Hírek

Több mint 6 ezer kiló mentett édesség gyermeknapra

2022.05.25

10 815 nehéz sorsú gyermeknek tudunk édességcsomagot adományozni az előttünk álló hétvégén az Allianz Hungária Zrt. jóvoltából.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizenhetedik éve kutatja fel és gyűjti össze élelmiszergyártóktól és kereskedelmi hálózatoktól a feleslegessé vált, de még biztonsággal fogyasztható készleteiket. A szervezet a mentett élelmiszerekkel rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget, évente közel 250 ezer ember részesül az adományaikból. Az Élelmiszerbank munkájával a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a környezetet sem terhelik a lebomlásukkal.

A mentett élelmiszerek között elsősorban lejáratközeli és csomagolási hibás termékek találhatók, de gyakran kerülnek hozzánk a promóciókból visszamaradt, illetve szezonális termékek is, mint például a csokinyuszik és mikulások. Az Egyesület ezúttal a húsvét után összegyűjtött ünnepi termékekkel, édességekkel próbálja még vidámabbá tenni a gyermeknapot sokezer rászoruló gyerek számára.

A finomságok idén is az Allianz Hungária Zrt. támogatásával kerülnek a gyerekekhez. Pontosabban országszerte 90 karitatív szervezethez, akik a gyermeknapi ünnepségeiken osztják majd ki a 10 815 adománycsomagot, összesen 38 millió forint értékben.

„A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel 2 éve működünk együtt rendszeresen élelmiszeradományozási-, illetve egyéb gyerekprogramok megvalósításában. Szívmelengető, amikor közös akcióinkkal a rászoruló gyermekek öröméhez járulhatunk hozzá.  Az Allianz Hungária Zrt. jövőbiztosítóként kiemelt hangsúlyt fektet a következő generáció jóllétére, valamint fejlődésére. Prioritásaink közé tartozik, hogy formáljuk és befogadóbbá tegyük a társadalmunkat. Hálásak vagyunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület erőfeszítéseiért és munkájáért, hiszen a támogatásunkon és együttműködésünkön keresztül mindez kézzelfoghatóvá válik.” - mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője.

„Az Élelmiszerbank Ünnepi Gyerekpályázatainak célja, hogy egy-egy jeles nap alkalmával a nehéz sorsú gyerekek is részesülhessenek azokból a finomságokból, amik a legtöbb kortársuk számára teljesen természetes részei az ünnepeknek. A gyermeknap mellett nyári táborokban és a karácsony közeledtével is többezer kiskorú számára is igyekszünk finomságokból álló csomagokat ajándékozni. Köszönjük az Allianz Hungária Zrt.-nek, hogy pénzadományaival évek óta segíti ezt a célunkat.” – tette hozzá Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!