Hírek

10 millió konzerv a Bonduelle-től

2024.02.02

Komoly mérföldkőhöz érkezett 2023-ban a Bonduelle Central Europe Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági együttműködése. A zöldségfeldolgozó a tavalyi évben közel 400 ezer kiló élelmiszerrel segítette a nélkülözők ellátását – ezekkel a szállítmányokkal a cég már jócskán túl van a tízmilliomodik konzerven, amit a partnerségük kezdete, vagyis 2005 óta a céljainkra felajánlott.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizenkilencedik éve kutatja fel és gyűjti össze gyártóktól és kereskedelmi láncoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteiket. A jellemzően lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékekkel a rászoruló embereknek, családoknak nyújtunk segítséget, évente közel 250 ezer ember részesül az adományainkból. Az élelmiszermentéssel a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a lebomlásukkal a környezetet sem terhelik.

 

Értékes tápanyagforrás a rászorulóknak

A Bonduelle Central Europe Kft. kezdetektől fogva kiemelten támogatja a hazai élelmiszermentési törekvéseket, tizennyolc év alatt több mint tízmillió konzervet ajánlottak fel az Élelmiszerbank számára. A cég 2023-as adományainak összértéke 833 millió forint volt. A szabványtól eltérő csomagolású vagy lejárat közeli termékeik hatalmas segítséget jelentenek a nehéz helyzetben élő embereknek, hiszen a konzerv – tartós élelmiszer lévén – az egyik leghasznosabb segítség: nem kell azonnal elfogyasztani, könnyen beosztható, eltehető szűkösebb időkre, például a hónap utolsó napjaira is, amikor már tényleg minden falat számít.

„A vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségkonzervek hasznos tápanyagokat tartalmaznak, ami különösen jól jön azoknak, akik számára másképp nem lenne biztosított a változatos étkezés” – mondta Szirbek András, a Bonduelle Central Europe Kft. kereskedelmi- és marketing igazgatója.

 

A Mikulást sem hagyták magára

A lejáratközeli és csomagolási hibás áruk mellett gyakran kerülnek az Élelmiszerbankhoz promóciókból visszamaradt, illetve szezonális termékek is, mint például a csokinyuszik és mikulások. Immár hagyomány, hogy a jeles napok alkalmából az Egyesület nehézsorsú gyerekek számára állít össze édességcsomagokat ezekből a termékekből. Az édességek felkutatásához és célba juttatásához decemberben szintén a Bonduelle Central Europe Kft. nyújtott pénzügyi támogatást, amivel 11 907 gyermek megajándékozását tette lehetővé.

Köszönjük a Bonduelle valamennyi munkatársának, hogy folyamatos munkájukkal hozzájárulnak a nélkülözők segítéséhez. Nagyszerű érzés egy olyan támogató partnert magunk mellett tudni, akik az élelmiszerfeleslegek felajánlása mellett az adományok szállításának és kiosztásának a költségeihez is jelentős összeggel járulnak hozzá” – tette hozzá Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!