Hírek
Ünnepeljük együtt a helyi gasztronómia sokszínűségét!
2012.12.03
A Slow Food Central Budapest a Slow Food mozgalom legfontosabb napja, a Terra Madre nap alkalmából Etyek-budai borok kóstolására invitál mindenkit 2012. december 14-én.
A Terra Madre napon szerte a világban több mint 1100 rendezvény hívja fel a figyelmet a helyi gasztronómiai kultúra sokszínűségére és fontosságára: Indonéziában a vadon termő ételeknek szerveznek fesztivált, Párizsban a metróban hoznak létre étkezdét, Budapesten pedig ezúttal egy Etyek-budai borkóstolóra kerül sor.
Időpont: 2012. december 14. péntek 17:00-20:00
Helyszín: Vármegye Galéria, Budapest V. kerület, Vármegye utca 11.
Akiktől kóstolni lehet:
A borokat kísérő falatokról Pozsa Panni sajtkészítő, a Fekete Bárány, a Náncsi Néni Vendéglője, a Skanzen Péksége és a Slow Food Central Budapest csapata gondoskodik.
Mivel a Slow Food Central Budapestnek idén központi témája volt az élelmiszerhulladék elleni küzdelem, úgy gondolták, hogy az Élelmiszerbanknak, egy olyan szervezetnek ajánlják fel az est teljes bevételét, amely az élelmiszerláncban képződő, egyébként hulladékká váló élelmiszereket még időben megmenti, és eljuttatja a rászorulóknak. Mivel az élelmiszert mi nem vesszük, hanem mentjük, a felajánlott összeg sokszorosan megtérül. A 3500 forintos belépő kb. 100 000 forint értékű élelmiszersegély célba juttatását teszi lehetővé.
Jegyár: 3500 Ft; mivel a jegyárat teljes mértékben az Élelmiszerbank kapja, így adományként nagyobb összeg is felajánlható.
Kóstolópohár a helyszínen 1000 forintért bérelhető, ami a pohár leadásakor visszajár.
A hely befogadóképessége limitált, így a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni. Az elővételes jegyvásárláshoz írj a terramadre@elelmiszerbank.hu e-mail címre, és e-mailben megkapod az utaláshoz szükséges információkat!
https://www.facebook.com/events/130600107091162/
A Terra Madre napon szerte a világban több mint 1100 rendezvény hívja fel a figyelmet a helyi gasztronómiai kultúra sokszínűségére és fontosságára: Indonéziában a vadon termő ételeknek szerveznek fesztivált, Párizsban a metróban hoznak létre étkezdét, Budapesten pedig ezúttal egy Etyek-budai borkóstolóra kerül sor.
Időpont: 2012. december 14. péntek 17:00-20:00
Helyszín: Vármegye Galéria, Budapest V. kerület, Vármegye utca 11.
Akiktől kóstolni lehet:
- Anonym Pince
- Debreczeni Pincészet
- Etyeki Kúria
- Haraszthy Pincészet
- Hernyák Birtok
- Kattra Pincészet
- Kertész Családi Pincészet
- Orosz Gyula Pincészet
- Rókusfalvy Pince
- Törley Pezsgőpincészet
A borokat kísérő falatokról Pozsa Panni sajtkészítő, a Fekete Bárány, a Náncsi Néni Vendéglője, a Skanzen Péksége és a Slow Food Central Budapest csapata gondoskodik.
Mivel a Slow Food Central Budapestnek idén központi témája volt az élelmiszerhulladék elleni küzdelem, úgy gondolták, hogy az Élelmiszerbanknak, egy olyan szervezetnek ajánlják fel az est teljes bevételét, amely az élelmiszerláncban képződő, egyébként hulladékká váló élelmiszereket még időben megmenti, és eljuttatja a rászorulóknak. Mivel az élelmiszert mi nem vesszük, hanem mentjük, a felajánlott összeg sokszorosan megtérül. A 3500 forintos belépő kb. 100 000 forint értékű élelmiszersegély célba juttatását teszi lehetővé.
Jegyár: 3500 Ft; mivel a jegyárat teljes mértékben az Élelmiszerbank kapja, így adományként nagyobb összeg is felajánlható.
Kóstolópohár a helyszínen 1000 forintért bérelhető, ami a pohár leadásakor visszajár.
A hely befogadóképessége limitált, így a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni. Az elővételes jegyvásárláshoz írj a terramadre@elelmiszerbank.hu e-mail címre, és e-mailben megkapod az utaláshoz szükséges információkat!
https://www.facebook.com/events/130600107091162/