Hírek

Sokat segítettünk tavaly

2016.01.29

2015-ben 2600 tonna élelmiszert mentettük meg és juttatunk el rászorulók számára. Ez az előző évhez képest 1000 tonna növekedést jelent, ami óriási siker számunkra! A növekmény nagy részét az áruházakból mentett élelmiszer jelentette, mely különösen fontos, mivel ez az élelmiszer rendszeres segítséget jelent azok számára, akikhez eljut. 220 partnerszervezetünkön  keresztül mintegy 300 000 rászorulón tudtunk  rendszeresen segíteni.

2015-ben élelmiszeripari partnereinktől 1100 tonna élelmiszer érkezett be központi raktárunkba, melyet folyamatosan osztottunk ki egész évben.

Áruházi expressz mentési tevékenységünk óriási növekedésnek indult, közel 1500 tonna élelmiszert hozott. A 2014-es 12 METRO és 25 Tesco, 1 Auchan áruházhoz képest 2015-ben további 40 Tesco és 1 Auchan áruházzal bővült a program, melyben napi rendszerességgel mentjük a feleslegessé vált élelmiszereket. Szombatonként a vasárnapi zárva tartás miatt minden áruház esetében kiemelten fontos az élelmiszerek elszállítása, ami biztosítja, hogy jó minőségű, változatos élelmiszerekhez (hús, tejtermék, zöldség, gyümölcs) jutnak a rászorulók a hétvégén.

Elindítottunk a „Helyi élelmiszermentő hálózatok kialakítása” című képzési projektünket, mellyel helyi szinten, 8 nagyvárosban szeretnénk beindítani az élelmiszermentést.

Alap tevékenységünkön felül, a szokásos év végi projektünk keretében 2015. november 27-29. között tartott Karácsonyi adománygyűjtésünkön szintén szép eredeményt értünk el. A vásárlók által felajánlott 270 tonnányi élelmiszeradománnyal 40 000 család ünnepét tudtuk megszépíteni karácsonykor.

Köszönjük az egész éves munkát, együttműködést élelmiszeripari partnereinknek, szervezeteinknek, lelkes önkénteseinknek és támogatóinknak!

Nekünk írták- néhány visszajelzés partnereinktől a 2015-ös évből

„Nagyon hálásak az emberek a segítségért, mindig megható látvány a párás szemű nagymama, az ugrándozó kisded vagy a kezét tördelő, zavarban lévő anyuka amikor meglátja csomagot... A munkánk sikeressége a támogató hozzáállású vállalkozók, a jó szándékú adományozók, a közreműködő cégek, valamint a Magyar Élelmiszerbank állhatatos munkája nélkül elképzelhetetlen lenne. Köszönünk mindent...”

„Nem lehet eléggé megköszönni, sajnálom, hogy nem látják az örömében síró anyát, a könnyes szemű apát, a konzervet bontogató hajléktalant.”

A karácsonyi adománygyűjtésünkről:

„Nagyon nagy segítség, hogy a rászoruló családoknak, gyerekeknek szebbé tegyük a karácsonyát. Sajnos vannak olyan családok, akiknek az adomány csomagok jelentik a karácsonyi, ünnepi vacsorát, ebédet.”

„Olyan családokon tudunk segíteni, ahol az élelmiszer megvásárlása is problémát jelent.  Jó ügy mellé állni nagyszerű érzés.”


Ezért dolgozunk.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!