KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Mozdulj az Élelmiszerbankért!
Főoldal / Hogyan segíthet? / Tányérok, melyek segítenek

Tányérok, melyek segítenek

Hitka Viktória legújabb „Szerencsés vagyok” tányérkollekciója az élelmiszerpazarlásra és az éhezés problémájára hívja fel a figyelmet. Az egyedi, feliratos tányérok megvásárlásával az Élelmiszerbank mindennapi munkáját lehet támogatni, hogy minél több rászorulóhoz tudjunk élelmiszert eljuttatni.

Hitka Viktória képzőművész frappáns üzenetekkel ellátott tányérkollekciói révén új életet ad a nagymamáink konyhafalait díszítő tányéroknak, tálaknak és bögréknek.

A Szerencsés vagyok feliratokkal tarkított tányérkollekció az Élelmiszerbank legújabb kampányához készült, amelynek célja felhívni a figyelmet az egyre nagyobb méreteket öltő élelmiszerpazarlás és éhezés problémájára.  Ennek nyomán a tányérokból származó teljes bevétel az Élelmiszerbank működését támogatja. Az Élelmiszerbank 1 000 Ft –ból közel 20 – 30 000 Ft értékű mentett élelmiszert tud eljuttatni a nélkülözőkhöz, lévén az élelmiszert minden esetben ingyen veszi át a felajánló cégektől.

A tányérok a következő árakon vásárolhatóak meg:

  • kistányér: 2 500 Ft
  • süteményes tányér: 3 500 Ft
  • nagy tányér: 5 000 Ft

A tányérok itt érhetők el:
https://www.facebook.com/flatlab

FlatLab:

Baross utca 3. 14 -es csengő
Budapest
+36309494286, +36306278790

 

Élelmiszerbank #szerencsesvagyok kampány - 2016

Magyarországon 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik évente. A Magyar Élelmiszerbank 2016-ban ebből 5000 tonna élelmiszert mentett meg és osztott szét rászorulóknak.

Az Élelmiszerbank célja #szerencsesvagyok kampányával, hogy az élelmiszerpazarlás és éhezés problémájára minél szélesebb körben felhívja a figyelmet.

Az Élelmiszerbank a Well Reklám és PR ügynökségen keresztül kérte fel Hitka Viktóriát, hogy az ügynökség által készített, 2015-ben elindult image kampány folytatásaként egy újabb kapmányt tervezzenek. 

A kampány célja a szélesebb ismertség elérése mellett a magánadományok növelése volt.

Az élelmiszerpazarlás és nélkülözés problémáját a kampány egy pozitív üzenet köré építve mutatja be. Akiknek nem okoz gondot minden nap ételhez jutni, -sőt akár válogathatnak is, hogy éppen mit ennének szívesen- abszolút természetes, hogy minden rendelkezésre áll, talán több is, mint ami szükséges. Talán eszükbe sem jut, hogy milyen lenne, ha nem lenne. Hozzájuk szeretnénk szólni, őket szeretnénk  egy pillanatra megállítani, hogy legyen lehetőségük hálásnak lenni, mert ez nagyon jó helyzet, így könnyű adni.

Így alakult ki a "szerencsés vagyok" szlogen.

A kampány bevezetőjeként terített asztalokat állítottunk fel Budapest közterein, melyek első ránézésre ismerős családi, ünnepi hangulatot hoztak, a búra felemelésével vált egyértelművé a tányérokra írt üzenet.

Hitka Viki "Szerencsés vagyok" feliratú tányéjai jelenleg a Flatlab-ben érhetők el és teljes bevételük az Élelmiszerbank munkáját támogatja.

A #szerencsesvagyok kezdeményezéshez bárki könnyen csatlakozhat egy ételfotó megosztásával is, a #szerencsesvagyok és #elelmiszerbank hashtagekkel.

A kampány segítségével eddig több mint 700 000 Ft adomány gyűlt össze, melyet az Élelmiszerbank élelmiszerfeleslegekből összeállított élelmiszeradományok nélkülözőkhöz történő eljuttatására fordít.

 

Résztvevők:

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Hitka Viktória

Well Reklám és PR ügynökség

 

HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Örökbefogadás program
CRU Hungary Kft.
A CRU Hungary Kft. Borsod-Abaúj-Zemplén megye Szikszói járásának Örökbefogadójaként segíti a helyi rászorulók ellátását.