Hírek

Sajtóközlemény: Tesco és Nestlé együttműködés az élelmiszer-pazarlás ellen

2018.10.10

Újabb, az élelmiszer-pazarlás elleni fellépést támogató akciót hirdet a Tesco és a Nestlé közösen, melynek keretében a kijelölt termékek értékesítésével a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet támogatják. A Nestlé az október 4. és 17. között a hazai Tesco hipermarketekben megvásárolt Nestlé, valamint Purina termékek értékének egy százalékát ajánlotta fel jótékony célra, amelyet a Tesco a kampány végén ugyanakkora összeggel egészít ki. A befolyt összeget az Élelmiszerbank élelmiszercsomagok összeállítására és nélkülözőkhöz való eljuttatására fordítja.

Az áruházlánc vásárlói többek között félkész ételek, állateledelek, kávék és édességek (a teljes lista megtalálható a Tesco weboldalán) megvásárlásával támogathatják az Élelmiszerbank tevékenységét. Az Egyesület a befolyt összeget élelmiszercsomagok összeállítására és célba juttatására fordítja, melyeket a vállalati partnerei által adományozott termékekből állít össze. Minden, a programban összegyűjtött 1.000 forint segítségével az Élelmiszerbank egy nagyságrendileg 30.000 forint értékű élelmiszercsomagot tud eljuttatni el a rászoruló, nehéz körülmények között élő családok számára.

Nagy öröm számunkra, hogy két kiemelten fontos partnerünkkel dolgozhatunk együtt ebben az akcióban, mely a fogyasztók bevonásával lehetővé teszi sok-sok nélkülöző élelmezését az őszi, téli hónapokban. Mind a Nestlével, mind a Tesco-val ezen akción túl is folyamatosan dolgozunk az élelmiszerfeleslegek mentésén, éves szinten több ezer tonna élelmiszer tud így a megsemmisítés helyett a nélkülözők asztalára kerülni.” – foglalta össze a Tescóval és Nestlével közös együttműködés jelentőségét Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület mind a Tesco, mind a Nestlé stratégiai partnere az élelmiszer-pazarlás csökkentéséért folyó küzdelemben. A Tesco Magyarországon több mint tíz éve támogatja az Egyesület munkáját. Az élelmiszermentő programban mára országszerte 154 Tesco áruház segíti az áruházak környékén élő rászorulókat, és küzd az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentéséért. 2014 szeptemberétől idén augusztus végéig a Tesco Magyarországon összesen több mint 15 130 tonna élelmiszert - ami közel 38 millió adag ételt jelent - adományozott ebben a formában.

„Az Élelmiszerbankkal közösen működtetett élelmiszermentő programunknak köszönhetően nap mint nap tehetünk az élelmiszer-pazarlás ellen. Különösen örömteli számunkra, amikor szállító partnereink, mint a Nestlé is csatlakoznak a célkitűzéseinkhez és együtt segíthetünk. Remélem, a jövőben több hasonló partnerségben vehetünk részt, és más vállalatok is követik a példánkat.” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

Az áruházlánc a mostani felajánlás mellett minden évben részt vesz az Egyesület karácsony előtti tartósélelmiszer-gyűjtő kampányában is, amelyet az élelmiszeradományok mellett pénzadománnyal is támogat. Eseti jelleggel pedig szállító partnereivel, jelen esetben a Nestlével együtt is kezdeményez jótékony célú akciókat.

„Alaptevékenységünkből kifolyólag fontosnak tartjuk, hogy segítsünk az élelmiszerpazarlás megszüntetésében, és odaálljunk az élelmiszerhiány felszámolásáért küzdő, a rászorulók megfelelő élelmezéséért küzdő szervezetek mellé. A  Nestlé 2008 óta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület stratégiai partnere: 2016-ban 88 millió forint értékben, 2017-ben pedig 27 millió forint értékben juttattunk el élelmiszeradományokat a rászorulókhoz.” – mondta Gerő Imre key account manager, aki a Nestlé Hungáriát képviseli a kezdeményezésben. 

A programba bevont termékek részletes listája a  https://tesco.hu/akciok-nyeremenyjatekok/tamogassuk-a-raszorulokat/  oldalon érhető el.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!