Hírek

SavingFood – a megmaradt élelmiszerek célba érnek, ha van hozzá eszköz

2016.04.30

A Savingfood 2.0 projekt célja egy olyan számítógépen és telefonon is működő alkalmazás kifejlesztése, mely segít a keletkező élelmiszerfeleslegeket könnyen, és ami még fontosabb, gyorsan eljuttatni karitatív szervezetekhez. Annak érdekében, hogy ez az eszköz a lehető leghasználhatóbb legyen, szerettük volna kikérni a potenciális végfelhasználók véleményét, tapasztalatait. Ezért április 7-én megtartottuk a SavingFood projekt első workshopját 11 fő részvételével. A workshop során a kifejlesztendő eszköz tulajdonságait beszéltük át.

Minden célcsoportból (azaz felajánló cégek, fogadó szervezetek és a szállításban segítő önkéntesek) voltak képviselők, akik hozzáadták a saját véleményüket, a célcsoportok potenciális igényeit, illetve sor került néhány problémaforrás számbavételére is. A jelenlévők közt volt pl. a Menedékház Alapítvány, a Bioház, a Budapest Bike Maffia és a Food not Bombs Budapest képviselője is.

A második workshopra április 25-én került sor, de a projektpartnerek addig sem unatkoztak. Az első beszélgetések tanulságait és javaslatait összegyűjtve kialakították a fejlesztendő felület néhány alapelemét, amely szerkezetileg mutatja meg, milyen eszközt tervezünk.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!