Média megjelenések

Sajtószemle: Fogyj, hogy más jóllakjon!

2014.06.20

Az elmúlt évtizedek során a világ tápláltsági szempontból kétpólusúvá vált: az egyik póluson a túlsúllyal küzdő emberek találhatóak a másikon pedig az alultápláltak és az éhezők. Az Élelmiszerbank Egyesület és a MediFat EgyenSÚLY Program életre hívták a „Fogyj, hogy más jóllakjon!” kezdeményezést, hogy hazánkban segítsék helyreállítani a tápláltsági egyensúlyt.

Elképesztő méreteket öltött a 21. század elejére a pazarlás: a világ mezőgazdasági területeinek negyedéről a megtermelt élelmiszer egyenesen a szemétbe vándorol,miközben csaknem egymilliárd ember éhezik. A termelés emellett még a klímát is terheli, valamint értékes erőforrásokat, ivóvizet és energiát is fölöslegesen fogyaszt.

Az éhezés hazánkban is egyre több embert érint. Az ENSZ adatai szerint Magyarországon körülbelül 200 000 főre tehető azoknak a száma, akik éhezéstől szenvednek, miközben több 100 000 tonnányi élelmiszer-hulladék keletkezik az országban. A MediFat által létrehozott MediFat EgyenSÚLY Program lehetőséget ad a fogyni vágyóknak, hogy fogyásukkal hozzájáruljanak az alultápláltság és éhezés csökkentéséhez. Az EgyenSÚLY Program célja a fogyás támogatása, egy jó cél támogatásán keresztül.

Ki lehet az Egészség Karcsúság Nagykövete?

Ebben a programban bárki lehet az Egészséges Karcsúság Nagykövete, aki vállalja, hogy fogyásával, egészséges karcsúsodásával támogatja a MediFat EgyenSÚLY Adomány Program célját, az éhezés elleni küzdelem támogatását a Magyar Élelmiszerbankon keresztül. A kezdeményezés során az Egészséges Karcsúság Nagykövete fogyásához, karcsúsodásához, a Program alapcéljának eléréséhez támogatókat szerezhet a www.jougyekert.hu oldalon keresztül. Az ügyet támogató barátok, ismerősök nemcsak a Nagykövetet támogatják, ezzel segítve őt célja elérésében, de adományuk felajánlásával a Program keretein belül az Élelmiszerbank tevékenységét, az éhezés elleni küzdelmet is segíthetik. A Magyar Élelmiszerbank egyesület élelmiszer-feleslegek összegyűjtésén és szétosztásán keresztül támogatja a rászorulók ellátását Magyarországon.

Mennyit ér fogyása a rászorulók számára?

A program keretében az Egészséges Karcsúság Nagykövetei vállalásokat tesznek azért, hogy fogyókúrájuk keretében adományokat gyűjtsenek, melyek az Élelmiszerbankon keresztül megsokszorozva, élelmiszeradomány formájában eljutnak a rászorulókhoz. A Magyar Élelmiszerbank minden 1000 Ft adományból 30 000 Ft értékben juttat el megmentett élelmiszer-felesleget a rászorulókhoz.

További információk a kezdeményezésről awww.elemiszerbank.hu és awww.jougyekert.hu weboldalakon találhatóak.

Forrás: piacesprofit.hu

A cikk itt olvasható.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!