Hírek

Ünnepre hangolódva: süti sütés rászorulóknak

2023.09.12

Közös elfoglaltság meghitt és vidám hangulatban egy jó ügyért – ezt kínálja az Élelmiszerbank jótékonysági linzer-sütő programja az ünnepi készülődés időszakára. 

Az Élelmiszerbank „JótéKonyha” csapata többtucat jótékonysági főzést szervez évente vállalati önkéntescsapatok közreműködésével, április és október között sokezer adag melegételt készül az üstjeinkben, szabadtéren. Szerencsére mostantól a leghidegebb hónapokban sem maradhat el a csapatépítő gondoskodás. A téli időszakra fedett helyiségekbe vonulunk, és a kemence melegénél, fahéjas sütemény illatában üldögélve segítünk a rászorulóknak.

 

A gondoskodás közösséget épít

10-50 fős önkéntescsapatokat várunk, akik mennyei lekváros linzereket sütnek együtt, hogy az ünnepi időszakban rászorulókhoz juttathassuk azokat. A programhoz minden eszközt az Élelmiszerbank biztosít, beleértve a süteménytésztát, az alapanyagokat, a sodrófákat, a sütiformákat és persze a mobil sütőket is, és igény esetén a karácsonyi ráhangolódáshoz a forralt bor is rendelkezésre áll! 

A szorgos kezek alatt készülő, illatozó sütemények olyanokhoz jutnak, akik számára sajnos kevesebb örömöt és meglepetést tartogat a karácsony. Emellett a céges csapatok részvételi díjukkal az Élelmiszerbank mindennapi élelmiszermentési programját is támogatják.

 

Nemigen létezik meghittebb csapatépítő program

A félnapnyi közös gondoskodás eggyé kovácsolja a társaságot. A kifejezetten téli, ünnepi időszakra szervezett csapatépítési lehetőség rendkívül népszerű. Ennek az egyik oka talán a linzer receptje, melynek titkát a Jótékonyha séfje el szokta árulni a résztvevőknek, ha kérik. És mindig kérik!

Helyszínként javasoljuk az Élelmiszerbank által üzemeltetett rendezvénytermet a mátyásföldi Erzsébet-ligetben, de igény esetén akár irodaházakba is ki tudunk települni a programmal és a kellékekkel.

A részletekért keresse munkatársunkat, Horváth-Halmai Esztert e-mailben a horvath-halmai.eszter@elelmiszerbank.hu címen vagy a 06 30 626 8954-es telefonszámon.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!