Hírek

Rendkívüli élelmiszeradomány-gyűjtő akciót hirdetett a Tesco

2020.06.22

Rendkívüli élelmiszeradomány-gyűjtő akciót hirdetett a Tesco

A koronavírus járvány számos családot hozott rendkívül nehéz helyzetbe. Nekik nemcsak az elmúlt hónapokban volt szükségük támogatásra, de talpra állásukban a legkisebb figyelmesség is sokat számít majd az elkövetkező időszakban. A Tesco tavasszal nagy összegű élelmiszer-adománnyal támogatta a rászorulókat: 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, valamint tisztító- és babaápolási szereket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A vállalat azonban nem áll meg itt, most egy rendkívüli, nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akcióval szeretne további segítséget adni a nehéz helyzetben élőknek. A nyár végéig a vásárlók mind a 201 magyarországi Tesco áruházban adományozhatnak élelmiszert az Élelmiszerbankon keresztül a rászorulók számára.

“A Tesco működésének természetes része, hogy támogatjuk azokat a közösségeket, ahol munkatársaink, vásárlóink élnek. Tudjuk, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt rendkívüli körülmények sok családot hoztak nehéz helyzetbe, ezért is tartottuk fontosnak, hogy az összesen 42 millió forint értékű adományunkkal országszerte több ezer embernek tegyük egy kicsit könnyebbé az életét. Most pedig vásárlóinkkal közösen szeretnénk segíteni. Nagyon örülök, hogy rövid idő alatt sikerült megszerveznünk egy nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akciót, amit múlt pénteken, június 19-én el is tudtunk indítani. Így bárki könnyen és egyszerűen támogathatja a közösségeinkben élő rászoruló családokat” - mondta Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója.

A rekord hosszú élelmiszergyűjtő akció június 19-től augusztus 31-ig tart. A vásárlók ez idő alatt mind a 201 hazai Tesco áruházban leadhatják a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket. Azok, akik szeretnének részt venni a támogató akcióban, számos tartós termék közül választhatnak – az adományozható élelmiszerek közé tartozik például a rizs, tészta, cukor, olaj, lekvár, különböző befőttek, illetve a tea és a kávé is. Az adományozás folyamata egyszerű és teljesen biztonságos: csupán annyi a teendő, hogy vásárlást követően az átadásra szánt élelmiszereket elhelyezik a kasszasoron kívül található, erre a célra kijelölt gyűjtőponton. 

A Tesco mindig is segített azoknak, akiknek igazán szükségük volt rá, most pedig a legelesettebbek támogatása fontosabb, mint bármikor. “Minden apró figyelmesség számít, most még inkább. A Tescónál tudjuk, hogy vásárlóink számára fontosak azok a közösségek, amikben élnek. Éppen ezért szeretnénk nekik lehetőséget adni, hogy velünk együtt segíthessenek. Az összes általuk felajánlott élelmiszert stratégiai partnerünkön, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül juttatjuk el azoknak, akiknek igazán szükségük van rá. Munkatársaink is aktívan kiveszik részüket a tartósélelmiszer-gyűjtésből, arra buzdítjuk őket, hogy az akció teljes időtartama alatt önkéntesként csatlakozzanak a gyűjtéshez” - magyarázta az ügyvezető igazgató.

“Nagyon hálásak vagyunk, hogy a Tesco ilyen gyorsan reagált a kialakult, rendkívüli helyzetre, amikor egyre több család számára okoz nehézséget a mindennapi étkezés előteremtése. A Tesco vásárlói ismét lehetőséget kapnak, hogy ők is segíthessenek, mi pedig teszünk róla, hogy minden felajánlás azokhoz jusson el, akik a legsérülékenyebbek, idősek, vagy éppen családok, ahol a szülők elvesztették a munkájukat. Ne feledjék, minden adomány számít!” -   mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Tesco a rendkívüli helyzettől függetlenül is folyamatosan támogatja a rászorulókat, például a még fogyasztható, de már el nem adható élelmiszer napi adományozásával. Csak a koronavírus fertőzés okozta válsághelyzet márciusi kialakulása óta május végéig összesen közel 820 tonna élelmiszert adott át az áruházlánc a napi élelmiszermentő programjában, ami több mint 2 millió adag ételnek megfelelő mennyiséget jelent.

A nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akció az áruházlánc közösségek iránti elkötelezettségét mutatja. Az áruházlánc rendszeresen részt vesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi élelmiszergyűjtő akciójában is, melyet idén télen 13. alkalommal szervezünk meg. 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!