Hírek

Több mint 20 millió forintnyi adomány az Élelmiszerbank karácsonyi gyűjtésén.

2007.01.08

A non-profit szervezet karácsony előtt ismét élelmiszer adományokat gyűjtött és osztott szét. Az idei gyűjtőakció eredményeként közel 4000 hátrányos helyzetben lévő család részesült élelmiszeradományban.

Az Élelmiszerbank évente megszervezett karácsonyi élelmiszergyűjtésének célja, hogy az ünnepek közeledtével kézzelfogható segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű, gyakran rossz körülmények közt élő családoknak, szebbé varázsolhassa számukra az ünnepeket. Az idei évben az áruházi lakossági gyűjtésre december 9-én került sor, országszerte 27 MATCH és Cora hipermarketben, Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szolnok, Szombathely, Vác és Zalaegerszeg városaiban.

A gyűjtést közel 300 önkéntes segítette munkájával, köztük a magyar vizilabda válogatott két tagja, Molnár Tamás és Szívós Márton is. Valamennyiük segítségét ezúton is köszönjük.

A lakossági gyűjtéshez vállalatok is csatlakoztak adományaikkal, a Bonbonetti, Kraft Foods, Sara Lee és Tesco cégek összesen több, mint 15 millió forint értékű élelmiszerrel járultak hozzá a rászorulók megsegítéséhez. A vállalatoktól kapott adományok, amelyek nagy mennyiségű édességet, teát és kakaót tartalmaztak, különösen nagy segítséget jelentettek a karácsonyi csomagok összeállításában.

Idén második alkalommal szerveztük meg a karácsonyi gyűjtést és nagy örömünkre szolgál, hogy érezhetően egyre több magánszemély és vállalat érzi fontosnak, hogy lehetőségeihez mérten hozzájáruljon a rászorulók ünnepének szebbé tételéhez. Az akciót természetesen jövőre is meg fogjuk szervezni.

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!