Hírek

Sajtóközlemény: Rászorulókat segít a kerület kenyere

2018.01.20

Rászorulókat segít a kerület kenyere

A nélkülöző családoknak segít az a kezdeményezés, amely 2016-ban indult Budafok-Tétényben. Az önkormányzat stratégiai partnere, a Brucker Sütő- és Cukrászipari Kft. által sütött Kerület Kenyere budafoki élesztőből, sváb recept szerint készül. További különlegessége, hogy minden eladott vekni árából 50 forintot jótékony célra fordít a pékség tulajdonosa, Kertész Ákos. A befolyt adományok célba juttatásához a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet hívta segítségül, és „örökbe fogadta” Budafok-Tétényt.

A Brucker Pékség vezetőjét 2018. január 25-én, a Budafoki Szomszédok Piacán levő üzletében kereste fel Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója, aki oklevelet adott át a pékség vezetőjének. Elmondta, a Brucker Pékség hozzájárulásával 2017-ben közel 75,9 millió forint értékben 140 tonna élelmiszeradományt juttattak el a Budafok-Tétényben élő rászorulók számára, melyből közel négyezren részesültek.

Az eseményen részt vett Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, aki köszönetét fejezte ki Kertész Ákosnak, a pékség tulajdonosának és Sczígel Andreának, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatójának, valamint mindenkinek, aki vásárolt a kerület kenyeréből, hiszen az apró segítségeknek köszönhetően szép adománnyal segíthetik az Élelmiszerbank munkáját.

Az Egyesület örökbefogadási programjához csatlakozó felelős vállalkozók egy település, járás vagy kerület kiválasztásával és pénzügyi támogatásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az Élelmiszerbank Egyesület minél hatékonyabban tudja az ország egyes részeit lefedni, és ezáltal a rászorulókhoz élelmiszert eljuttatni. A támogatáson keresztül a vállalkozó a kiválasztott járás, település vagy kerület örökbefogadójává válik. Az Élelmiszerbanknak három partnerszervezeten keresztül oszt a kerületben — a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központon, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálaton és a Menedék Alapítványon keresztül érnek el azokhoz, akiknek segítségre van szükségük.

A Kerület kenyerét 2016. augusztus 20-án Udvarnoky László plébános szentelte meg, szeptember 3-án, a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon pedig Karsay Ferenc polgármester mutatta be a nagyközönségnek.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek valamiért kereskedelmi forgalomba nem hozhatók, viszont kiváló minőségűek. Az így összegyűjtött élelmiszerrel az Élelmiszerbank országosan segíti a nélkülözőket. 2016-ban 325 szervezeten keresztül több mint 340 000 embernek juttattak el ingyenesen közel 5000 tonna élelmiszeradományt Magyarországon, összesen több mint 3 milliárd forint értékben. 2017-ben további növekedés volt az Élelmiszerbank által mentett élelmiszerek mennyiségében.  www.elelmiszerbank.hu

Az idén 20 éves Brucker Pékség 2018-ban születésnapi akciókkal is jelentkezik: minden hónap utolsó csütörtökén 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg pék- és cukrásztermékeik a Budafoki Szomszédok Piacán levő üzletükben. A budafoki központú, 100%-ban magyar tulajdonú cég manufaktúra jelleggel készített termékeihez közel 80 helyen lehet hozzájutni, Budapesten és vidéken egyaránt.

www.bruckerpekseg.hu
www.budafokteteny.hADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!