KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Magnet Bank Közösségi Adományozási Program
Főoldal / Tevékenységünk / Non-profit nagyker

Non-profit nagyker

Az Élelmiszerbank legfontosabb tevékenysége, hogy felkutatjuk a kereskedelmi forgalomba valamiért nem hozható, de minőségileg fogyasztható élelmiszereket, majd gondoskodunk az így összegyűjtött készletek szállításáról, biztonságos tárolásáról és szétosztásáról. Az adományként átvett élelmiszerek között találhatóak esztétikai, például csomagolási hibás termékek, lejárat közeli szavatosságú élelmiszerek, szezon utáni áruk, és egyéb olyan termékek, amelyek fogyasztásra alkalmasak, de a gyártó vagy kereskedő nem kívánja vagy nem tudja kereskedelmi forgalomba hozni. Ezek az élelmiszerek sok esetben megsemmisítésre kerülnek, az Élelmiszerbank célja, hogy a lehető legtöbb ilyen tartalékot felkutassa, eljuttassa az arra rászorulóknak.

Az Élelmiszerbank közvetlenül nem oszt élelmiszert magánszemélyeknek, hanem a szétosztás során együttműködik a rászorulókkal napi kapcsolatban álló karitatív szervezetekkel illetve önkormányzati intézményekkel, az élelmiszerbank tehát egy fajta „non-profit nagykereskedő”, amely hidat teremt a rászorulókat közvetlenül kiszolgáló szervezetek, illetve az élelmiszer-felesleggel rendelkező és adományozó vállalatok között.

A Magyar Élelmiszerbanknak közel 325 partnerrel működik együtt, melyek összesen több mint 300 000 rászorulót látnak el Magyarországon. Partnerszervezeteink között találhatóak országos szervezetek, mint például a Magyar Vöröskereszt, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, vagy a Máltai Szeretetszolgálat, de van számos kisebb, egy-egy településen működő alapítványi vagy egyesületi partnerünk is. Sok helyen – különösen vidéken – eredményesen működünk együtt települési önkormányzatokkal is. Partnerszervezeteink megtekintéséhez kattintson ide.

Tevékenységünk eddigi eredményeit itt megtekintheti.

Segítsen, hogy még több élelmiszert megmenthessünk, és eljuttathassunk a rászorulókhoz, támogassa munkánkat itt!

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Örökbefogadás program
Gondoskodó Szeretetszolgálat
Köszönjük, hogy Hajdú-Bihar megye Berettyóújfalui járás Örökbefogadójaként támogatja az éhezés elleni küzdelmet.