KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Magnet Bank Közösségi Adományozási Program
Főoldal / Hogyan segíthet? / Vállalati támogatók

Vállalati támogatók

Miért az Élelmiszerbankot támogassa?

A Magyar Élelmiszerbank az egyetlen olyan szervezet Magyarországon, aminek támogatásával egyszerre tehet környezetünk védelméért és a rászorulók helyzetének javításáért. Működésünkkel 

választ adunk napjaink egyik legégetőbb problémájára: az élelmiszerpazarlásra egy olyan világban, ahol milliók éheznek.  Annak köszönhetően, hogy az élelmiszerfeleslegeket ingyen vesszük és adjuk át, támogatása megsokszorozódva segíti a nélkülözőket: 10 000 Ft adományból 2-300 000 Ft értékű élelmiszer juthat el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

 

Együttműködési lehetőségek, kapcsolódási pontok

1) Anyagi támogatás - Amit kérünk és amit adunk

a) 50 000 és 500 000 Ft közötti támogatás esetén

  • megjelenítjük cégét weboldalunkon, támogatóink között
  • adókedvezményt biztosító igazolást állítunk ki
  • igény esetén adománya hatását bemutató adatokat, fényképeket biztosítunk belső és külső kommunikációhoz
  • névre szóló támogatói oklevelet adunk

b) 500 000 Ft feletti támogatás esetén

  • örökbefogadhat egy tetszőleges régiót - adománya értékét garantáltan megsokszorozva segítünk a régióban élő rászorulókón
  • kommunikáljuk a programot különböző kommunikációs csatornáinkon, adatbázisunk segítségével és Facebook oldalunkon.
  • mérhető, jól kommunikálható eredményekről számolunk be a támogatási időszak végén (elért rászorulók száma, kiosztott élelmiszer értéke, mennyisége). Az eredmények minden esetben jóval meghaladják a támogatási összeg nagyságrendjét.
  • megjelenítjük cégét weboldalunkon az Örökbefogadás program oldalon, illetve támogatóink között
  • az Örökbefogadást bemutató támogatói oklevelet adunk
  • adókedvezményt biztosító igazolást állítunk ki

c) 4.000.000 Ft felett: a fentieken kívül az Élelmiszerbank tevékenységéhez kötődő dedikált CSR programot dolgozunk ki, a lehetőségek szerint igazítva azt a cég igényeihez.

A vállalat CSR stratégiájához illeszkedve testre szabott közös programot indítunk el, melyben az Élelmiszerbank céljait és országos kapcsolatrendszerét (partnereinkkel közösen 750 településen jelen vagyunk) ötvözzük az adott vállalat társadalmi felelősségvállalási céljaival és erőforrásaival és ezekből építünk fel egy közös CSR projektet.

2) Természetbeni támogatás

Bármilyen olyan szolgáltatást, vagy terméket örömmel fogadunk, mely segíti munkánk mindennapos működését, ebben az esetben a felajánlás értékének megfelelő adóigazolást állítunk ki.

Célunk

Azon vállalatokkal, akik anyagilag vagy természetben tudják támogatni az Élelmiszerbank működését, igyekszünk olyan együttműködéseket kialakítani, melyben a támogatáson túlmenően egyéb kapcsolódási pontok is helyet kapnak. Ennek elsődleges terepe az Élelmiszerbank által szervezett csapatépítő programok, az önkéntes munka, melynek során a támogató vállalat dolgozói aktívan bekapcsolódhatnak az Élelmiszerbank tevékenységébe, megismerhetik az élelmiszerpazarlás ellen és rászorulók támogatásáért végzett munkánkat. Az önkéntes programokat igyekszünk a támogatók igényeihez és lehetőségeihez illeszteni. Ezek az alkalmak növelik a támogató cég munkavállalói körében az elköteleződést, segítik a felelős vállalati működés beépülését munkavállalói szinten is.

3) CRM - Cause Related Marketing - Termékhez kötött adományozás

Adományozzon vásárlói, megrendelői bevonásával! Jelöljön ki egy terméket, melynek értékesítése során árából felajánl egy apró összeget (akár 10 - 20 Ft nagyságrendben) az Élelmiszerbank javára. Kutatások szerint a vásárlók reakciója pozitív az ilyen jellegű promóciókkal kapcsolatban, így amellett, hogy egy jó ügyet támogat sales tevékenységén keresztül, növeli imagét fogyasztói körében. 

Támogatóinknak ajánlott programjaink, a munkatársak bevonásával

Célunk, amennyiben erre a másik oldalon is van igény, hogy a minket támogató cégek munkatársait bevonjuk az Élelmiszerbank életébe, munkájába, erősítve a vállalat és az Egyesület közti kapcsolatot, a dolgozók összetartását, cég iránti elköteleződését.

Adománygyűjtő programok az Élelmiszerbank javára

a) Együnk Egymásért program – vállalati süteményvásár, vagy menzahét megrendezése

b) Fuss az Élelmiszerbankért ­ céges csapat indítása adománygyűjtéssel egybekötött jótékonysági futásunkon

c. ) Karácsonyi adománygyűjtés – tartós élelmiszer gyűjtés a rászorulók részére egy Auchan, METRO, Penny Market vagy TESCO áruházban, melyet a csapat juttathat el az általa választott karitatív szervezetnek

d. Mobil konyha - jótékonysági főzés, mely minden catering formában elérhető (céges retreat, családi hétvége, csapatépítés), bevétele kizárólag jótékony célt szolgál, hiszen az Élelmiszerbank rászorulókat segít általa. NINCS megmaradt felesleg, nincs kidobott élelmiszer céges rendezvényein - az Élelmiszerbank biztosítja, hogy ezek az élelmiszerek is rászorulókat segítsenek!

Önkéntes Napok 

Önkéntességi programjaink kapcsán örömmel fogadjuk munkatársaikat központunkban, ­ ahol jobban megismerhetik az Élelmiszerbank tevékenységét, melyen keresztül reméljük közvetlen környezetükben is felelősebb élelmiszerfogyasztókká válnak.

Önkéntes lehetőségek: élelmiszercsomagok összeállítása, címkézés, kertrendezés.

HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Tisza Attila
Üdvhadsereg - Új Reménység Háza - Intézményvezető
A Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve sok ezer nélkülöző személyt támogathattunk.