajdonképpen hal helyett hálót biztosít a nehéz helyzetű embernek, másrészt visszavezetheti őket a munka világába.

Tovább olvasom »

Közösségek pályázatát várjuk az Élelmiszerlavina programba

TESCO: Bővül pékáru mentő projektünk

Mert minden falat kenyér számít!

A kereskedelmi láncokból történő Expressz Árumentő akciónk során 2014-ben 26 TESCO áruházban kezdtük el napi szinten átvenni az el nem adott pékárut. 2015-ben is folytatjuk és bővítjük programunkat. Ebben az évben több mint 50 további Tesco Áruházat vonunk be a programba. Olyan partnerszervezeteket keresünk, akik napi szinten veszik át a pékárut az áruházaktól. Célunk, hogy az el nem adott pékárut eljuttassuk azokhoz, akiknek nem jut minden nap kenyér az asztalára.

A pályázati felhívást itt tekintheti meg »

A jelentkezéseket: 2015. március 6-ig várjuk!

TESCO: Bővül pékáru mentő projektünk

Játsszon velünk!

Játsszon és nyerjen! Megjelent az élelmiszerpazarlásról szóló játékunk. Digitális játékunk segítségével kiválóan demonstrálhatjuk azt, hogy felelősek vagyunk és tehetünk azért, hogy ne keletkezzen ilyen hatalmas mennyiségű kidobott élelmiszer. A játék kvíz és fotópályázat keretében hívja fel a figyelmet az élelmiszerpazarlásra.

A legaktívabb résztvevők 2 személyes wellness hétvégét és 5 db Lila Füge szakácskönyvet nyernek.

Próbálja ki Ön is! »

Játsszon velünk

Önkénteseket keresünk raktárunkba!

Az idő pénz, tartja a közmondás. Mégis vannak olyan tevékenységek, amelyek által kifizetődő élményekkel gazdagodunk. Önkénteseket keresünk, könnyű fizikai munkára raktárunkba (komissiózás, raktár tisztántartása, kerti munka).

Hétköznapokon, napközben szabadidővel rendelkező jelentkezőket várunk.

Tovább olvasom »

Önkénteseket keresünk raktárunkba!

Az Élelmiszer Érték

Fórum az élelmiszerpazarlás és a veszteség csökkentéséért

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium közreműködésével 2014-ben Fórumot indított az élelmiszerpazarlás és a veszteség csökkentéséért. A fórumot azért hoztuk létre, hogy a terület problémái minél szélesebb körben azonosíthatóak legyenek, illetve, hogy a megoldásként szolgáló javaslatok szélesebb körben is elérhetővé váljanak.

A Fórumhoz 2014-ben közel 50 cég, szövetség, élelmiszeriparban érdekelt tag csatlakozott. A fórum célja a magyarországi élelmiszerhulladék mennyiségének felmérése és jelentős csökkentése; 3 év alatt legalább 20 termékpálya-együttműködés lebonyolítása; illetve a széles körű szemléletformálás és a cselekvési lehetőségek tudatosítása a témában. A 2015-ös évben már hozzáférhetőek a témában futó hazai és külföldi projektek anyagai, gyakorlatok, esettanulmányok. Az adatbázis célja a probléma felmérése és a megoldások kidolgozása.

Tovább az Élelmiszer Érték honlapjára »

Az Élelmiszer Érték

1172 Budapest, Lokátor u. 3. Tel.: +36 1 261 3991
e-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Kiemelt támogatónk: CIB Bank Zrt.

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kérjük, hogy jelezze ezt az unsubscribe@elelmiszerbank.hu címre küldött "leiratkozas" tárgyú e-mailben.