KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Magnet Bank Közösségi Adományozási Program
Főoldal / Kik vagyunk? / Szervezet, működés

Szervezet, működés

Az egyesület operatív működése

Évente több ezer tonnányi adomány rászorulókhoz történő eljuttatása komoly logisztikai feladat. Az évek során kiépült az a logisztikai háttér, amely elengedhetetlen az élelmiszerszállítmányok megfelelő fogadására, tárolására, illetve kiadására. A központi iroda és vele együtt a központi raktár Budapesten a XVII. kerületben üzemel, a szétosztást az EU segély projekt üzemelése idején egy szigetszentmiklósi és egy vésztői (Békés megye) raktár is segítette.

MÉB raktár

A raktárban az egész év során folyamatosan történnek a be- és kiszállítások, a kiszállítások előkészítésébe számos önkéntes is bekapcsolódik. Megfelelő kapcsolat épült ki az egyesület tevékenységét érintő államigazgatási szervekkel, így biztosítva van a jogi és élelmiszer-higiéniai kérdések megfelelő kezelése: címkézés, bevizsgáltatás, csomagolás, forgalomba hozatal, stb.

Az Élelmiszerbank közvetlenül nem oszt élelmiszert magánszemélyeknek, hanem a szétosztás során együttműködik a mintegy 325, a rászorulókkal napi kapcsolatban álló karitatív partnerszervezettel illetve önkormányzattal és önkormányzati intézménnyel.

Szervezet

Az Élelmiszerbank munkájának motorját az önkéntesek adják. Az Egyesület működtetésének kulcsterületeit melybe a vállalati kapcsolattartás, a projektek szervezése, a kommunikáció, az anyagi támogatások megszerzése és minden egyéb fejlesztési célú feladat tartozik, egy 20 fős önkéntes menedzsment csapat irányítja. A csapat szerencsére folyamatosan bővül is, vezetői, projektvezetői tapasztalattal rendelkező jelentkezőket folyamatosan várunk!

A napi operatív működést egy 10 fős irodai alkalmazotti stáb is segíti, de az adminisztrációban is segítenek önkéntesek a munkában, az élelmiszerek nyomon követése a rászorulókig komoly adminisztrációt és folyamatos ellenőrzést igényel, ez önkéntes segítők nélkül nem is működhetne megfelelően.

Önkéntes csapatok segítenek rendszeresen a raktári munkák során is. Rengeteg élelmiszert kell csomagolnunk, dobozolnunk, melyben évente több száz önkéntes segít nekünk. A karácsony előtti áruházi gyűjtésünkkor pedig másfél napon át egyszerre több ezer lelkes önkéntes segít abban, hogy minél több adományt tudjunk kiosztani karácsony előtt.

HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Tisza Attila
Üdvhadsereg - Új Reménység Háza - Intézményvezető
A Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve sok ezer nélkülöző személyt támogathattunk.