Média megjelenések

Az Esze Tamás Gyermekotthon lakóinak főzött az Élelmiszerbank

2016.06.07

Az Élelmiszerbank éves szinten 2600 tonna élelmiszert juttat el nélkülözők számára Magyarországon. Most egy különleges alkalom keretében, 100 gyermek részére nyújtott meleg ételt a szervezetet jótékonysági alapon támogató jogi partnerével, a Baker & McKenzie ügyvédi irodával. Az Élelmiszerbank Jótékonysági Konyha keretében szervezett közös főzésén ízletes szerbhúst készítettek a fővárosi Esze Tamás Gyermekotthon lakóinak.

Száz adag meleg étellel érkezett az Esze Tamás Gyermekotthonban lakó fiatalokhoz az Élelmiszerbank, amely a szervezet jogi ügyeit pro bono alapon segítő partnerével fogott össze a jó ügyért. Az Élelmiszerbank dolgozói a Baker & McKenzie ügyvédi iroda munkatársaival közös főzés keretében készítették a tápláló ennivalót a gyermekeknek.

Elelmiszerbank_BM3.JPG (558 KB)

Fotó: Élelmiszerbank

A XII. kerületi Esze Tamás Gyermekotthon 3 és 18 év közötti kiskorúak gondozását látja el, valamint az intézményben nagykorúvá vált fiatalok számára utógondozásban nyújt lehetőséget arra, hogy biztonságban tehessék meg az önálló élet első lépéseit.

„Az Élelmiszerbank új kezdeményezésként ajánlja támogató partnerei számára ezt a jótékonysági főzést, ahol ugyan alapműködésétől eltérően az Élelmiszerbank nem mentett élelmiszert juttat el a nélkülözők részére, hanem készételeket főz. Nagyon örülünk, hogy a Baker & McKenzie munkatársai partnereink voltak ebben a kezdeményezésben. Reméljük, hogy a jövőben minél több céget tudunk bevonni ehhez hasonló alkalmak megvalósításába.” – monda Sczígel Andrea, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.

Elelmiszerbank_BM2.JPG (530 KB)

Fotó: Élelmiszerbank

„Az Élelmiszerbank számos jogi kérdéssel szembesül tevékenysége során. Szakmai együttműködésünk célja, hogy a szervezet minél hatékonyabban tudjon megoldásokat találni a felmerülő jogi helyzetekre, ezáltal közelebb kerüljön vállalt céljai eléréséhez: az éhezés felszámolásához és az élelmiszer-pazarlás csökkentéséhez. "Eddig jogi szaktudásunkkal és adományainkkal segítettük az Élelmiszerbank tevékenységét, de a mai főzéssel kollégáink közvetlen tapasztalatot is szerezhettek ügyfelünk munkájáról.” - monda Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker & McKenzie budapesti irodájának vezetője.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!