Hírek

Sajtóközlemény: Magyarország leghíresebb macskája támogatja az Élelmiszerbankot

2017.03.14

Puszi, Erzsi! a tonhalról is lemond a jó ügy érdekében

  • Magyarország leghíresebb macskája támogatja az Élelmiszerbankot


A Facebookon majd 50 ezren isszák a szavait, a könyve pedig - a Harry Pottert is megelőzve - bestseller lett. A szépséges brit ezüstcirmos, Erzsébet Fenevadova azonban nem csak macskás témákban nyilvánul meg. Most a Magyar Élelmiszerbank munkáját támogatja – nem is akárhogyan!

„Gergely soha nem érti, miért bámulok meredten magam elé, amikor megkapom a vacsorát. Ő azt várná el, hogy vessem rá magam a tonhalra, és tömjem be a cirmos arcomba, amilyen gyorsan csak lehet. De nem! Ilyenkor mindig az jár a bundás fejemben, hogy megfogtam az Isten lábát. Nekem ugyanis vacsora kerül a tányéromba, de nagyon sok gyereknek és családnak ez nem adatik meg.
Ma Magyarországon a felmérések szerint több tízezer gyerek szó szerint éhezik, több mint 20 százalékuk pedig az EU-ban elfogadott szegénységi küszöb alatt él, és alultáplált” – mesélte Erzsébet Fenevadova. „Az Élelmiszerbank jótékonysági programjához csatlakozva, arra szeretnélek kérni benneteket, hogy amit nekem és Gergelynek szánnátok - tonhal és egyéb finomságot - ajándékba, azt most ajánljátok fel az Élelmiszerbank javára, hogy minél több nélkülözőhöz tudjanak élelmiszercsomagokat eljuttatni” – tette hozzá az Elnök Asszony.

Az Élelmiszerbank minden évben megszervezi a Fuss az Élelmiszerbankért! nevű programot, amelynek keretében futó követek gyűjtik az adományokat az éhezés és élelmiszerpazarlás csökkentésére. Erzsi március 7-én indította el kampányoldalát, a jóügyekért.hu felületen, ahol az elsőre kitűzött célösszeget percek alatt összegyűlt a követőinek köszönhetően.  Ezért a sztármacska ezt követően emelte a tétet, és kevesebb, mint egy nap alatt több mint félmillió forintot gyűjtött össze. Erzsi segítségével az Élelmiszerbank így több mint 9000 élelmiszercsomagot tud eljuttatni a rászorulóknak.

Erzsi kétlábú lakótársa, a könyvének írója Homonnay Gergely április 8-án, szombaton 11 órától dedikálja a Puszi, Erzsi!-t a Vivicittán, a Városligetben az Élelmiszerbank sátránál, így ha magával az Elnök Asszonnyal nem is, de szolgálójával személyesen is találkozhatunk. A könyv a helyszínen is megvásárolható lesz, ahol minden eladott példány után 500 Ft-tal támogatják az élelmiszerfeleslegek megmentését, és rászorulókhoz való eljuttatását. A dedikálás után pedig Gergely is fut az Élelmiszerbank cirmos bundás nagykövete, azaz Erzsi megbízásából.

Puszi, Erzsi!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről


Az Élelmiszerbank 2005 óta folyamatosan növeli az évente megmentett élelmiszerfeleslegek mennyiségét. Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a felajánlott élelmiszerfelesleget, melyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az Élelmiszerbank 2016-ban 5000 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen több mint 340 000 nélkülözőhöz, 325 partnerszervezetén keresztül.
www.elelmiszerbank.huADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére