KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Magnet Bank Közösségi Adományozási Program
Főoldal / Tevékenységünk / Áruházi expressz árumentés

Áruházi expressz árumentés

Áruházi expressz árumentésVannak olyan helyzetek, amikor arra sincs idő, hogy az árut beszállítsuk raktárainkba és onnan juttassuk el szétosztó partnerszervezeteinknek. Ilyen az élelmiszer áruházakból kapott, még aznap lejáró élelmiszerek esete, mivel ekkor mindössze néhány óránk van, hogy az átvett adományokat eljuttassuk az arra rászorulóknak.

Ennek érdekében dolgoztuk ki expressz árumentési folyamatunkat, melynek lényege, hogy az adott áruházakból a közelben működő partnerszervezeteink közvetlenül szállítják el az élelmiszereket. Az Élelmiszerbank szerepe itt egyrészt a kapcsolatok kiépítése, az adott szervezetek megfelelő felkészítése, majd az egyes áruházi projektek beindítása, másrészt a működtetés során a folyamat monitorozása, amely elsősorban az elszállítások és kiosztáshoz kapcsolódó adminisztráció folyamatos ellenőrzését jelenti. Jelenleg az Aldi, Auchan, Metro és Tesco áruházláncokkal dolgozunk együtt. Összesen több mint 170 üzletből mentjük nap mint nap az élelmiszerfeleslegeket. Folyamatosan kapcsolunk be újabb áruházakat a folyamatba, így egyre több élelmiszer juthat el a megsemmisítés helyett a nélkülözőkhöz.

Az expressz kiszállítás sok energiát igényel partnerszervezeteink részéről is, hiszen az elszállításokra és osztásokra itt esténként kerül sor, de a visszajelzések alapján az erőfeszítéseket érdemes megtenni, mivel ilyenkor nagyon sok igazán értékes élelmiszert – zöldséget, gyümölcsöt, tejtermékeket, húst és pékárut – tudunk szétosztani, mellyel minden esetben nagy örömet szerzünk.

Az expressz árumentés különleges esetei az ünnepek előtti (pl. karácsony, húsvét) zárások. Mivel az ünnepek alatt az amúgy minden nap nyitva tartó áruházak is bezárnak, ilyen alkalmakkor az átlagosnál is több élelmiszer szavatossága jár le és kerülne megsemmisítésre. Ráadásul az ünnepekre különösen nagy öröm számunkra is, ha élelmiszert tudunk osztani.

Tevékenységünk eddigi eredményeit itt megtekintheti.

Segítsen, hogy még több élelmiszert megmenthessünk, és eljuttathassunk a rászorulókhoz, támogassa munkánkat itt!