Hírek
Tristram Stuart látogatása Budapesten
2014.05.23
A találkozón sok hasznos információ elhangzott az élelmiszerpazarlásról és arról, hogy mit tehetünk ellene. A fejenként napi 4600 betakarított kcal több mint felét nem esszük meg, és ezzel nem csak magát az élelmiszer megy kárba, hanem az előállításához szükséges erőforrás: víz, tápanyag, munka. Mindannyiunk érdeke, hogy csökkenjen a kidobott élelmiszer, és egy kis odafigyeléssel bárki tud tenni ezért. A lakossági élelmiszer-hulladékok redukálásáról további információkat talál az Esélyt az Ételnek oldalunkon.
A koraesti beszélgetésen rengeteg tapasztalatot hallhattunk a másodszüretről is, amelynek már kiterjedt hálózata van Angliában, itthon viszont még nincs rendszeresített, illetve legitimizált formája.
Reméljük, ezeket a kezdeményezéseket minél hamarabb a gyakorlatba tudjuk mi is ültetni.