KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Magnet Bank Közösségi Adományozási Program
Főoldal / Hírek / Híreink / SavingFood – a megmaradt élelmiszerek célba érnek, ha van hozzá eszköz

Híreink

SavingFood – a megmaradt élelmiszerek célba érnek, ha van hozzá eszköz

2016.04.30

A Savingfood 2.0 projekt célja egy olyan számítógépen és telefonon is működő alkalmazás kifejlesztése, mely segít a keletkező élelmiszerfeleslegeket könnyen, és ami még fontosabb, gyorsan eljuttatni karitatív szervezetekhez. Annak érdekében, hogy ez az eszköz a lehető leghasználhatóbb legyen, szerettük volna kikérni a potenciális végfelhasználók véleményét, tapasztalatait. Ezért április 7-én megtartottuk a SavingFood projekt első workshopját 11 fő részvételével. A workshop során a kifejlesztendő eszköz tulajdonságait beszéltük át.

Minden célcsoportból (azaz felajánló cégek, fogadó szervezetek és a szállításban segítő önkéntesek) voltak képviselők, akik hozzáadták a saját véleményüket, a célcsoportok potenciális igényeit, illetve sor került néhány problémaforrás számbavételére is. A jelenlévők közt volt pl. a Menedékház Alapítvány, a Bioház, a Budapest Bike Maffia és a Food not Bombs Budapest képviselője is.

A második workshopra április 25-én került sor, de a projektpartnerek addig sem unatkoztak. Az első beszélgetések tanulságait és javaslatait összegyűjtve kialakították a fejlesztendő felület néhány alapelemét, amely szerkezetileg mutatja meg, milyen eszközt tervezünk.
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Fodor István
Arany János Gyermekotthon - Igazgató
„Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is – valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtetted.” Ezt teszik önzetlenül nap mint nap a Magyar Élelmiszerbank dolgozói.