Hírek

Percenként 223 kiló élelmiszeradomány, 3 napon át!

2021.11.22

Rekord mennyiségű felajánlás, 348 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciójában, amit a hétvégén bonyolítottak le az ország 160 településén 315 áruházban 6500 önkéntes részvételével. A felajánlott termékekből 70.000 élelmiszercsomagot állítanak össze, amiket rászorulókhoz juttatnak el az ünnepi időszakban.

Ahogy 2006 óta minden évben, az Élelmiszerbank idén is közös segítségnyújtásra hívta az ország lakosságát, hogy könnyebbé tegyék az ünnepi időszakot a nehézsorsú embertársaink számára. Azt kérték, hogy aki teheti, a hétvégi vásárlása során gondoljon a nélkülöző emberekre, családokra, és vegyen valamilyen tartós élelmiszert az ő számukra is. A felhíváshoz az ország 315 áruházában lehetett csatlakozni, a vevők a kasszák után kialakított gyűjtőpontokon adhatták le adományaikat az Élelmiszerbank önkénteseinek.

A 348 tonnás végeredmény azt jelenti, hogy a vásárlók a háromnapos akció minden percében 223 kilogramm tartós élelmiszert adtak össze a jó célra. Elsősorban olyan alapvető fontosságú termékek érkeztek, mint tészta, konzervek, rizs, liszt, cukor és étolaj – de az összegyűjtött bébiétel, tartós tej és különféle édességek is fontos részét képezik majd az élelmiszercsomagoknak, amik a következő hetekben kerülnek a rászorulókhoz.

A Tesco az adományt ebben az évben is kiegészíti az áruházlánc üzleteiben november 19. és 21. között összegyűjtött tartós élelmiszerek értékének 20 százalékával pénzadomány formájában, hogy ezzel segítse az Élelmiszerbank működését és a nélkülözők év közbeni ellátását is.

A tartós élelmiszereket az Élelmiszerbank országszerte 300 karitatív szervezet közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz a következő hetekben. Összesen 70.000 ember részesül majd a felajánlásokból, elsősorban nagycsaládosok, idős emberek, fogyatékkal élők, hajléktalanok, gyermekotthonok lakói és további szociális intézmények gondozottjai.

„Nemcsak a közelgő ünnepek miatt bír hatalmas jelentőséggel az elmúlt három nap eredménye. A koronavírus negyedik hulláma és az élelmiszerárak növekedése sajnos éppen a legkiszolgáltatottabb rétegeket érinti a legsúlyosabban. Most a legapróbb segítségre is szükségük van. Köszönjük minden adományozónak, önkéntesnek és a partnereinknek, akik ezt felismerték” – értékelte a gyűjtést Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke

Az Élelmiszerbank tartósélelmiszergyűjtő-akciójáról az sem maradt még le, aki a hétvégén nem tudott ellátogatni az áruházakba. A Tesco Otthonról szolgáltatása egészen december 5-ig lehetőséget kínál a jótékonykodásra. A honlapon még bárki vásárolhat tartósélelmiszer-csomagokat adományként, amiket az Élelmiszerbank és partnerei szintén az ünnepi időszakban juttatnak el a nélkülöző emberekhez, családokhoz.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!