Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés

Karácsonyi Adománygyűjtés 2020-ban: november 27 - 28 - 29.

2020-ban a Covid-19 hatásainak enyhítésére és az ünnepi időszak megsegítésére a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtését. Három napon keresztül, november 27-én, 28-án és 29-én, országszerte közel 160 település több mint 250 áruházában várjuk a lakosság élelmiszeradományait önkénteseinkkel.

November 27-én, pénteken 14 és 18 óra között, november 28-án, szombaton és november 29-én, vasárnap 10 és 18 óra között találják meg önkénteseinket az Élelmiszerbank gyűjtő pontokon a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházakban!

A 2020-as gyűjtésben részt vevő áruházak listája itt érhető el.

Az idei évben először lehetőség nyílik a Tesco Magyarország online bevásárló felületen is adománycsomag vásárlására december 9-ig, ha valaki nem szeretne áruházban adományozni, de szívesen segítene, az adománycsomagok elérhetősége: 

https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/shop/tartoselelmiszer-gyujtes/tartoselelmiszer-gyujtes/tartoselelmiszer-gyujtes

 

Amennyiben az adott időszakban nincs lehetősége elmenni a fenti áruházakba, de szívesen támogatná Egyesületünk munkáját, egész évben várjuk adományát a 11600006-00000000-85841769 bankszámlaszámra vagy oldalunkon lehetőség van bankkártyás adományozásra is.

 

 

 

Akikért gyűjtünk. Mit jelent a Karácsonyi Adománygyűjtés? Gyűjtő csapataink beszámolói:

„Anya, nézd ennivalót kapunk.”- mondta egy mezítlábas kisfiú, aki az adományt szállító kocsink elé szaladt. Amikor meghallottam ezt a mondatot a könnyeimet nyeltem vissza, hiszen én vagyok a segítő, nem lenne méltó a helyzethez.

Tudom, hogy örülni és várni fogják a csomagot újra, idén is. Az általunk gyűjtött kakaóra, csokoládéra, lekvárra, nasikra számítanak a családok minden év decemberében. Menetrendszerűen Karácsony előtt érkezünk a nehéz sorsú gyerekekhez, családokhoz.

Tavaly egy hatgyermekes családnál voltam. Az édesanya tartja fenn és látja el a gyerekeit, illetve a 16 éves fia, aki iskola mellett munkát kényszerül vállalni, így támogatva édesanyját.  Óriási segítség az az étel, ami az Élelmiszerbankon keresztül  az ő asztalukra kerül.

 Az az öröm, és mosolyáradat, ami felém áramlott, velem maradt egész évben, és most, hogy közeledik az újabb Élelmiszerbankos segítség Karácsony előtt, arra bíztatunk mindenkit, hogy a  bevásárlólista készítésnél gondoljon egy másik családra is, ahol szenteste a segítségünkkel „ennivaló” kerülhet  az asztalukra..

Ahogy ők, én sem felejtem el azokat a pillanatokat, amikor csöndben, szótlanul pakolták le az autónkról az ünnepi vacsorát…"

"Vidéki kistelepülésként az itt élő rászorulók számára segítség mindenképpen a gyűjtés, hisz lesz aki a karácsonyi étkezését tudja a gyűjtött adományból megoldani. Vagy a kisgyermekes rászorulóknak az a pár szem szaloncukor jut csak a karácsonyfára."

"Most készítjük a kiosztási tervet. 74 családnál tartunk, közülük 18-at jelöltünk olyannak, ahol szerintünk ez lesz a legnagyobb ajándék. Azt hiszem, ennél többet felesleges írnom."

"Kissé aggódtam azért,hogy hónap végén kevesebb lesz a vásárló az üzletekben,de szerencsére ez nem így volt.Vasárnap estére már nagyon elfáradtam,de mindezt feledtette velem az az érzés,amit szerintem mindenkinek meg kellene tapasztalnia. Bevallom voltak olyan megható pillanatok ,mikor a könnyeimmel küzdöttem és legszívesebben megöleltem volna az adományozót."

"Sokat jelent a rászorulóknak és nekünk is, hogy ilyenkor gondolunk rájuk, és támogatjuk Őket. Sok gyermek nem is ismeri azokat a csokikat, édességeket, amiket tőlünk kapnak. A szülőknek is óriási segítség a kapott élelmiszer, hiszen enélkül nem lenne mit enniük az ünnepek alatt."

"Pár hete (november elején!) egy családnál eladták a kályhát, hogy tudjanak ennivalót venni a gyerekeknek. ... ezt jelenti."

"Nagyon sokat jelentett az ellátottjainknak az összegyűjtött adomány, mivel nagyon sok családban nem jut az egész hónapra élelmiszer, valamint a családokban nem tudnak ajándékot vásárolni, s jó érzés számukra, hogy kaphatnak valamit."

"Van olyan család akiknek néhány kiló tartós élelmiszer a karácsonyi hónapokban a létfentartást jelenti. Személyesen ismerek nem egy családot,akikhez eljut az adomány. nagyon boldogok és mint a kincset,úgy bontogatják a csomagot."

"Nagyon sokat' Többek jeleztek vissza , hogy ez segítette ki őket , mert már nem volt otthon mit enni, és hálásak nekünk amiért rájuk is gondoltunk az osztásnál. Össze is hozta az itt lakókat olyanok is adakoztak akiket tudom, hogy ők is rászorulók. Így indult el egy folyamat ahol további segítséget is nyújtunk-ruhanemű, karácsonyfa-, és olyanok adják akiknek szintén nem sok van ,de szívesen adnak , mert  ez a hétvége az üzenete ráébresztett sok embert, hogy adni jó . Jelezték többen, hogy jövőre is szívesen támogatnának."

"Az alap dolgokból a karácsonyi ebéd vagy vacsora ķészül, a szaloncukrot, a csokit, a kekszet a gyerekek és az idősek várják nagyon. Van olyan kisnyugdíjas aki ezeket az édességeket ajándékozza tovább az unokáinak karácsonyra, a gyerekeknek pedig ritkán látott csemegét jelentenek a csomagban lévő ennivalók. Nagyon hálásak az emberek a segítségért ,mindig megható látvány a párás szemű nagymama, az ugrándozó kisded vagy a kezét tördelő, zavarban lévő anyuka amikor meglátja csomagot..."

 

 

Az adomány útja: 

 

 

 

 

  • A 2020. november 27-28-29-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2019. november 22-23-24-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2018. november 23-24-25-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2017. november 24-25-26-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2016. november 25-26-27-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2015. november 27-28-29-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2014. november 28-29-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.

 

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!