i-REXFO

Az i-REXFO egy olyan demonstrációs projekt, amelyet az EU a LIFE program keretében finanszíroz, azzal a céllal, hogy csökkentse az élelmiszer-hulladékok mennyiségét egy olyan innovatív megközelítés révén, amely egyrészt ösztönzi az élelmiszer feleslegek karitatív célú felhasználását, másrészt támogatja a már nem fogyasztható élelmiszerek energiafeltermelés céljából történő újrahasznosítását. A projekt vezetője a Perugiai Egyetem, a konzorciumnak 3 országból 11 tagja van.

Az európai bevált jó gyakorlatok alapján az i-REXFO projekt csapata egy integrált üzleti modellt fejleszt, melynek része nyílt forráskódú szoftver és egy részletes adatbázis is. A modell magában foglalja az élelmiszeripar, mezőgazdaság, élelmiszerkereskedelem, többek között áruházak, éttermek és szállodák területeit, valamint a végső fogyasztókat is.

A modell és egyes elemei mások számára is elérhetőek lesznek, így a know-how-t és a megvalósításhoz szükséges műszaki, gazdasági jogi és környezetvédelmi teendőket más régiókban is hasznosítani lehet majd.

További információk és aktualitások a REFRESH angol nyelvű weboldalán illetve a projekt facebook-oldalán érhetők el.

https://www.irexfo.eu/

https://www.facebook.com/iREXFO/

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!