KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Mozdulj az Élelmiszerbankért!
Főoldal / Hírek / Híreink / Sajtóközlemény: Fuss az Élelmiszerbankért, hogy mások jóllakhassanak!

Híreink

Sajtóközlemény: Fuss az Élelmiszerbankért, hogy mások jóllakhassanak!

2015.07.28

Futással csökkenteni az éhezést? A szeptember 13-i Wizz Air Budapest Félmaratonon ez lehetséges! Az Élelmiszerbank olyan önkéntes futók jelentkezését várja, akik a saját kampányuk népszerűsítésével adományokat gyűjtene, ezzel segítik elérni az egyesület által kitűzött célt.

Magyarországon évente 1,8 tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel, ami, ha a rászorulók asztalára kerülne, jelentős mértékben csökkentené az éhezést. Az idén 10 éves Magyar Élelmiszerbank azért küzd, hogy minél több élelmiszerfelesleget megmentsen és a megfelelő helyre, a nélkülözőkhöz juttassa el. Az Élelmiszerbank élelmiszeripari vállaltoktól és kereskedőktől gyűjt élelmiszereket. Az összegyűjtött élelmiszerek szétosztása közhasznú partnerszervezeteken keresztül történik, akik meleg étellel vagy élelmiszerrel látják el az arra rászorulókat.

Az Élelmiszerbank futókkal szövetkezve segít a rászorulókon. A „Fuss, hogy más jóllakhasson!” kezdeményezéshez olyan sportemberek csatlakozását várják, akik vállalják azt, hogy futnak a Magyar Élelmiszerbankért a 2015. szeptember 13-i Wizz Air Budapest Félmaratonon. Az Élelmiszerbank Követei a saját baráti, ismeretségi körükben népszerűsítik céljukat, illetve a jó ügyet, majd a mini-kampányuk során befolyt összeget felajánlják az Élelmiszerbank számára!

A kampány célja idén 200 hűtődoboz megvásárlása, mely segítségével éves szinten 600 millió forint értékű élelmiszersegélyt szállít ki az Élelmiszerbank. Ezek az élelmiszerek megmentett élelmiszerfeleslegként máskülönben a megsemmisítőben végeznék, így azonban a nélkülözők asztalára kerülhetnek. A futók idén most kilómétereiket ajánlhatják a nélkülözők megsegítésére.

1 hűtődobozban közel 20 kg élelem jut el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, ez közel 20.000 Ft értékű étel. A hűtődobozok kb. 150 alkalommal újra hasznosíthatók, így minden egyes darab 3.000 kg étel kiszállítását oldja meg. Mivel az élelmiszerek mentése folyamatos, egy év alatt rengeteg doboz elhasználódik, az Élelmiszerbank állandó hiánnyal küzd. 

Amennyiben egy Követ 10 doboz megvásárlására elég adományt gyűjt össze, mely 70 000 Ft, ezzel éves szinten 30.000.000 Ft értékű étel kiszállításában segít! 

Jelentkezz Futó Követnek, és gyűjts adományokat az éhezőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület színeiben!

További információt a programról az alábbi weboldalakon találhatsz: http://elelmiszerbank.hu/hu/projektjeink/fuss_az_elelmiszerbankert.html vagy http://jougyekert.hu/hu/koveteknek/valassz_egy_ugyet_es_tegyel_vallalast/elelmiszerbankert.html

Kapcsolat: Somló Eszter

E-mail: somlo.eszter@elelmiszerbank.hu

Tel: 06 30 194 0288

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

Az idén 10 éves Élelmiszerbank 2005 óta folyamatosan növeli az évente megmentett élelmiszerfeleslegek mennyiségét. Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a felajánlott élelmiszerfelesleget, melyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az Élelmiszerbank 2014-ben 1600 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen közel 300 000 nélkülözőhöz, 220 partnerszervezetén keresztül. 2005-ös megalakulása óta 34 500 tonna élelmiszert osztott ki közel 14,5 milliárd forint értékben.
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Pálffy Levente
Nestlé - Ellátási lánc igazgató
A Magyar Élelmiszerbank logisztikai háttere és profizmusa garanciát jelent számunkra arra, hogy adományozásra szánt termékeinket a megfelelő időben, módon és minőségben kapják meg a rászorulók.