Hírek

Élelmiszerbank a Piac Éjszakáján

2018.08.01

Második alkalommal rendezték meg a Piac Éjszakája rendezvényt, amelynek keretében egy estére megnyíltak a Budapesti Nagybani Piac kapui a nagyközönség előtt. A rendezvényen ünnepelték a az Élelmiszerbankkal való együttműködés első évfordulóját is.

 

Az esemény alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója beszélt az eddigi sikereikről és terveikről. „Szeretnénk, ha minél többen megismernék a Budapesti Nagybani Piac munkáját, csak 2017-ben több mint 460 000 tonna áru ment keresztül a piacon és kiemelt célunk, hogy tovább növekedjen a hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás.” – mondta el a vezérigazgató.

A Piac Éjszakája alkalmából ismét kitelepült az Élelmiszerbank, a JótéKonyha önkéntesei ízletes ételt főztek és osztottak a piacon dolgozóknak, valamint a helyszínen ünnepelték az egyesület és a piac együttműködésének egy éves évfordulóját. Idén Nádai Anikó és Lakatos Márk is segítettek nekünk a főzésben. 

 „Nagyon hálásak vagyunk a Budapesti Nagybani Piacnak, hogy ingyenesen biztosítják nekünk a helyszínt és az üzemeltetést élelmiszerfelesleg átvételi konténerünk működtetéséhez. Eddig 15 millió Ft értékű árut vehettünk át a Piacon, miközben megismerhettük a termelőket is, közvetlen kapcsolatba kerültünk velük. A friss zöldségek és gyümölcsök nagy segítséget jelentenek az általunk segített nélkülözőknek” – mondta el Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Budapesti Nagybani Piac és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködése az élelmiszermentés területén a REFRESH nemzetközi kutatás-fejlesztési projekt része.


 ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére