Hírek

Most még nagyobb szükség van 1%-ára!

2020.04.14

Az adó 1%-ról rendelkezők száma évről évre 100 000 fővel csökken. Ez a társadalmi célú szervezetek számára több milliárd forint kiesést jelent. Az eSZJA bevezetése óta a legtöbben módosítás nélkül hagyják jóvá a NAV által előre elkészített adóbevallást és SZJA 1%-ukról egyszerűen elfelejtenek rendelkezni.

Most mindannyiunk közös érdeke, hogy elérjük a nem rendelkezőket és felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy az SZJA 1% felajánlásával mekkora segítséget tudnak nyújtani egy-egy társadalmi ügy támogatásában. Ezúton szeretnénk megkérni Önt, hogy adóbevallásában szánjon pár percet, segítsen és ajánlja fel egy százalékát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára!

Kérem, hogy ne felejtse el, hogy 1%-os rendelkező nyilatkozatát május 20-ig van ideje beküldeni és felajánlásáról külön kell nyilatkoznia akkor is, ha az adóbevallását a NAV készíti el!

Hogyan és hol rendelkezhet? Mi szükséges a felajánláshoz?
ITT minden fontos információt megtalál!>>>

Akármilyen kis összegnek is tűnik adója egy százaléka, a legkisebb segítség is rengeteget számít!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület minden pénzbeli adományból harmincszoros értéket tud teremteni, 1 000 Ft-ból 30 000 Ft értékű kidobásra szánt élelmiszert juttat el azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Hogyan tesszük mindezt?

A legnagyobb értéket, az élelmiszert, mi minden esetben ingyen vesszük át és osztjuk szét a rászorulók között partnerszervezeteinken keresztül. Az étel, mint „megmentett” érték nem jár kiadással. Hidat képezünk az élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között úgy, hogy „csak” az élelmiszerek biztonságos eljuttatására kell költenünk, azaz a raktározásra, hűtésre, szállításra, emberi erőforrásra.
Ez óriási lehetőség arra, hogy csupán működésünk finanszírozásával óriási – forintálisan is! – értéket teremtsünk. Már pár ezer forint is rendkívüli segítséget nyújt nekünk, mert hosszú távon tudjuk biztosítani belőle az egyre növekvő rászorulói igények ellátását és évről évre egyre több élelmiszerfelesleget tudunk megmenteni a megsemmisítéstől.
Indulásunk óta összesen több mint 73 ezer tonnányi élelmiszert osztottunk szét az országban, a szállítmányok értéke összességében meghaladta a 39,5 milliárd (!) forintot.
2019-ben az adományok 400 karitatív szervezeten keresztül több mint 300 000 emberhez jutottak el.

3 000 Ft-ból 54 db élelmiszercsomagot juttatunk célba.
5 000 Ft-ból 89 nélkülöző ember étkezését biztosítjuk.
10 000 Ft-ból 300 000 Ft értékű élelmiszerfelesleget mentünk meg a kidobástól és juttatunk el a nélkülözőkhöz.

A nélkülözésben élők száma évről évre növekszik, miközben az élelmiszerpazarlás globális problémává vált a világban. A klímaváltozást okozó „gyilkos” gázok 10%-a az élelmiszerpazarlás miatt keletkezik.
Kérem, hogy ha Ön is küzd az élelmiszerpazarlás ellen és szeretne segíteni abban, hogy minden kidobásra szánt értékes és még fogyasztható étel eljuthasson a rászorulókhoz, ajánlja fel SZJA 1%-át a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek!

Segítségét hálásan köszönjük!

Hogyan és hol rendelkezhet? Mi szükséges a felajánláshoz?
ITT minden fontos információt megtalál!>>>

Átláthatóság >>>

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!