Hírek

Új év – új lendület – új támogatási módok

2014.01.23

Egyesületünk az Ünnepek alatt is folyamatosan ellátta adományokkal a rászoruló szervezeteket, hiszen ebben az időszakban még nagyobb figyelmet kell fordítanunk a segítségre várókra.

Aktívan indult az új év is:
44,5 tonna élelmiszer-adomány:
  • 30 tonna közeli lejáratú tejtermék
  • 2,4 tonna péksütemény és desszert
  • közel 8 tonna csokoládé
  • 1,5 tonna friss zöldség és gyümölcs
  • 2,5 tonna húsfélék
85 millió forintnyi értékben

Az év első hónapjában eddig ennyi adomány érkezett be hozzánk.

A tavalyi készleteket is felhasználva eddig 61 partnerszervezet szállított el összesen 73 tonna élelmiszert a rászorultjaik részére.

Megújult támogatási lehetőségek
Ahhoz, hogy még több szervezetet tudjunk ellátni, még több adományt tudjunk szétosztani, Ön is hozzájárulhat. Támogassa a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet pénzbeli adománnyal. Weboldalunkon többféle támogatási formából választhat: kártyával, internetes banki felületen vagy telefonon keresztül is segítheti Egyesületünket.

Tegyünk együtt azért, hogy minél több élelmiszer-felesleget meg tudjunk menteni és azt a rászorulókhoz eljuttatni! Az Élelmiszerbank minden 1 000 forint felajánlásból 30 000 forintnyi élelmiszert ment meg. Nálunk a kicsi is nagyon sokat ér!


EU Élelmiszersegély Program 2013

Utolsó szakaszához érkezetett az EU Élelmiszersegély Program. Az utolsó szakaszban 268 önkormányzat és szervezet 268 000 rászorultja részesül tartós élelmiszer-adományban. A programról részletesen itt olvashat.


Önkénteseket keresünk
Munkánkat rengeteg önkéntes segíti a jelöletlen termékek felcímkézésével és adminisztrációs feladatok végzésével. Ha Ön is csatlakozna csapatunkhoz, tekintse meg önkéntes lehetőségeinket ezen a linken.


Egy hétköznap reggel az Élelmiszerbanknál: 5 kamion, 60 raklap, 36 tonna élelmiszer




ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!