KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Magnet Bank Közösségi Adományozási Program
Főoldal / Hogyan segíthet? / Örökbefogadás / Örökbefogadás program magánszemélyeknek

Örökbefogadás program magánszemélyeknek

Élelmiszerfelesleggel a nélkülözőkért!

Az örökbefogadás program keretében olyan magánszemélyeket keresünk, akik szeretnének tenni azért, hogy javuljon a közvetlen környezetükben, vagy egy számukra kiemelten fontos régióban élő rászorulók helyzete.

Magyarországon folyamatosan nő azok száma, akiknek a napi betevő előteremtése gondot okoz; százezreknek nincs pénze élelmiszerre a hónap végén.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület azért küzd, hogy összegyűjtse az országban keletkező élelmiszerfelesleget, és eljuttassa a rászorulók számára. Ahhoz, hogy tevékenységét még hatékonyabban, országos szinten tudja végezni, a működését segítő támogatókat keres.

Mihez járul hozzá, aki belép a programba, mint támogató?

A Magyar Élelmiszerbank országosan juttat el élelmiszeradományokat a rászorulókhoz partnerszervezetein keresztül. A támogatás segítségével több rászorulót tudunk támogatni gyakoribb segélyek formájában, adott térségben.

 

Fogadjon örökbe egy régiót!

Kontakt: sczigel.andrea@elelmiszerbank.hu

 

Mit nyújt a program az Ön számára?

Az "Örökbefogadás program" keretében Ön a kiválasztott járás vagy megye támogatjává válik.

  • Támogatása elismeréseként
    • Feltüntetjük Önt weboldalunkon, mint "Örökbefogadót" névvel, fényképpel.
    • Átadjuk Önnek az Örökbefogadói Oklevelet és bemutatjuk az Élelmiszerbankot egy személyes bejárás keretében
    • Bemutatjuk Önt, mint örökbefogadót FB oldalunkon, kommunikációs csatornáinkon, amennyiben az Örökbefogadó erre igényt tart.
  • Évente visszajelzünk a kiválasztott járás/megye számára eljuttatott élelmiszer mennyiségéről, értékéről. Az eredmények minden esetben jóval meghaladják a támogatási összeg nagyságrendjét.

Miért az Örökbefogadás Programot válassza?

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület partnerszervezetein keresztül juttatja el az élelmiszeradományokat rászorulóknak. Így az Élelmiszerbank támogatásával áttételesen több segélyszervezetet is támogat az Örökbefogadó, ezáltal hatékonyan, több nélkülöző megsegítéséhez járul hozzá.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület nem vásárolja az élelmiszert, hanem élelmiszerfeleslegek formájában ingyen kapja gyártóktól, kereskedőktől a felhalmozódott termékeket, mint felajánlást. Ezért minden 10 000 Ft-ból, annak többszörösét, közel 200-300 000 Ft értékű élelmiszert juttatunk el a rászorulók asztalára. Így ez a támogatási forma lehetőséget ad a támogatott összeg megsokszorozására.

Mekkora összegű támogatás nyújtható?

A minimum összeg 100 000 Ft, a támogatásnak nincs felső határa. A támogatás éves támogatásként üzemel, a program folyamatos, az örökbefogadás minden évben megújítható.

Hol érhető el a program?

Járás, megye örökbefogadására az ország egész területén van mód. A Magyar Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül országos lefedettséget biztosít. A legkisebb örökbefogadható területi egység a járás.

Válasszon egy járást!

Tegyen jót, hogy mások is ehessenek!

HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Kardos István
Magyar Vöröskereszt - Főigazgató
Az Élelmiszerbank létrehozása Magyarországon is nagyszerű gondolat volt. Létrehozói tanúságot tettek – és tesznek a mai napig is – szociális érzékenységükről, segítőkészségükről.