A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Főoldal / Hírek / Híreink / Sajtóközlemény: Jót enni jó, jót tenni jó! – Gasztro jótékonyság Élelmiszerbank módra

2016.09.15

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Jót enni jó, jót tenni jó! – Gasztro jótékonyság Élelmiszerbank módra

• Ötödik alkalommal rendezi meg az Élelmiszerbank az Együnk Egymásért programot

Magyarországon több százezer rászorulónak nincs mit az asztalra tennie és éhezik, miközben csak hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszer landol a szemetesben. Az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva, az Élelmiszerbank immáron ötödik alkalommal hirdeti meg októberben az Együnk Egymásért adománygyűjtő kampányát, hogy a téli időszakban minél több rászoruló élelmezését tudják segíteni.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által életre keltett Együnk Egymásért adománygyűjtő kampány a gasztronómia kedvelőit célozza meg! A programhoz olyan vendéglátóhelyek, vállalatok és sütni-főzni szerető magánszemélyek jelentkezését várja az Élelmiszerbank, akik a közösség összefogó erejével, részesei szeretnének lenni az éhezés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.

Hogyan segíthet a programhoz való csatlakozással?

• Vendéglátóhelyek a programhoz csatlakozva, lehetővé teszik a vendégek számára, hogy október során olyan fogások vagy menük közül válasszon, aminek megvásárlásával támogatja a rászorulók élelmezését.

• Magánszemélyek egy becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével segíthetik az Élelmiszerbank munkáját. Így a jócselekedet mellett közös élményt is nyújt baráti társaságok, kollégák, családtagok számára.

• Vállalatok olyan módon csatlakozhatnak a programhoz, ha lehetőséget adnak az irodában vagy telephelyen a dolgozóknak, közösségi menzahét vagy süteményvásár szervezésére. Az Egyesület eddigi tapasztalatai alapján ezek az események mindig nagy sikert aratnak a dolgozók körében, megtörik az őszi szürke hangulatot, az Együnk Egymásért program jó csapatépítő alkalom.

A Magyar Élelmiszerbank folyamatosan várja a programhoz csatlakozók jelentkezését, akik egy esemény megszervezésével szívesen segítenék rajtuk keresztül az éhezés és élelmiszerpazarlás csökkentését.

Az Együnk Egymásért programhoz csatlakozók listája folyamatosan frissül. A kezdeményezésről további információ az Élelmiszerbank honlapján olvasható.

Bármilyen kérdéssel, jelentkezéssel kapcsolatban Somló Eszter áll rendelkezésre a somlo.eszter@elelmiszerbank.hu email címen, vagy a 06 30 194 02 88-as telefonszámon.

A Magyar Élelmiszerbankról

Az Élelmiszerbank azért küzd nap, mint nap, hogy Magyarországon minél kevesebb éhező legyen. A Magyar Élelmiszerbank a megmentett élelmiszerfelesleget juttatja el a rászorulóknak, ezzel nagymértékben csökkentve az éhezést és a kidobott élelmiszerek mennyiségét.

Az Egyesület 2005 óta, működésének több, mint 10 éve alatt, folyamatosan növeli az évente megmentett élelmiszerfeleslegek mennyiségét. Az Együnk Egymásért program ahhoz járul hozzá, hogy ez a mennyiség idén is növekedhessen. Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a felajánlott élelmiszerfelesleget, melyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az Élelmiszerbank 2015-ben összesen 2600 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen közel 300 000 nélkülözőhöz, 220 partnerszervezetén keresztül. 2005-ös megalakulása óta 37 200 tonna élelmiszert osztott ki közel 17,2 milliárd forint értékben.